mandag 12. november 2007

Uten en tråd...? - Å neida!

Prøvde et nytt mønster på tovede tøfler. Jeg var veldig skeptisk da jeg var ferdig å strikke dem. De ser ikke helt passe ut. Gjør de vel? Det passer jo tre barnebein oppi dem!


Men toving er fasinerende. Etter en tur på 60 grader i maskinen ble de veldig tykke - og helt passelige! Jeg er imponert.

Musetøflene er ferdige, og enda en gave er klar. Disse skal eldste dattera gi til ei venninne til jul.

Hvis jeg skulle få flere strikkeidèer har jeg visst garn nok...

...har nemlig ei venninne som jobber på garnbutikk. Var innom og kikka i butikken, og synes ALT så gøy ut å lage. Klarte ikke helt bestemme meg, så bæreposen ble himla tung...

-Men jeg har en plan for alle nøstene! Å ja... Alt jeg trenger nå er 4 timer mer i døgnet - og dèt har jeg tenkt å ønske meg til jul...

Fra strikking til maling:

Vil du vite hvordan jeg lagte dette skiltet?

1) Jeg filte og pussa skiltet både vel og lenge.

2) Så la jeg det på betonggulvet og hoppet på det!

3) Deretter malte jeg det sort og skrev så fint jeg kan Gledelig jul

4) Da jeg var godt fornøyd, la jeg det ute og skrapte og slo det mot steinene...

Hvis naboer ser meg hoppe opp og ned på de fint malte skiltet, tror de nok ikke jeg er helt fornøyd med det... Men der tar de feil! For da blir skiltet oppskrapet og rustikt - akkurat slik jeg vil ha det! Så det så...

9 kommentarer:

marit sa...

Du har sånn en koselig blogg! Tøflene ble kjempesøte, og toving er gøy. Garnbutikken her la ned tidligere i høst, så det ble noen poser med garn da ja...

Hilsen Bodil F.T. sa...

Jeg likte både musetøflene og juleskiltet jeg! Men jeg synes at du er litt dristig når du hopper opp og ned på de nymalte skiltene dine :D Vet ikke om jeg hadde våget det...

Anita sa...

Så fine tøfler!! oppskrift?? *hmmmm* Ønske seg fire timer ekstra i døgnet til jul, det var lurt!! Trenger ikke få noe annet de neste årene hvis jeg får det!!! Skilta dine er kjempefine de også!

Klem Anita

Emmeline sa...

Produktive Marit... Strikking, maling, hopping på skilter og jeg vet ikke hva du ikke finner på. Sååå kjekt å følge med på bloggen din, og så mye fint du viser.
De tovede tøflene dine er jo bare en vinner!!! For et skjønt ansikt de hadde fått!
Man må jo bare bli litt i julestemning av å komme inn til deg, med de vakre tingene du lager. Gleder meg til å se hva du tryller frem med garnet ditt, du er virkelig kreativ!
Bonne Fete står jo både på adventsstaken min og på en rekke små kort og bilder som man får kjøpt i de ulike butikkene rundt omkring, men hva det betyr?? Har ikke den fjerneste ide, hehehe. Jeg kan si hva jeg heter og at jeg er seksten år på fransk. Det er fordi jeg hadde fransk da jeg var seksten år, og Bonne Fete er desverre ikke i mitt vokabular!!!
Nå er jeg jo blitt 36 år---så kanskje jeg skulle ha funnet ut hvordan man sier det istedet??
Stemningen er forresten stigende. Det regner ikke og mureren har lovet å komme enten torsdag eller fredag. Takk og lov!!! Snart får vi varme i huset...HERLIG!
Ha en fin dag:0) Klem

Merete sa...

ganske røff behandling skiltet fekk, må eg sei ;o) men det gjorde at dt vart heilt perfekt!! kjempefint :o)
Musetøflene du strikka blei såå søte etter toving! kjempevarme og gode og koseleg presang å gje vekk!

Zizzi Molde sa...

Åååååå, de tøflene var bare SÅ søte da! Heldige barneben, tenker jeg :-) Men dette er faktisk slik som jeg kunne funnet på å kjøpt meg og, som en hyggelig avveksling til mine adidas-slipperser...Klem fra meg!

Berit T sa...

Så søte tøfler, heldige er den som får de!!!
Du er tøff søm våget å hoppe på det nylagde skiltet, tenk om du hadde ødelagt det, og så alt det arbeid.
Det blir jo ganske fint om du pusser med sandpapir i kantene til det ser slitt ut, og litt på bokstavene...
Det er alltid kjekt med garn, og helst mye, da jobber fantasien så godt.
Ha en fin dag.

♥bagatellar♥ sa...

Så skjønne tøfler, du må jo være så søt og fortelle oss hvilket mønster du har brukt for disse har jeg veldig lyst å strikke i julegaver til små føtter(kremt og meg selv;-)) Hoppe på skiltene dine ja, vet at de feks bruke kjetting å slå med når de "antikverer" bordplater, men hopping var nytt;-P

Two sa...

Ha ha, no lo eg godt, måtte lese dette innlegget høgt til dattera mi! Men er heilt enig, veldig fint resultat. Berre hopp meir på fjølene dine du!