torsdag 31. januar 2008

SIMPLE LIVING

Jeg var i det kreative hjørnet igår og designet ny variant av Simple living-skiltet mitt.

Etter litt frem og tilbake kom jeg opp med et skilt som er rent, søtt, positivt og med ord til ettertanke - og det er bare mitt! Hva synes du?


Jeg bobler i hodet over ting jeg vil ha ut. Så dette er ikke bare et skilt, det er et budskap!
Det sier Sett ned tempoet og lev mer!

SE ditt barn i øynene når hun forteller noe.
KJENN den gode sterke hånda til mannen din.
LUKT på snøklokka i bedet.
HØR medlodien til kjøttmeisa.
FØL lykken i deg før du setter tennene i den ferske kanelbolla.

Gjør dine gleder enklere. Da ser du at det fins glimt av lykke over alt. Altså: SIMPLE LIVING...


Dette er to bilder som rører meg. Det er praktisering av Simple living-filosifien...

La ungene utvikle sansene sine. I vårt hus kommer det aldri dataspill. Det synes jeg er bortkasta tid. TV-forbud om morra'n har også vært vellykket. Da "tvinges" ungene til å finne på noe sammen. Og dagen starter med samarbeid og fantasi. Det er en fryd å se på!

Høres jeg streng ut? Det rare er at både mine barn og deres venner forstår meg. De får ikke bare et bastant NEI. De får et "kan dere ikke heller... "
Og hvis de tenker seg om så er det mye som er mer spennende enn å se på TV....


Jeg har flere skilt på gang så det er bare å stå på. En må jo spre budskapet sitt...!

16 kommentarer:

Bestefars Verksted. sa...

Nydelig skilt du har lagd,likte fargene du har valgt,veldig godt !!! De var virkelig fine sammen :) Tenker du får solgt mange,det var så sommerlig og fint. Må si du høres ut som en fornuftig dame,ang. dataspill og tv-titting...er så enig at fy ! Men det er vel lett for meg og si,som ikke har barn selv. Kos deg iallefall,og ha en fin dag. Her blir vi snart borte,i all snøen......

Metteflette sa...

Kloke ord! Det er jo ikke alltid like lett å etterleve men vi går vel alle med et ønske om å ha tid til å se, å leve! Tror ikke jeg har de verste barna når det gjelder TV og dataspill men tror nok at endel slitne foreldre bruker disse tingene som "barnevakt". Forståelig noen ganger men også synd. Det morsomste barna mine vet er når vi alle sitter og spiller gode gammeldagse brettspill. Det er vel noe med at da er alle sammen, ikke sant? Ønsker deg en fortsatt fin dag. Klem fra Mette

Randi sa...

Er så enig med det. Dette gikk helt fint hos oss da det var fire barn i huset. TV først på sen ettermiddag, litt PC bruk men ikke mye. Men nå når vi har bare ett barn som bor hjemme...da blir det verre. Hun har grenser for hvor mye hun får sitte og se på TV. Men du verden hvor mye enklere det er når de er flere. Hun liker heller ikke å være alene på morgenen så da får hun lov til å se på Tv til hun skal gå på skolen.

Som vanlig nydelige skilt du maler.

Merete sa...

Skiltet blei kjempesøtt det :o) Enig med deg i dine kloke ord..men dessverre er eg ikkje alltid like flink til å etterleve det ;o) koslige bilder av jentene dine som smakar på fjellvatnet..

Verkstedet sa...

nydelig skilt og gode ord å leve etterhvert. men dog ikke alltid like lett, men tror flere og flere har det litt i tankene, for det er så mange som kjenner en som har kjent litt på det å møte vegge, sikkert veldig lett i vår travel tid. så- så enig, vi må stoppe opp å kjenne litt på det som er ekte og viktig!
klem fra Karoline

Astrids nr.2 sa...

Flott skilt! Du er utrolig kreativ og flink!! Og så sant det du sier. Synes det også er veldig flott at du "nekter" barna tv-titting om morran og at data-spill ikke bør få komme inn i noens hus. Hvor blir det av kreativiteten dersom vi ikke gir ungene våre sjansen til å finne den? Mange synes at barna er så utrolig late og uoppfinnsomme - men da bør vi voksne sette oss ned og tenke grundig over HVORFOR? Det er vi som oppdrar dem og former dem. Gir vi dem egentlig muligheter nok? *gruble gruble*

Synnøve. sa...

Tenk så godt å höre at ungene faktiskt kan finne på noe annet enn å se på tv og spille dataspill....
Skiltene er helt nydelige....
Fine farger er det og.
Klems Synne :)

Linda sa...

Hei Marit!Flotte tanker hos deg.
Fine skilt du holder på med.
God helg! Hilsen Linda :))

Anita sa...

Godt sagt! Minner litt om meg du!! Fornuftig jente *ler*!
Så flotte skilt du lager!
Ha en flott helg!

liven sa...

Hei:) Flotte bilder og kjempefine skilt. Er ganske enig med deg når det gjelder tv titting og dataspill.
Nå er mine så store at jeg har ikke så mye å si lenger når det gjelder dette!!
Ha en fin kveld:)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Liker veldig godt å besøke bloggen din. Nå er du utfordret på min blogg ;)

Elin sa...

Jeg ser vi har noenlunde samme filosofi i bloggene våre! Hva er vell bedre enn å nyte tiden vi har sammen, stoppe opp - og virkelig kjenne etter!

borghild sa...

Det er så sant...
Synes forresten du lager flotte skilt og Tilda'er, og koser meg inne på bloggen din!
Ha en god helg!
Klem fra Borghild :-)

elin1976 sa...

Hmmmmmmmm......den halen til M. Rekner med at dere var på hytta;O)
Her har jeg blitt litt blomsterdame også nå om dagen å det der var veldig kjekt....10 år siden sist.
Har sydd ferdig noen ting som har ligget litt på vent men skal få begynne på Anita sin pute så fort det lar seg gjøre. Hun ville jo ha både puter og skilt i samme pakke. Ring meg om det er noe...ok

Emmeline sa...

Dette innlegget var så koselig. For meg som er eksmaler så er det ekstra gøy å se noen som mestrer malerkunsten så til de grader. Det er mange år siden jeg gav meg med maling på kurv og skilt, men disse skiltene dine Marit er jo bare knallflotte:) En fryd å se på.
Simple living filosofien din er jo også utrolig viktig og fin, men jeg må innrømme; klarer jeg å leve etter den alltid? NO det gjør jeg nok ikke!!! Selv om jeg burde. Ønsker deg og dine en fin lørdagskveld:)

Kristins Hus sa...

Sansen for budskapet. Vi jobber med saken her i huset :-)