onsdag 12. desember 2007

Kjøkkentjeneste

Idag viser jeg noen bilder av kjøkkenet vårt. De er tatt for noen dager siden (les: for litt pynt siden...) Det har blitt litt mer jul siden jeg tok dette bildet.

Jeg var nok litt tidlig ute med julebaksten i år. For vi ser allerede bunnen i pepperkakeboksen... Fristelsen blir for stor når det står mange bokser med gode kaker i skapet!

I tillegg til pepperkaker har vi laga brente mandler, Sarah Bernard, kakemenn og aniskaker. Senere blir det havrenøtter med sjokolade, peppermynterkuler og marsipanfigurer og kanskje litt rista nøtter med sjokolade rundt.Kjøkkenet er husets hjerte. Her tilbringer vi mye tid. Jeg er glad i å lage mat og bake, og det smitter på ungene også. Jeg synes de er riktig flinke til såpass små å være.

For flere år siden stod min eldste datter med mel fra topp til tå mens ho rørte ivrig i bakebollen. Biter av deig lå på gulvet mens noe var godt trødd inn i tøflene. Ho kikka stolt på meg og sa: Godt du har meg mamma! Jeg som er så flink å hjelpe!!

Da får det heller være at mamma må bruke litt ekstra tid på å feie og vaske gulvet, vaske klærne og dusje godjenta...

Ikveld blir det ikke kjøkkentjeneste. Da står representasjon med mannens jobb, på programmet. Vekk med forkle og på med finklær.

Hmmm... Kan det være nødvendig med slikt midt i julestria? Husmødre har himla mye å henge fingrene i på denne tida av året! Tro hva de synes om å flytte dette kalaset frem noen måneder - til midt i årsregnskapet deres...?! Kanskje jeg skal foreslå det ikveld??

Nå er det på tide å legge klar hvite klær og glitter... I morra er det Lucia.

Svart senker natten seg... la, la, la ... i stall og stue....

tra, la, la,la... Solen har gått sin vei....


8 kommentarer:

Hilsen Bodil F.T. sa...

Morsomt innlegg - nydelig kjøkken!! Ja jula kommer veldig ofte nå. Før var det jul bare en gang om året, men np er det jul hvert år!!!

Anita sa...

Flott kjøkken!! Det der med opplegg i før jula tror jeg er en sånn "gubbe" greie! Mannen og hans kolleger pleier alltid å ha møter med overnatting ofte i desember, og alltid på lucia dagen, hvor da jeg må farte mellom alle aktiviteter alene! De tenker bare ikke på det!! I fjor var jeg så klar i talen at de faktisk har klart å styre unna akkurat Lucia dagen!!! Hurra!

Klem Anita

Lene sa...

Kjempekoselig kjøkken å boltre seg på or liten og stor :)

Hehe - ja, det er godt vi har disse barna våre. Det tenkte jeg visst når jeg kom inn på kjøkkenet og fant min (den gangen) lille krabat i en sky av mel som han hadde tømt ut fra bakeskuffen. Ble morsomme bilder og minner, da ;)

Kos deg i finkjolen, og takk for stemningsfull og vakker Luciasang :)

Anne-Berit sa...

Så fint kjøkken du har,må være godt å holde på med ting og tang der både for store og små.Ha det kjekt:)

elin1976 sa...

Hello snuppa mi.
Som du styrer og steller og jeg legger merke til at du har gjort noe med dauplassen he he.
Var på kvaddå i kveld. Vi var ikke hjemme før 22. Skikkkelige gode foreldre som drar med ungen ut på shopping når hun egentlig burde vært i seng. Vel, vel det er nå jul bare en gang i året. På lørdag skal hun slippe noe som helst. Hun skal få være på data og se så mye tv hun vil. Vi skal nå ha juleverksted vi og det blir koselig. Prinsessa har noen gaver hun må lage før den 24 og det er bare å brette opp armene og sette igang. Det kommer veld til å bli litt decoupage tenker jeg. Med telys oppi. Enkel og gøy å lage.
I morra begynner jeg å jobbe til 21. Det blir litt kipt men heldigvis er det bare noen få dager.
7 dager igjen på jobben så tar jeg juleferie. Det ser jeg virkelig frem til.
Da er det hjem kl. 16 og pynte juletre, gløgg og god mat.
Nei nå skal jeg gå å natti natti. he he
Vi snakkes. Masse klemmer fra Elin:O)

Brocante sa...

Kjempeflot kjøkken - det kan du være riktig fornøy med! Brocante

Linda sa...

Hei Marit!For et stort å flott kjøkken.Kan tenke du koser deg der.
Ja i dag er det Luciadagen.Vi har sunget sangen masse ble nesten litt sår i halsen.Hadde besøk av barnehagen i alle avd.På sykehjemmet jeg jobber.Både barn og eldre koste seg.Ha en fin kveld.
Hilsen Linda :))

elin1976 sa...

Det er bra at du gjør rede for hvor du er for jeg glemmer bort hva du skal.

Med den timeplanen så er det ikke lett å følle med.

I går hadde jeg så god tid at jeg tenkte meg opp for å få gratis kaffe på det hvite kjøkkenet men var noen hjemme.....nixen bixen....sånn etter å ha gått igjennom "hva var det nå igjen Marit skulle i dag" så kom jeg på det.

Tenkte "det var jammen lenge siden jeg hadde vært der oppe og jeg har enda ikke sett, no more dauplass" og så trengte mor å lufte hodet.

I dag er jeg veldig tidlig oppe for jeg skal dra fram symaskinen "Harry" og sy nye putetrekk til stua. Røde med store tykke striper. (juleputer)
Jeg skal sy to tildaer som skal bli gaver og litt stæsj til huset før jeg skal på jobben kl. 10.00.

I morgen er det fri å da har jeg plans om å gjøre ferdig de siste gavene som mangler.
Så siste uka før jul kan jeg bare kose meg noe veldig her hjemme før jobben kaller.

Nei nå skal Harry frem. Klem fra Elin:O)