tirsdag 15. november 2011

Pakket inn i strie

På terrassen har juletreet fått en gammel striesekk rundt beina. -I tilfelle kulden og julesnøen skulle komme. Jeg bruker som regel mose til den slags, men litt variasjon er bra.

Innendørs er det jul så det rekker. Jeg maler og maler, nå er skuldrene på høyde med ørene.

Idag hadde jeg behov for et avbrekk, og tok en tur i skogen. Den lave vintersolen skapte flotte motiv og jeg fikk virkelig ladet batteriene. Det var utrolig vakkert ute!

Og siden ikke julesnøen har kommet til meg, må jeg gå til julesnøen.
Nesten... Det var i alle fall rim på bakken og det er hvitt nok for meg. Nydelig julestemning i granskauen!

Hjemme er det mer klabbeføre. Allikevel har jeg tatt frem sparken. Bøtter og spann fylles med grantrær og mose, for julebord og selskaper står i kø de neste ukene.

Sparken har husbonden fått av sin bestemor. Den er bitteliten, rusten og skjønn.

Hele skogbunnen bestod av små isstjerner. Føles nesten galt å tråkke på dem.
Nå tror jeg det er på tide å lage jul her på bloggen. Jeg tenker å dele litt tips og julestemning, om det skulle friste?

9 kommentarer:

Magdalena sa...

så fantastiske bilder!! skulle bare hatt dem større..
trives også så godt i skogens skattekammer i dette vakre været! (og har alltid med sankeposer/kurver)
nydelige glimt og flott med strien..!
goklem,magny

Bestefars Verksted. sa...

Hei på deg Marit,nå er det alt for lenge siden jeg har lagt igjen et spor,her inne hos deg ! Ikke siden jeg stod opp med feil fot,som du sa......hihiiiii,godt du kjenner humoren min,så du tør å si hva du vil :) Tåler det,jeg ! Men feil fot,eller ikke........jeg blir sur og grinete av slike "juksedesignere",som sier de har funnet på ideene selv,når det er innlysende at det har de ikke....og at dem tør,ja det begriper jeg ikke ! Nok om det.....dette skulle jo være en koselig kommentar :) Så koselig du har pyntet til gjestene dine skal komme !! Og den lille sparken,herremin den var nydelig.....som skapt for et koselig stilleben på trappen :) Jeg bruker en gammel kjelke som pappa hadde da han var liten,den er sååååå fin ! Herlig tur du har gått,og virkelig stemningsfulle bilder.......her i nord blåser det som fy,og jeg sitter fordypet i hjerter,farget med kaffe :) Kjenner jeg gleder meg veldig til messen,men gleder meg også til den er over,for når det er så innmari rotete i stua,er det ikke kos......tro meg ! Da skal jeg begynne å pynte.....og slippe ut pusten.....føler jeg sitter med limet i hånden konstant.....eller saksen......eller tapen....! Er så innmari angrepet av eksem,uten opprinnelse!,at det å holde i malepenslene er fælt.Er nok noe jeg er allergisk imot,men bevare meg vel,om det er malingen......eller papir !!! Nydelig brunfarge du har brukt på skiltene dine,den likte jeg veldig godt. Lakker du dem ? Jeg har måttet slutte å lakke hvite skilt,etter å ha oppdaget at noen jeg lagde i fjor,har blitt helt grusomt gule.......bare å pusse ned,for de kan ikke selges. Så innmari kjedelig........for det er jo litt jobb. Kos deg videre,og lykke til med julebordet,blir nok en suksess,kjenner jeg vertinnen rett :) Høststormklem fra meg.......ingen snø her,enda....

Janne i Fagerlia sa...

Så fine juleskilt du har malt. Skjønner godt at skuldrene er høyt oppe etter en slik storproduksjon. Men tur i skog og mark er vel den mest avstressende måten å koble ut på.....

Lykke til videre med produksjonen!

Kreoline sa...

Så koselig du har pyntet, herlig gammel spark. Nå reiser jeg snart på hytten, der skal jeg plukke både det ene og det andre, en haug med striesekk ligger nedi kjelleren. Det er jo ikke brukandes til noen ting inne, det "smuler" så fælt, så jeg stjeler over en lav sko ideene dine, bare derfor jeg synes det er så skjønt, hihi. Kos deg videre i uken Marit, klem fra Mona.

Fjordheim sa...

Syns slik jule"snø" er det aller fineste. Når trær og alt annet ute glitrer i sola på grunn av et tynt rimlag. Helig.
Ja takk. Gjerne masse juletips.
Sp flott du har pyntet med grantrær og mose. Har satt etpar grantrær på trappa, men ikke fått på plass mosen enda. Men det kommer snart. Den ligger klar i kjelleren.
Ha ei fortsatt god uke :)

Pauline sa...

Nydelige naturbilder, tenker det var fint å gå seg en "luftetur" idag ja!
Flotte skilt, gleder meg til jeg kan henge opp det fine jeg fikk av deg. :-)
Juleideer er velkomne nå framover, blir kjekt å se hva du kommer med!!

Ha en fiin og kreativ uke, senk skuldrene litt innimellom da! ;-)

mormor sa...

vakkre bilder! og så fint du har pynta på trappa;) vil gjerne ha juleideer!;) storkoser meg i advent;) ha en fin dag!

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Flotte bilder. Jeg blir alltid sittende en stund og bla meg ned til alle innleggene dine som er så fulle av kreativitet! Ser Magny vil ha større bilder. Det er jo bare å dobbetrykke så kommer hele bildeserien - store og klare - fram. Du er så flink, Marit!!!
Ha en fin dag!
Klem fra Hjørdis

julebord sa...

hei ønsker deg god jul på forhånd og du kan sjekke denne sidenfor julebord. det ville være en flott kveld ...