onsdag 28. november 2007

For eller imot barnearbeid?

Må først vise et bilde av hønene som ble ferdige i natt.
Tenkte å selge dem på Veslehuset. Skulle bare ta kontakt med en som ønsket ei høne , slik at han kunne velge seg ut en først. Men der forsvant alle tre, gitt... De flakset avgårde...


Men denne karen skal flytte til Veslehuset.
Han ser ut til å være en rolig, liten gutt. Fregner og krøller har han fått. Og så en bamse da... Det er her tittelen på innlegget kommer inn. Slikt lite pirk er ikke for voksne hender! Kanskje barnearbeid hadde vært tingen?


Slik ser bamsen ut. Laget etter inspirasjon fra Tildas bamser til å henge på treet - bare mindre! Jeg kan love at å vrenge og stappe denne var en utfordring!!!


Dette burde også vært utført av folk med særdeles små fingre. Å vrenge disse var også et forferdelig pirk. Det skal bli skøyter til ei Tilda dukke som er bestillt. Jeg bruker mønsteret i Tildaboka, og minsker det kraftig ned. Prøv det dem som vil...

Så til ornlig barnearbeid! Igårkveld hadde jeg og Elin 12 unger i arbeid! (Huff, det høres ikke fint ut...)

Jeg arrangerte et hobbyselskap for min datter. Alle ungene lagde lyslykter med decopage, samt ei fyrstikkeske med pynt på. Og det er der Elin kommer inn i bildet... Det blir fort masete når 12 roper på hjelp i munnen på hverandre. Men med mannen min som kokk og Elin og jeg som gode hjelpere klarte vi oss fint! Tusen takk for hjelpa Elin!

Til slutt pakket de inn to lyslykter, T-lys og fyrstikkeska inn i en søt nissepose med selvlaget Til- og fra lapp på. De var så flinke, så! -Og temmelig stolte...


Noen så kanskje bilde fra forrige gang jeg var på garnsalg... I morra skal jeg dit igjen!

Skal nemlig ut å fly i helga. I tilfelle venting/dautid så tenkte jeg å ta med et strikketøy. (Det passer seg ikke å vrenge og stappe Tilda'er på flyplassen). Er redd jeg ikke får ta med strikkepinner ombord, så jeg må ut og kjøpe meg trepinner i morra.
Skal til Tallin. Vi er mange damer som reiser ilag. Turen er en gave til min farmor på 79. Ho har sort belte i shopping! Og vi har hørt at Tallin kan være en grei by å utdøve den sporten...?

15 kommentarer:

Merete sa...

Knallsøt tildagutt!! kan godt tenke meg at det var litt av eit pirkearbeid å vrenge og stappe det der, ja :o) Ha ein fin onsdagskveld!

Emmeline sa...

Du er så knallflink... Disse pittesmå tingene ser virkelig utfordrende ut!! Men likevel ble de kjempefine:) Flinke Marit!
Skjønn gutt en sånn har jeg ikke sett før, og de knallgøye hønene. Ja jeg skjønner veldig godt at de fikk vinger og fløy avsted!!
Trepinner er en god ide til flyturen, tviler på at de tar de fra folk...men jeg har sett vanlige strikkepinner på flyet også jeg--merkelig egentlig. Når en liten desiliter vann er farlig at strikkepinner ansees som sikkert?? Snurrig rett og slett!
Ønsker deg en superduper tur. Nå skal jeg forflytte meg videre til veslehuset, alltid spennende å se hva som finnes i det huset:)

Anonym sa...

I love your chickens, they are great!
Gisela

Anita sa...

Åh! Den gutten var helskjønn!! Og alle de andre tingene da!! Største jenta her har bestilt en vinter jente, med dusk i en lang lue, skøyter og votter! Skal prøve etter hvert!

Klem Anita

Linda sa...

Hei Marit! Takk for hilsen.Har nettopp landet etter en travel dag på jobben,vi hadde julebasar.Det gikk strålende men det er godt å komme hjem nå.Det var mange flotte ting på bloggen din.Så ut som jentene hadde kost seg.UFO er en uferdig quilt som ligger....Det kjenner neppe du?? God tur.
Linda :))

Verkstedet sa...

hei marit( vi har jo nesten mailet også...;) takk for alle tips!)
for er svaret! i tilfeller som du viser;) kjemekoselig!!!!! utrolig gøy når man klarer å gjøre bursdager litt annerledes uten at det betyr å ha den på mc donalds.
den guten du har laget var bare helskjønn!!!!

Hilsen Bodil F.T. sa...

Det er skikkelig gøy å kikke innom her! Du lager masse fint!

elin1976 sa...

Hallo go god morgen. Her ble det ikke laget noen ting i går men rett i seng etter nyhetene kl. 21.
Var dautrett og hadde en liten diskusjon med prinsessa.
Her blir det jobbing i hele dag( du må bare komme ned å besøke meg) jeg skal jopbbe fra 10-20. Dakkar mannen til frøken høytskrikende er syk. he he
Men nå har jeg akkurat sydd ferdig noen forheng til en hylle som står på grovkjøkkenet. orker ikke se på uryddige skolebøker og diverse andre rotete ting som beginner seg der inne.
I morgen er det fri og da blir det pynting, vasking og julekos i heimen.
Hvis jeg ikke ser, dnakker eller hører noe fra deg så får du ha en fantastisk tur. Giidde du å kjøpe røyk for meg?
Masse klemmer fra Elin:O)

Anonym sa...

Så flott tilda gutt du har laget! Kan tenke meg at det var litt problem med å få vrengt og stappet den der bamsen og skjøytene..
Stili bilde av kaninen i forrige innlegg... hi hi dyrene er hærlig..
ha en fin torsdag!

Brocante sa...

Det er så mange av dere der ute som er så flinke! Jeg likte hønene dine spesielt godt og det forundrer meg ikke at de "fløy avgårde" Du får bare sette deg ned og produsere i fleng! Hilsen Brocante

Anita sa...

Ang drømmefangeren! Den skal egetlig ha fjær på også, for å virke:o)), men skolen hadde bare fjær i grelle farger så de lot heller være! Takk for det!! Det er jo sikkert kjempfint med fjær i naturfarger!!1q

Anonym sa...

Jeg liker så godt å kikke i bloggen din, masse inspirasjon å hente her. Jeg skal til Tallinn i desember, så det blir spennende å lese rapport derfra. God tur! :)

MODERN COUNTRY sa...

Kjempeflotte høner!! Lo skikkelig her. Ja for det er jo humor med slike høner :) Og karen ble god, nydelig med fregner :))
Dyktig du!!

Zizzi Molde sa...

Utrolig! Jeg sier det bare, dere er superflinke. Så spennende det blir med Tallin-tur,da, skal si du har en sprek farmor. Det må være spennende å dra på shopping sammen med en slik dame, det kunne jeg og tenkt meg. Ønsker dere en riktig god tur, og regner med du har mye spennende både og fortelle og vise frem når du er tilbake! Klem fra meg!

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Fy flate altså!
Du er sååå flink til å sy , og den figuren ...mmm,den hadde jeg likt på rommert til gutta ",

Og ja , det er godt jeg ikke var tilstede under 12 ivrige hobbyamkere....der faller jeg nemlig heilt ut! klem