mandag 17. desember 2007

For en deilig morgen !!!

God morgen folkens!
Idag måtte jeg se på da sola skulle stå opp. Det blir noen fantastiske farger over fjellet! -Men de er dessverre litt vanskelig å fange med mitt lille kamera. Men er det ikke vakkert!?

Når sola kommer ornlig frem blir det slikt et varmt, oransje lys i huset. Det blinker og gliterer i diverse pynt. Det er flott å se på. (Og det avslører støv og skitne vindu - men det får vi ta senere..)

Det er et sterkt og energi-givende lys. Da er det fritt frem å "lade batteriet". Jeg blir full av krutt når jeg får nyte dette lyset. Det kruttet skal idag brukes på å sy de siste julegavene.

På skatollet hersker kontrastene.

Sammen med fint krystall står dorull-nisser! Disse laget barna for flere år siden, og jeg synes de er så sjarmerende!

Vi var på hytta i helga for å komme i god julestemning.

Men lørdag morgen kom sola og vi begynte å jobbe i hagen. Jeg ble fristet av 70% avslag på løk på hagesenteret. Så jeg planta krokus og snøklokker. Det lukta deilig, frisk jord. Og både min mann og jeg følte det var VÅR!!!

Men det fikk vi endra på! På ettermiddagen var vi i julebyen Egersund. Det var fantastisk fint! Gammelgdagse treboder, granbar, lys, gløgg og sang... KAN ANBEFALES!

Og da vi kom til hytta igjen, kom jammen husbonden inn med juletre!

Jeg vil ikke gå så langt som til å kalle han en estesiker... Dettte var nok ikke det retteste treet i skogen. Men da var det TANKEN som betydde noe. Han hadde også kjøpt sjokoladekuler til å pynte treet med!

Det ble mye sang og moro rundt treet. Når en f.eks. synger Feliz Navidad kan en ikke unngå at det blir antydning til sambarytmer... Siden vi bare er 4 i familien, ble rundene korte. Og mor selv blir veldig fort svimmel...

Ør i hodet eller ei - det er deeeeilig med jul!


12 kommentarer:

Klarafina sa...

Fantastisk soloppgang! Tok meg friheten til å låne bildet til skrivebordsbakgrunn på PCn. Håper det er greit?

Grip dagen sa...

Høres fint ut!
Det er et positivt motiv. Kom også på et ordtak som sier:
"Går en sol ned for deg, stå ikke å se mot vest. -Se mot øst."
Godt å vite at solen alltid vil stå opp igjen, det er bare å se rette veien...

Hulda sa...

Så kjempekoselig helg dere har hatt, artig med det lille juletreet mannen din fant, ble fint med sjokoladekulene også. :) Likte skatollet ditt, det så virkelig fint ut. Flott bilde av sola som skal til å stå opp. Her har vi den mørkeste tida på året nå. Men, 21.desember er det solsnu! Da går vi mot lysere tider igjen. Godt å tenke på!

Two sa...

For et nydelig morgenbilde! Det var nesten slik himmel då eg kom heim frå jobb i 16-tida i dag også, men litt meir oransjegult var det vest i havet. Eg tenkte med ein gong "fotoapparatet!" då eg såg det, men hadde det ikkje med meg akkurat då.

Marie sa...

Eg har kikka litt rundt på bloggen din. Ååå, men eg likar kjøkkenet ditt! Me har eit lite kjøkken, har alltid ønska meg eit stort...

Fin julestemning hos deg, -ute og inne!

Ha ein fin kveld :)

Anne-Berit sa...

For en flott himmel og soloppgang,og så flott lys det ble inne hos deg.Ser du har ting som barna har laget du også,de går nok aldri av moten de tingene,så kjært å ha sånne ting...

Marie sa...

Hei!
Angåande kakene mine. Det må sjå meir ut enn det er. Eg har tre bommer med småkaker. To mellomstore og ei stor. I den store er det runde kaker av kakemanndeig.(der laga eg av ein kilo mjøl)
Ristoppane er det tjue av. I tillegg har eg baka horn og nordlandskaker og ein kakebotn. Dette er stort sett det eg bakar i året. Pleier å lage Verdens beste til fødselsdagen min utanom.

Eg var vel litt stolt av det eg hadde laga så det blei vel kanskje litt mange bilete av det same, hehe

Lene sa...

Nå har jeg storkosa meg både på uteplassen din (såååå trivelig), Nytt deilig sollys i stua di, og tatt meg noen runder rundt husboden tre på hytta :) Kjempekoselige bilder du har lagt ut.

Og du, for en god sms fra pappaen din. Kjente faktisk gleden din langt nedi hjertet selv :))) Skjønner godt at du tar vare på den - og på han :)

Ha ei riktig god natt :)

Anita sa...

Såå flott helg dere har hatt!! Vi går også rundt juletreet, men vi suplere med litt skjerf og bamser, så rekker vi rundt!! Svimmel blir jeg også!!

Klem ANita

Garden Angel sa...

Så deilig med slik morgensol!!! Det gir virkelig nye krefter på denne mørke vintertid!
Så koselig gjort av mannen din og ta inn et tre på hytta...og til med ha kjøpt sjokoladejulekuler!!! Ikke værst;)
Kan jeg få spørre om hvor du har kjøpt det koselige fuglebrettet i sink?
Det var så fint!
Ha en flott tirsdag!!!

Anonym sa...

koselige bilder du viser i dag,.... så flott da med ett lite søtt juletre på hytta :)
Ha en flott juleuke marit! Ør i hodet eller ikke.....

♥bagatellar♥ sa...

Søt mann du har da, so ordner med både tre og pynt. Soloppgangen din er nydelig, gleder meg til solen snart titter frem igjen her også, den er borte en stund på denne tiden. Tror jeg må titte litt mere rundt her inne hos deg, så trivelig her:-)