fredag 11. januar 2008

Trenger du vaktbikkjer?

Disse hundene fins i boka Tildas hus. Jeg har laga de før og synes det var gøy. Ungene så ikke overlykkelige ut da jeg sa de kunne ha hver sin på rommet. Vi har jo katt og kanin, sa de. Så da er det rart å pynte med en hund...?!
Jeg tok hintet og ga hundene i gave til to jenter som faktisk har Dachs. Der passet de nok mye bedre inn...

Men nå ville jeg altså prøve meg på to til. Denne gangen i linstoff med rosa tilbehør.

Slik ble resultatet! Men siden vi ikke liker å pynte med hunder, og strøket vi bor i er temmelig rolig, så har ikke vi bruk for noen vaktbikkjer. Trenger du?
Hundene bor i Veslehuset til de finner nye hjem.

Minstejenta fikk i oppgave å designe fjeset til varmeputa som jeg sydde igår. Ho finner lettere roen om kvelden med noe varmt på brystet. Og ei slik pute kan jeg anbefale til andre barn som har problemer med å sove!

Jeg syr et rundt trekk som jeg fyller med hvetekorn og lavendelblomster. Så lager jeg et vaskbart trekk utenpå. Dette er laga i rosa frottèfleece - fantastisk mykt!

Puten varmes 1 minutt i mikro før leggetid. Og kornene inni holder varmen et par timer.


Husbonden kom hjem igår og sa han hadde bestillt sommerferie til oss! (Jeg trodde først han spøkte, han pleier ikke kjøpe blomster engang...) Jeg sa FLOTT!

(Men tenkte samtidig Hva?! Jippi! Hvor? Når? Er det fint der da? Uten å spør?!)

Jeg synes det var en vågal ting å gjøre. Han hadde vært innom et reisebyrå bare for å se litt. Da han spurte om diverse reisemål, var det allerdede fullt. Men her var det altså ètt rom ledig. Og det bestillte han straks! -Uten å spørre kjerringa!!!

Men han har truffet godt! Vi skal til en liten by i Kroatia. Vi ferierte på ei lita øy som heter Brach i Kroatia for et par år siden. Og der var det fantastisk. Så dette blir nok supert!

Med dette vakre bildet får dere drømme dere bort og ha ei helig helg alle sammen!


21 kommentarer:

@afjo72 sa...

Oi, det var en kuul mann - DET hadde ikke min mann evnet å gjøre nei... :o)

Søte Tildahunder!


GOD HELG til deg! :o)

chevostar sa...

Så søte hunder du har laget ! og flott varme pute til jenta di!
Ferie... drømme seg bort...
ha en flott helg!

Anne-Berit sa...

De hundene var kjempesøte,skulle gjerne hatt en sånn jeg som er hundegal.Varmeputa var både fin og smart,er nok menge som kan trenge en sånn.Så grei mann du har,god tur når dere drar,og god helg:-)

Anita sa...

Så søte hunder!! Hvetevarmer har vi også brukt til barna, både for å varme senga og som en lun kos isenga til små babyer!! Blir såå god varme av de!!! Anbefales på det varmeste;o)
Det er en hilsen til deg i bloggen min!
Ha en flott helg!!

Klarafina sa...

Bedårende hunder! Tviler på at de kan brukes som vaktbikkjer (he, he)
Så deilig å ha en ferie å se frem til. Modig gjort av mannen!

Linda sa...

Hei Marit!Flotte hunder.Deilig varmepute.Deilig feriemål,han var heldig med den...Tenke seg til.Ja nå kan du se hva jeg sydde om du tar en tur innom.God helg.
Hilsen Linda :)

My little footprints sa...

Hei på deg!
Tusen takk for koselig hilsen hos meg ;) Du får ta deg en tur innom loppemarkedet "mitt" om du er på disse kanter da vettu, så får du deg mer enn et vaksebrett ;) Men jeg må virkelig si at det er en enorm stor forskjell på prisene rundt omkring da! Det er jo absolutt ikke alle som er like billige, OG det er stor forskjell på loppiser i Norge og Sverige. Sverige gjør jo litt buissniss av det da, og har åpne loppiser året rundt. Prute går det jo også ann å gjøre der! Har vært på mange loppiser i Norge som har satt en pris og sånn er det. Men selvfølgelig er det jo ikke slikt overalt ;)

Det var noen søte hunder du hadde lagt! Siden jeg ikke er noen kløpper på symaskin enda(enda? vet jo ikke akkurat om jeg kommer til å bli det noen gang heller da hihi)så holder det for meg og bare sy enkle sting på enkle ting, rett fram ;) Er imponert over syferdighetene rundt omkring ja!

Ønsker deg og dine en kjempefin helg! Heldig du som har fått deg ferietur, for meg ligger det kun i drømmene akkurat nå, men håper jeg snart får ta meg en tur!

klem fra Beth

Gry sa...

Så herlige hunder, kjempesöte. Hadde dachs når jeg var liten- og de ligner veldig!

Så herlig å få reise til Kroatia. Morsom overraskelse;-)

Hvetepute er bra for noen og enhver... Jeg er avhengig av min (som jeg varmer i 3 min!! -men jeg liker å ha det varmt,hi,hi...)

Ha en fin helg!

/klem Gry

liven sa...

Oj....det var ikke verst å gjøre av en mann!! Har heldigvis bestillt sydentur til sommeren også!! Deilig å tenke på.
Søte hunder da:)

elin1976 sa...

Hallo og God kveld.
God er den nok der du sitter på hotell og mesker deg med fantastisk god mat og drikke. Ha. Den 25 er det vår tur.
O er kule slik. Der har Smye og lære. Men jeg har en plan....ha ha ha ha
Ei helg på knaben og han er omvendt. ha.
Her skal det blir pita i kvel og i mårå reise me inn til byen får å sjå dettan berømmelige fyrverkeriet som ALLE snakke om.
Jeg skal gjøre ferdig noen små ting som jeg har begynt på til heimen og så få jeg se om jeg rekker å lage et par Tildaer til:O)

Synnøve. sa...

Hej och godkvääll. Ferie til Kroatia hörtes ikke helt feil ut.
For noen söte hunder.Kan man bestille ett par av deg?
Klems fra nabolandet :)

mimmi sa...

Hei hei Marit.

Ja, altfor lenge siden, det ble så veldig hektisk nå etter nyttår jo, men roer seg vel snart får en håpe.
Tusen takk for koselig hilsen fra deg, og ikke minst award. Tusen takk! Jeg skal logge meg på og få ordnet i morra :).
Tok meg nok litt vann over hodet kanskje når jeg sa at kjøkkenet helst skulle stå ferdig til ikveld. Flisene er oppe, men vi må jo fuge, og mannen har reist på jobbtur i helga, og jeg har jobbhelg så må nok vente noen dager dessverre.

Nyydelige hunder. Kjempe koselige, lurer på om ikke Mimmi min skal ha seg en vakthund.

Varmeposen var også utrlig fin, og for en fin ide med lavendelblomster inne, lukter jo deilig, deilig!

Ha en kjempe fin helg og gled deg til Kroatia

Jorunn sa...

voff, så søte hunder. snuppa mi hadde falt pladask for de der. og ikke minst for varmeputen :) det er noe jeg vil prøve å sy tror jeg.
åh, herlig at sommerferien er bestilt!! viktig med noe å se fram til!
ha en superu helg!!
klem

Lene sa...

Åååå, så heldige :) Og så utrolig koelig av mannen din jeg ble nesten rørt av å lese, for en blomsterbukett er utrolig koselig å få, men det er nesten noe menn blir "lært opp til" å gi damene... Hehe, men en ferietur!!!!!! Du, hils han å si han har ordna seg et kjempepluss her blandt bloggdamene :)

Ha en finfin dag, Marit - her snør vi snart inne ;)

Linda sa...

Hei Marit!Takk for hilsen.Ja tenk å kutte stoffene,he,he.Men det blir jo småbiter med det du driver med også.Vi må bruke kreativiteten,fargegleden.Det er morro...God lørdagskveld.Linda :)

Merete sa...

Søte hundar!! kan ikkje heilt forstå at ungane dine ikkje ville ha slike på rommet sitt ;o) Varmeputa var skikkeleg genial!! eg hadde ei med vatn i til maren når ho var liten, men den blei jo så fort kald..mykje lurare med korn og lavendel!
Ellers har du ein utruleg grei mann som bestiller ferietur, for det såg verkeleg ut til å vera ein herleg plass! Nå har du noko å sjå fram til i vintermørket :o) Nyt resten av helga!

Hulda sa...

Så søte hunder! Jeg er jo så glad i hunder, kanskje jeg skulle lage en slik jeg også. Men, syns de figurene er vanskelige å få fine. Dine ble flotte!

Gunhild sa...

Først, du er nevnt i bloggen min!!!
Så må jeg igjen si at det du lager er så flott. Den varmeputa var smart. Hvis du selger sånne, vil jeg gjerne kjøpe. Og til slutt, herlig mann som kommer med den overraskelsen til dere.

Gunhild sa...

Det at merket blir for stort, skyldes det at det er en hake du må fjerne når du legger det inn kanskje....Jeg skal prøve å plassere mitt på siden etterpå. Ikke så rart at kurset er ukjent. Blir tilbudt de som har spesielle utfordringer, men det er selvsagt mye å hente der for alle. Det går på atferdskorrigering ved hjelp av ros og belønningsskjemaer....

Mia sa...

De Tilda hundene dine er jo bare såååå søte! Du er virkelig flink til å trylle fram de herligste og koseligste ting. Og det gjelder varmeputen også. Kjempeidé forresten det med hvetekorn og lavedelblomster inni (både varmer og dufter godt!) Og så sommerferie da, heldige du som har den i boks allerede. Her har vi ikke begynt å tenke på sommeren enda engang...

sexy sa...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品