fredag 14. desember 2007

Jul i hagen

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu...
Denne kroken var et problemområde da vi kjøpte huset. Fjellet gikk på skrå mot husveggen og førte vann og jord med seg. Dessuten er det mot nord-vest - ei skikkelig død-sone.

For å få bedre plass, satte vi igang med hammer og spett.(Hei, hå, hei, hå...)
Fjellet er sprøtt, så vi fikk hakka bort noen kubikk! Mannen min gravde bort tonnevis med sørpe og drenerte. Alt arbeid må vi gjøre for hånd. Tomta er så bratt at vi ikke får opp noen maskiner.
Så var det igang med blyant og papir. Og med veiledning fra kyndige naboer, snekra vi denne "hytten" som vi kaller det. Vi synes vi var kjempeflinke!
Der kan vi sitte uansett vær. Og jeg kan pynte med hva jeg vil uten at det blåser bort!

På denne tida må vi ha litt julestemning. Girlander + lysslynge + stearinlys = koselig jul! Med fjell og hei som nabo, blåser det inn mye rart. Stråene du kanskje ser på gulvet er altså frosset fast! Jeg får feie når det blir mildere.

Et lite tips: Jeg vil fraråde bearnaise saus når frosten herjer... Vi grilla middag her ute en desemberdag. Sausen så fin ut i gryta, men strivna før den traff tallerken! Ikke bra...

Stort og godt bord - snekret av undertegnede...! Ingen skal komme og si at denne husmora er hjelpesløs! Fikk til og med snekkerbelte til bursdagen et år!

Satt forventningsfull i senga da familien kom syngende med frokostbrettet. Mannen hadde ikke vært hos gullsmeden for å kjøpe gave, nei... Det var nok heller Felleskjøpet det stod på den posen... He, he... (må jo bare le... hva annet kan en gjøre...???)

Jeg må innrømme at jeg "tok igjen" ifjor. Da satt han på senga og pakka opp ei takke til å steike lefser på... Så nå er det uavgjort. Ballen er hos han, for jeg har bursdag om et par uker... Gjett om jeg er spent!

Fuglebrettet i sink har blitt kjøpt inn nylig. Har ikke funnet plass til det enda, men det skal ikke stå her. Jeg er da ikke hjerteløs! Jeg har tross alt katt. Dette ville jo være det samme som å fôre den med meiser... Nei, det får blir Wiskas - selv til jul!

14 kommentarer:

faster atta sa...

SÅFINT!!! Stämningsfullt med de tända ljusen.

Anne-Berit sa...

For en trivelig uteplass dere har,må være kos å oppholde seg der,spesielt når det er mørkt,med alle lysene fra all pynten.Ha en fin fredagskveld:)

My little footprints sa...

Hei!
Så nydelig "lysthus" da! Det hadde jeg blitt veldig glad i, og det er sikkert du også! Det kan jo brukes til så mye, om det er grilling eller kveldskos om sommeren eller til gløgge-kos om vinteren! Dere har jo pyntet det så nydelig!
Øsnker deg en god 3.adventshelg!
Klem fra Beth

Anita sa...

Så flott!! Blir moro og se i sommmerskrud også!!??

God helg!

Linda sa...

Hei!Så flott krok,nydelig pynta,du er god med hammeren.God adventshelg.Linda :)

elin1976 sa...

Skal si du har pyntet. he he. Hutten ble fine den.
I dag blir det litt mere shopping så er jeg ferdig med alt ja untatt den siste vasken men det er jo bare gøy.
Mandag blir det juletre som skal pyntes på lørdagen og resten av uka går med til å forbrede. Tenk det bare er en uke til. Fantastisk. Gleder meg veldig.
Var på et forrykende juleshow i stallen i går. Så skal Christiane og Tina prøve å få for plass der. Christiane begynte å trene Tangen stjerna fra travparken i Kristiansand (når hun jobbet der)og det er muligens den de skal ha. En kjendis altså. he he. Skal bli spennende. Da begynner nok mor også å ri igjen. Velidg god trening. Masse klemmer :O)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Veldig koselig jul i hagen!!

Bestefars Verksted. sa...

Det må man si.....du har virkelig klart å få til en kosekrok,så mye lys og fine saker !!! Virkelig fint var det,tenker dere har mang en koselig stund her,med eller uten bernaisesaus..... :) Og så dyktig du er med hammer og sag,de visste nok hva de gjorde da du fikk den gaven ! Hadde tatt det som et komplement,jeg ! Ønsker meg et slikt selv..... Ha en fin søndag ;)

Merete sa...

Knallfin utekrok du har...og så koseleg den er i vintermørket med lys og pynt! ha ein fin søndag!

Klarafina sa...

Koselig uteplass! En slik hadde jeg gjerne hatt.

Anonym sa...

Så koselige jule stemningsbilder fra "hytta" di! Koselig med en sånn krok ute, der det alltid går an å sitte! Uansett vær! En sånn ønsker jeg meg og!
Ha en flott uke!

Emmeline sa...

For en flott uteplass dere har laget, og ikke minst; Så stilig når den er julepyntet i tillegg! Det må jo bare være helt PERFEKT når dere har gjort hele jobben selv, da føles det på en måte enda mye bedre å sitte der og bare tenke på hvordan dere nå får utnyttet plassen på et sted som man ellers ikke ville brukt til noe. Well done!
Skjønt fuglemathus, det kan vi like:) Jeg er imponert over at dere får tid til å bruke hytten så mye, dere er kjempeflinke. Lett for at man blir værende hjemme nå når julen nærmer seg...og vasker og flikker på alle ting, men dere nyter tilværelsen. Det er bra!
Det Ektorp prosjektet mitt er blitt en sånn våt klut for mannen, men jeg får nå se etterhvert som det lakker og lir mot jul... Kanskje han kommer på gli, han pleier jo det tilslutt!

mimmi sa...

Å hærligland for en kjempe koselig hytte. Her skulle jeg gjerne ha sittet og gjort klart mitt lille fuglekoldtbord:).
Utrolig koselig pyntet, skikkelig julete.

Ha en fin, men sikkert noe hektisk uke.

Anonym sa...

http://eekshop.com
five Free bids for those times when your family register!?There are distinctive main causes and then for a few of these highway building blocks One to do with going to be the causes will be able to be the case going to be the shortage regarding a multi function strong plan on the fine prints having to do with wholesale merchandise whom will likely be offered included in the on-line retail store. Even pre the website as well as for going to be the retail retailer could be the launched there are going to want spin out of control been a multi functional longtime theme and perception a number of us wish all of our clients to educate yourself regarding have about our store. This will be able to be guiding force behind the sorts having to do with wholesale merchandise a number of us should offer.
One having to do with many fastest to receive items online lay to a minimum cost electronics. This does remember not to show that whom they untruth substandard add - ons providing some one regards to explore quality. What element means tends to be that which the electronics low sum of cash makes the income ach and every affordable. That is always that potential as an all in one are considered about going to be the pieces of furniture untruth offered in your bulk by wholesale dealers. We offer , &