torsdag 25. september 2008

Puh...

Det føles som jeg har begynt å løpe nedover en bakke. -Og da må en jo bare løpe fortere og fortere for ikke å falle... Puh...
Vi legger ut julevarene 1. okt i Veslehuset - og da må man jo sy! Jeg har også meldt meg på ei messe 9.-11. okt - og da må jeg jo også sy!

Bildene viser varer som kommer i Veslehuset. Der blir det HVIT JUL!

I tillegg til ellers stramt program dukket dette skolehuest opp. Det er en gammel drøm, og jeg MÅTTE gripe sjansen. Men skal det fylles med varer innen midten av november - ja, så da må jeg jo sy enda mer...!!!

MEN NÅR SKAL JEG FÅ SY?!?

Skolehuset krever - mildt sagt - endel arbeidstimer før det kan tas ibruk!

Huset har vært museum, og vinduene ble da spikret igjen for å unngå innbrudd. Forbipasserende kunne en dag se en frue med musefletter og brekkjern i full aksjon i vinduene. Jeg ventet nesten å høre sirenene komme da...

Vinduene har både innvendige og utvendige glass. Det var derfor skummelt å gå igang med brekkjern, jeg var livredd for å knuse rutene.

Men her ser du at fjølene er fjernet og veggen har fått litt grunning. Det begynner å ligne på noe!

Noen gang føler du bare at DETTE ER RIKTIG. Slik var det da denne Tilda-frøkna ble med til skolehuset. Ho hører bare til der! Med anstendig frisyre og sjal rundt skuldrene står ho på den gamle benken. Tavla skimter du i bakgrunnen.
Jeg får god tid til å tenke mens jeg er alene i skolestua. Tankene går ofte til Astrid Lindgrens beskrivelser av gammeldags barndom. Jeg tenker på frøken som fyrte i ovnene før elevene kom. Jeg tenker på de mange små barn som har gått over dørterskelen her. Dette gjør meg inderlig rørt og glad. Det er en deilig RO i dette huset. (-Og sjekk de fargene!!!)


Shabby chic stilen kan en si er dominerende her...

Karmene vil jeg ikke gjøre noe med, jeg synes de er flotte!

Solnedgang = dra hjem...

Her er ikke strøm enda, og noen vindusglass mangler. Det er derfor alltid lyder og bevegelser rundt. Det er såvidt ok i dagslys, men uaktuellt når mørket faller på...

Nå skal jeg koke eplegelè, male i skolehuset, hjem å lage middag og hjelpe barna med lekser og deretter SY. Jeg tenker på ordtaket Det er bedre å dampe enn å støve... Her kan jeg love deg at det damper!19 kommentarer:

Lemi sa...

puh.. blir heilt svett her æ sitt jo, som du arbeide ;) dyktig e du! glede meg t å se korsn skolestua blir etterhvert, den kan komme t å bli heilt fantastisk spør du meg, ett så flott hus, og så me så flotte ting i ;) glede meg t å se julekolleksjonen din. du e produktiv t tusen!

lykke t!

klem

Emmeline sa...

Å herligheten Marit. Jeg blir jo så utrolig nysgjerrig? Har dere kjøpt denne gamle skolestuen? Skal den bli butikk?? Eller skal den bare lånes til julemesse???

For det ser så flott ut at jeg har lyst til å reise RETT NED til ditt distrikt for å oppleve skolehuset.

Det sku bo folk i husan husan er som folk...så det er BRA at du tar brekkjernet fatt og lar lyset slippe inn. Gleder meg til å høre fortsettelsen. NYDELIG TILDA, men den blir nesten glemt i nysgjerrigheten;)

Magdalena sa...

GUri, ble anpusten her...
ikke lett å sy og tenke jul , når du har det herlige skolebygget på hjernen... NYDELIGE dataljer!!
husk å puste DYYYPT inn med magen iblant... (sukk)

Fjordheim sa...

Hvor ligger dette skolehuset ?
Vet jo at det er for langt for meg, men mp tipse de som bor i nærheten om at de må ta en tur når du åpner. Kanskje de kan kjøpe julegave til meg der.
Utrolig hva du får gjort. Lykke til med alt arbeidet.
Slike gamle hus har jo en utrolig sjarme.
Ha en riktig god dag :)

Anita sa...

Det hørtes veldig slitsomt ut, men sikkert så inspirerde når det er noe man absolut har tro på! Tenkte akkurat som Emmeline at jeg ville være med på dette! Kanskje jeg brått er der og hjelper deg! Syr vinhøne jeg, men kjenner nå at jeg bare har lyst til å lage ting til meg selv om dagen Har så lyst til å lage ett lappe teppe, hånsydd, i rosa/roser, og det tar mye tid! Får se hva det blir til! Har også lyst til å sy flere Tildaer, har bla. noen nisser som venter på på søm! Kos deg mens du står på så prates vi!

Bestefars Verksted. sa...

Åhhh,får jo så lyst å komme og hjelpe deg......det ser skikkelig koselig ut i skolestuen din...!! Håper du viser oss bilder,når du åpner for publikum...stylet med alle dine skilt,og Tildaer ++++++ ! Kommer til å bli supert,det der :) Kos deg videre..

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Åhh det der skolehuset er et spennende prosjekt! Håper du har planer om å kjøre igang et skikkelig koseliv i det huset med strikkecafe , utstilling og alt det andre gøye jeg kan komme på! Skjønner det er travelt...
Kos deg videre med adrenalinkicket!!
klem

ENGEL sa...

ojoj,effektiv!gleder meg til å følge med,dette blir nok sååååå bra!tildaen passa perfekt,minna meg om læreren min på barneskola;)ikke glem å pust innimellom da!klæm

Hulda sa...

Du er virkelig dyktig! Tar du på deg alt dette arbeidet selv? Blir jo så bra. :)

Mitt hvite hus sa...

wow for et tempo det er på deg=) Skolehus prosjektet høres veldig spennende ut. Hva skal du bruke det til?? Nydleige vinduer. Spennende blir det0)
Klem

HildeS/Frøken Fryd sa...

Åååå, så spanande dette høyres ut.
Eit nydeleg skulehus med masse sjarm. Som skapt for ei kreativ dame som deg:)
Dette må du halde oss oppdaterte på.
Ha ein fine kveld.

borghild sa...

Så spennende med skolestua, og ser at du har mer enn nok å henge fingrene i (som vanlig):-) Skal bli utrolig gøy å se hvordan det blir når det er ferdig, og julevarene deres ser skikkelig fine ut!:-) Ha en super ukeslutt! Klem B:-)

Som mine dager er sa...

Jøss og jøss som du holder på. Du må ikke slite deg helt ut nå da! Men at du er kreativ og har skapende hender er jeg ikke i tvil om.

Det skolehuset du beskriver høres bare så spennende ut. Ville vært en fryd å kunne sett huset og stedet og samtidig vært med og gitt en hjelpende hånd ;-)

Vi høres. Snart er det helg, og da bør du senke skuldrene litt. Klem.

@__EY__ sa...

Heisan,

må le av de to første
linjene, jeg sprang så
fort i en nedoverbakke
en gang at jeg ble
liggende i senga i flere
timer etterpå : D
Så ta det litt med ro...

Her har jeg ikke vært på
lenge, skillig kjekke
innlegg du har, mye fint
i tekst og bilder ; )

God helg.

@__EY__ sa...

Okey då...

hva er forskjellen
på skilling kjekke
og skikkelig kjekke : )

Synnøve. sa...

Hei.
Trur det blir en flott julebutikk når du er klar.
Håper du rekker å sy og ordne.
Ja man fikk litt Astrid Lindgren fölelse av det fine huset.
Krysser fingran för at det bli ferdigt i tiden.
Klems Synne.

Lynetmor sa...

Oj, oj, oj, så mange prosjekter som du har på gang! Men det blir nok gøy til slutt :-) Ha en fin helg :-)

BeBe`s blogg sa...

Hei, det prosjektet med skolestua høres spennende ut! Gleder meg til fortsettelsen. Skjønner ikke hvordan du får tid til alt, jeg blir helt matt av å høre hva du rekker over. Leste gjennom bloggen din her en dag, og jeg må si jeg er imponert! Ønkser deg ei god helg, slit deg no ikke helt ut.:)

Viola sa...

Förstår att du är stressad, massor att göra, känner igen situationen, här stressas det för det mesta med två jopbb och hem! Ta det lugnt och var rädd om dig, du har ju hittat den riktiga skolfröken, ser ut som jag tycker jag nog, ha en skön helg och lycka till med ditt syarbete, klem VIOLA