tirsdag 22. januar 2008

Gammelt rot? Del 2

Forrige innlegg viste møblene jeg kjøpte på bruktbutikken.
De er nå skrubba godt og ser riktig flotte ut. Men jeg trenger hjelp av dere! Vet dere om et godt middel mot morr, et som ikke setter skjemmende lukt i møbelet?

Så til del 2: Porselen.
Jeg kjøpte 10 suppeskåler er fra Figgjo. De skal jeg ha på hytta. Er de ikke koselige?

Denne store skåla er også fra Figgjo. Hvis du klikker på bildet, ser du det i stort format. Da ser du den lett gjenkjennelige borda langs kanten. Den synes jeg er så søt!

Skåla er helt feilfri og jeg fikk den for 22 kroner...

Jeg er svak for gamle eggeglass, og dekker gjerne med ulike glass til alle gjestene.

Sjekk den skjønne grønnfargen på det ene!

Hvis dere lurer på hvorfor jeg ikke kjøpte mer, er det fordi vi bare havna tilfeldig innom dette salget. Da måtte jeg telle opp kontantene våre og handle for det vi hadde... Og du ser hvor langt småpengene rakk denne dagen...

Glatt og godt å holde i gamle kaffikopper. Nydelig form synes jeg. Samler egentlig på rosekopper, men denne fikk også bli med hjem.

Har planer om enda en tur innom bruktbutikken - da med mer penger. Så nemlig kasser med service til ca 50,- kr. Det ene ligner denne koppen. Det hadde vært fint på hytta.

...Så ville ikke fotoapparatet mer... eller USB-enheten som PC'n kallte det... Derfor blir det ikke mer bilder idag. Uten fotoapparat er vi bloggere som en fisk på land!

Gjør dette til en deilig dag!


27 kommentarer:

chevostar sa...

ÅÅÅ Så masse flotte gamle ting du har fått tak i!! Skikkelig flotte skåler og eggeglass! Blir nok koselig å ha på hytta!!
Ha en flott dag!

Nette sa...

Åh, fine ting! Spesielt eggeglassene da...skjønne!
Og du...nå har jeg fjerna nålene på voodo-grisen, så nå kan du komme og se, ikke noe skummelt lenger:)
Ha en god tirsdag!

@afjo72 sa...

Heisann - her var det mange kupp for vekslepengene!! :o) Kommer nok til å gjøre seg fint på hytta dette skal du se.

Ha en glad tirsdags ettermiddag! :o)

Emmeline sa...

Halloen Marit; for noen fantastiske røverkjøp du har gjort den siste tiden: Blir jo sååå nysgjerrig på HVOR du har kjøpt dette? Tenker på den lille bruktbutikken som ligger langs veien på veien fra Stavanger til Sørlandet, Helleland er det der mon tro??? Tja ikke lett å si...men jeg har iallefall alltid tittet nysgjerrig ut vinduet, mens mannen har tråkket på gassen for at vi skal komme frem. Det er en lang reise fra oss og nedover så det er ikke så rart at vi sjelden tar oss tid til å stoppe opp. Jaja, nok om det. Sjarmerende kupp du har gjort både serviset og de vakre tingene i det forrige innlegget. Kjempegøy!!
Jeg ser på de NYDELIGE skiltene som du lager...og ble så betatt av det skiltet du laget under her med grønn bakgrunn. Hmmm...Har sett at du har laget et lekkert skilt til Bergtun også:) Kanskje jeg skal bestille et skilt til hytten vår Solbakken også?? Du får gi meg et ord om du har tid. Det har ikke noen hast, vi skal jo ikke nedover på en evighet enda:)

Helene sa...

Så mye fint du hadde handlet! Kjenner at jeg gjærne skulle ha vært i den butikken... Det er jo så koselig med masse forskjellige eggeglass, gamle nydelige kopper og nostalgiske skåler.
Morrmiddel kan jeg desverre ikke hjelpe deg med. Har rett og slett liten eller ingen peiling på den slags.
Ha en fortsatt fin dag!

My little footprints sa...

Heisan!
Skal virkelig si at denne jenten kan finne fantastiske skatter! Så mye fint du har fått kjøpt deg da! Kjenner at jeg er nesten litt missunnelig her jeg sitter ;)Jeg vil ha! ;) Og så heldig som har funnet nattbord! På de loppiser jeg besøker er det ikke et eneste ett å oppdrive, og selvfølgelig er det ikke det, det er jo nettopp det jeg trenger! Vet du? Nå gav du meg inspirasjon til å kaste meg i bilen og kjøre til loppisen ;) Kanskje jeg får ta meg en tur denne uken? Ønsker deg en fortsatt fin tirsdagskveld!
Klemmer fra Beth

Merete sa...

nydelege gamle ting du har fått tak i der, Marit!! Gamle servise har så fint mønster i poselenet..viss du forstår kva eg meiner ;o) søt kopp og eggeglasa er knallfine! Ha ein fin tirsdag :o)

Linda sa...

Hei Marit!Flotte kupp du har gjort.
Sjarmerende eggeglass.Nydelige tallerker.Kjøpte selv tallerker og suppeskåler til hytta på loppis.
Enkle hvite men ikke så gamle da.
Morrmiddel?Må vel spørr en fagmann.
Kjerringråd tror jeg var kullegrader,men vet jo ikke helt.Du får håpe på ti,femten kullegrader å la dem stå ute ei natt....Nyter kvelden.Har gleda de gamle på jobb med sang og dans,
musikkere fra bygda.Nå "bursta" feiring hos min venninde.Fortsatt god kveld.Hilsen Linda :))

liven sa...

Jammen hadde du funnet fine ting da, Den koppen ser du på hvor god den er å holde og drikke av. Liker så godt sånn fasong på koppene!!
Ha en fin tirsdag;) Snart er det helg igjen!!!

n o r d i n g å r d e n sa...

Å va snyggt porlsin, jag älskar gammalt porslin, tjusig kopp och stor vit skål! Du och Elin har mail! Mari.

Zizzi Molde sa...

Sukk! Ramler aldri over slikt, jeg... Tusen takk for hyggelig hilsen hos meg, jeg trenger ALLE varme tanker og gode ønsker nå :-)
Ha en fortsatt fin kveld, og lykke til med overføringen av bilder.

Klem fra meg!

PS! En ny kabel koster rundt en femtilapp :-)

Bestefars Verksted. sa...

Den skåla var nydelig,og for ikke å snakke om grønnfarven på eggeglasset....mmmmmmm,heldig var du !! Jammen godt du tok den u-svingen......klart du må tilbake !!

Anne-Berit sa...

Så mange fine ting du har funnet,søte de egg-glassene.Må kommentere litt det forrige innlegget ditt.Kjempeflotte nattbord,og vekkerklokkene gjorde seg godt til pynt de.Ønsker deg en fin onsdag:o)

Helene sa...

Hei igjen
Glemte helt å svare deg på spørsmålet om monogrammene. Selvfølgelig kan jeg kopiere dem til deg. Skal ordne det i morgen, men trenger adressen din så sender du den på mail min : helene.sivertsen@norgespost.no
så skal det være i boks:0)

Synnøve. sa...

Vackert porslin du kom över.Ibland ska man ha lite tur.
Åk tillbaka, men ta med stora plånboken ;)
Ha en trevlig onsdag.

Lykke sa...

Skulle gjerne tatt en tur innom denne butikken. Fantastiske funn du har gjort!
Ønsker deg en flott onsdag:)

MODERN COUNTRY sa...

Hahaha, unnskyld at jeg ler, men her var det jammen meg mye å le av. Kokos? Nei, du tuller..katta er vakker!! Elsker jo kosepusene våres. Min blir jo nesten klemt ihjel her :))På tiden å vise mer av ho kanskje..skatten min..
Jada, så har du vært på bruktshoppen ja, for noen flotte funn! Helt nyyydelige skåler. Samler på fat selv, men har ikke blitt så mange turer i det siste. Er jo redd for å bli tatt av vinden. Her stormer det!

Du,det er en ting jeg vil du skal vite. Du har en egen evne til å få andre til å føle det godt med seg selv!! Takk for alle de vakre ordene du la igjen, jeg ble helt satt ut. Sender med vinden en varm og lang klem!!

Anita sa...

S flotte ting!! Sånne suppetallerkner hadde mine foreldre, men etter litt for mange turer i oppvakemaskinen hadde de ikke blomster mere! Synd! De gikk på loppa i høst!
Ha en flott kveld!

Emmeline sa...

Gullfine kommentarer har du selv skjønne Marit. Jeg følger med på skiltproduksjonen og tenker litt på farger og så hører du nok snart fra meg igjen:)

HildeS/Frøken Fryd sa...

Herligheten så masse flott du har fått tak i, og, nei, dette er ikkje rot:)
Skikkeleg kupp, kallast dette,hehe.
Er ikkje misunnleg i det heile tatt,fnis.
E lsker loppemarked, bruktbutikker og Fretex, men det er altfor lite av det på denne sida av fjorden.
Ha ein fin kveld.

Lovise sa...

Hei.
Kjenner igjen de skålene. Min mamma hadde sånne asjetter da jeg var lita. Kjempesøte.

My little footprints sa...

Hei igjen!
Så fint at monogrammene blir sendt imellom dere, ingen ting er jo bedre enn at enda fler får gleden av dem! Nå har jeg faktisk sendt dem til 11 stk, og det synes jeg er mange! Jeg synes det er veldig koselig at det blir satt pris på, det gleder meg veldig! Håper du vil få mye glede av dem!
Klem fra Beth

Berit T sa...

Kjempekupp du har gjort!!
Artig å gå på slike plasser, og iallefall når det er halv pris.
I dag har jeg også vasket et slikt skap og skal begynne å fikse det opp. Det er ikke marmorplate på så det skal jeg male etterligning, resten skal males hvitt. Begynte på det for mange år siden men gjorde den ikke ferdig, da i grønt og burgunder.
Ha en fin kveld!

Lene sa...

Søren... Skulle gjerne vært hos den brukthandleren din - med penger. Du har jo bare gjort deee kuppene - og såå søte ting.
Og morr - hm... den som visste hva i all verden det er..? Hihi ;)

Kos deg masse i kvelden :)

Hulda sa...

Flotte gamle ting du har kjøpt, jeg falt for de fatene, det er så fint med slike gamle fat og tallerkener. Jeg har noen som ligner, fra figgjo. Har noen asjetter som er i daglig bruk.

mimiala sa...

Oj, så mye fint. Likte virkelig de eggeglassene. Noen ordentlige små kupp du har der ja.

Ha en fin Lørrdagskveld

Tee of Vinnord Cottage sa...

ah!!! grønn figgjo eggeglass.... vil ha!!!! Det er såååå søtt.... samler på grønt figgjo skjønner du...heldige deg!

ha en fin uke