onsdag 14. november 2007

Gratulerer med dagen!

Idag vil jeg gratulere Astrid Lindgren med 100 års dagen.

Hun er den store helten her i huset. Både store og små setter pris på henne. Vi har så uendelig mye å lære av henne, synes jeg.
Har med bilde av boka og treskoene fordi begge er veldig gamle og masse sjel!

"Been there, done that."
Vi ferierte i Vimmerby et år og var selfølgelig innom Katthult. Jentene henger på grinda, akkurat som Emil og Ida gjorde. Kanskje det kommer ei vogn forbi og de kan tjene seg 5 øre...?

Det fantastisk å være i Astrid Lindgrens verden, og komme nærmere alle de kjære historiene. Koselig å se hvor filmene ble spillt inn. Det er så sjarmerende omgivelser at mor stod med tårer i øynene flere steder... Det gjør godt i hjertet å være på slike steder!!!

Så til de ørsmå tøflene jeg strikka i går kveld.

Disse fikk seg en runde i maskinen og kom jammen ut i ca str 17. Der var jeg heldig! For jeg hadde ikke noe mønster, tok bare en råsjans. Disse skal min niese på snart 3 mnd få. De er veldig nusselige!

Jeg skulle på handletur med jentene mine igår. Og min eldste datter ønsket seg ny veske for anledningen. Den måtte gå i brunt og rosa. Mens de var på skolen ble denne veska til. Mønsteret er fra Tildas jul.

-Og dattera - ho ble kjempefornøyd!

Bildet viser snø på Junibakken.


Til slutt vil jeg ønske dere en fin kveld videre

- i Astrid Lindgrens ånd...

Husk: Barn staver kjærlighet slik: T - I - D...

6 kommentarer:

Merete sa...

Ja, Astrid Lindgren var ei fantastisk dame som har skrive mykje flott som fengjer både liten og stor :o) Vi var og i vimmerby for nokre år sidan og det var ei kjempeoppleving! Eg var like gira og kosa meg minst like mykje som ungane ;o)
Tøflane du har strikka er alldeles nydelege! søtt med den vesle rosa på!

elin1976 sa...

Alt det du får med deg. elt utrolig. Her er det så vidt jeg klarer å huske hva som skal skje de neste dagene (skriver ned alt). Manen og arvingen reiser til fjells i helga og jeg har fått dispansasjon til å være hjemme for å komme ajour med alt som jeg mener er viktig
(veslehuset ha ha) Du er innvetert opp på kaffe en eller annen gang på lørdag for å diskurtere strategier og diverse kreative planer. Hvis det passer. Har nettopp fortær to store tallerkener med tomatsuppe. (middag for travle damer) Jeg skal aldri være frøken grei og si meg villig til å jobbe mere kvelder enn det jeg allerede gjør til vanlig. Gud det er kjedelig. klem:O)

S10ne sa...

Astrid Lindgren er den store helten her i huset også - både blant de store og de små. Barndommen hadde ikke vært den samme uten henne.

Vimmerby, der har vi også vært - ett fantastisk sted og vi vil gjerne tilbake!

Tøflene er supersøte!

Anita sa...

Både Astrid Lindgren og Tone Finnanger er poppis her i huset!! Veska er kjempefin! Skjønner at snuppa likte den!

KLem Anita

elin1976 sa...

Da er du herved utnevnt til å være min søster. ha ha. Har vi blitt spurt om dette før eller?!? Les kommentar fra sanna på bloggen. Knib.

Grip dagen sa...

Du er heldig du Elin, som har ei slik flink søster som maler skilt til deg... He, he.
Den der høres litt kjent ut, ja. Vi må snart få lagt ut et bilde av oss, så kan de dømme selv om vi er like eller ei...
PS. Her er det reine julekvelden for mor i huset. DEN schvære pakka fra Stoff og stil kom. Dejlig med pakke fra Danmark!
Må stikke. Skal lage middag til familien og til foreninga + bake kake! (Vrenger og stapper litt innimellom...)
Marit