fredag 19. september 2008

God helg i stua

Dette er noen av mine favorittfarger:
Støvet grønn, hvitt, rosa og sink!
Jeg finner roen med slike farger rundt meg, jeg nyter det!

Dette nydelige kjøkkenbordet fikk jeg for nesten et år siden. Det har tilhørt besteforeldrene til husbonden, det stod stuet bort i kjelleren deres.

Jeg sa vi ønsket et slikt bord, om ikke jeg bare kunne ta det? Neeeiii... de ville ikke gi bort det gamle avflassa bordet. De hadde et MYE finere jeg kunne få - et brunt respatex bord. Det var så fint som nytt...!

Etter mye overtaling fra husbondens side, flytta bordet fra kjelleren deres til stua vår! Tusen, tusen takk!Den grønne hjørnesofaen hører egentlig til som TV sofa på loftet. Men noe måtte vi jo sitte i da jeg ga bort den sorte skinnsalongen!

Jeg skal snakke pent med en nabo som disponerer lastebil, om ikke jeg kan møte han på Ikea på vei hjem fra jobb. Han pleier å være grei slik...

Jeg har, som mange andre, en hvit Ektorp på ønskelista...

Nei, dette er IKKE bilder fra bygdas bedehus... Du er fremdeles i stua vår. Det er bare jeg som er så innmari glad i slike gamle bilder! Må ha dem, bare ha dem...

I høstferien skal jeg delta på ei håndverksmesse i bygda. Jeg lager varer til den nå. Jeg kommer også til å ta med mine varer fra Veslehuset den helga. -Så om du har sett deg ut noe, så må du gripe sjansen før jeg selger dem på messa...
Restene fra messa flytter jeg tilbake i Veslehuset.


Skiltene er til Veslehuset. De pleier ikke henge lenge før de blir solgt. De er det mange som liker. Jeg har funnet mange med samme smak som meg her i bloggverden.

Men på messa ifjor slo det meg at folk i bygda ikke er helt på den linja... Gamle franskinspirerte varer så de skeptiske på. Rosa varer er for småjenter. Og da de så et kubbelys med St.Teresa på, spurte de om jeg var katolikk...!


Så nå lager jeg varer som "vanlige folk" setter pris på.

Imens får dere kreative, estetiske, snille, sprudlende og uvanlige folk ha ei deilig helg!


24 kommentarer:

Fjordheim sa...

Ikke alle som setter pris på det samme nei. Merket det jeg også da jeg var på julemesse i fjor. Må nok ha et litt annet
utvalg i år. Fyrstikkesker og hjerter med engler på gikk unna. Men puter med div var det vanskeligere å selge. Må nok moderere motivene litt. Må jo gi folket det folket vil ha. Er jo ikke alle som har samme stil nei.
Forstår ikke at du ikke heller ville ha et fint respeteks bord- i stedet for et stygt, slitt gammelt - hehe.
Nei de heime forstår heller ikkea at jeg drar alt det gamle fra uthuset til bror min og opp hit. De lurer fæl på hva jeg skal med alt.
Ha ei riktig god helg :)

Klaffen sa...

Stua di var flott da! Og det vanvittige flotte kjk bordet.Er det ikke rart hvor forskjellige vi mennesker er? Jeg hadde gitt mye for ett sånt, og skjønner godt at du er stolt av det! Hi hi hi, måtte fnise litt da du skrev at folk i bygda lurte på om du var katolikk... Noen ganger "må" man ikke skille seg ut liksom. Har sansen for Madonna figurer etc selv, og har kjøpt ett flott kors som henger over en glass bolle.... Ha en fin fin dag

Rekkehuset sa...

Drømmen om en Ektorp deler du nok med mange ja... Jeg har vrengt hodet mitt for å finne ut hvor jeg i det minste kan få plass til en Ektorp-godstol, men NEI - må bare vente på større hus.. Kan ikke bare hive ut en fullgod skinnsofa heller synes jeg.

Så koselig du har det i stua di :-)

Lykke til på messe og riktig god helg!

Anita sa...

Så du har hevet ut sofaen din?? Lysten er stooor her også, men.... En hvit ektorp er utopi, men kunne tenkt meg ny sofa ja! Så nydelig med pellisen og sinken og ALT! Sukk, jeg liker iallefall stilen din, og kommer på at jeg må snart redde inn mine pelliser! Har i dag lagt planer om å vinter isolere drivhuset, har bare i kke fortalt mannen det ennå;o) Ellers idag har de to store og jeg ryddet i klesskapene deres og fått fjernet ett par bære poser med tøy som er for lite:o) Så har det vært tomatsuppe til mellom mål og nå ser største på film og koser seg med kakao! Det er FREDAG det! I love! Nå skal jeg hekle litt før mannen kommer hjem med friske blomster og ny turndrakt til største! Ha en strålende helg du også! Klemmer!

Anita sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Astrids nr.2 sa...

God helg i stua - som er såååå fin - og lykke til i helga!

Ingunn sa...

Så flott ei stue du har!!Kjempe fint bord!Bra du fikk tak i det!
Jeg kommer nok til å stikke innom velsehuset ja!!Lykke til på messa!
klem fra Ingunn

Merethe sa...

Jeg finner mye vakkert i bloggen din. Drømmer meg helt bort. Elsker gamle møbler og har et lita "lass" som skal gjøres litt med før vi tar det i bruk i vårt lille hus som snart er ferdig på tunet her hos oss. GOD HELG. Koser meg med bloggen din!!

Viola sa...

Hejsan, vill sända en helghälsning, är hos syter min i Skåne, längs ner i Sverige utmed Kusten och nära till Danmark, njuter av lite ledighet, ha en skön helg i stugan, kramar VIOLA

Magdalena sa...

god helg i stua til frua... vakkert her...
og skjønne skilt!
har også pelargonia som er så stor, alle sier den skal klippes ned til høsten og settes bort, jeg har tenkt å ha min ei stua, de får heller vokse...flott bort, heldig du som fikk det! og de bildene, de gir en egen ro... er også så svak for gamle litt sacrale bilder...~~~
klem og god helg

liven sa...

Så fint det er hos deg:o)
Dette bordet ditt liker jeg!!
Har et gammelt klaffebord stående som jeg må pusse opp!! Og må si jeg klør litt nå altså :o)

Min mann ser dumt på meg når jeg snakker om hvit sofa....hihi....
Kanskje jeg bare må drøye litt...... Har nå klart å få helt lyse gulvtepper i hus da!!

Ønsker deg en kjempefin helg:o)

Mitt hvite hus sa...

Nydelig bord du fikk, skjønner du er glad for at du fikk det. =)

Skjønner at smaken er forskjellig men sånn er det bare. Du er dyktig og kreativ=)
Klem

Linda sa...

Hei Marit!Nydelig bord.Er også svak for gamle bord.Ååå,så gamle fine stoler.Den kroken i stua var helt topp.Det ble flott når du malte vinduer og karmer lyse.
Lykke til på messa.Hva er det vanlige folk liker???
Vi skal ha en liten utstilling på jobb å tar gjerne imot tips om hva folk liker.Ha en fin fredagskveld.
Hilsen Linda :))

Jorunn sa...

Hi hi, må bare le litt av brunt repatexbord og "vanlige folk" :0) Vi som er litt uvanlige får kose oss med vårt, og heller bli sett litt rart på ;0) Fin stue du har, og masse fint i zink! God helg til deg også!!

Lynetmor sa...

Hei, så mange fine bilder fra stua di :-) Ønsker deg en fin helg :-)

borghild sa...

Så koselig dere har det!!!:-) Og smaken er sannelig som en viss kroppsdel, ja:-) På julemarkedet i fjor hadde jeg laget noen franskinspirerte julestrømper i lin med blonder, jeg synes de var kjempefine, men solgte INGEN. Lavendelposene, derimot, gikk som hakka møkk, og jeg måtte sy nye på lørdagskvelden til søndag...
Og du, jeg har ikke glemt gaven altså, den kommer! Jeg har laget den, men den ble ikke helt som jeg ønsket, så jeg må nok lage en ny, og nå får vi besøk hele helga, så det drøyer nok ennå litt *flau*... Ha en super helg (hørtes ut som om du koste deg i går formiddag også!:-) Klem B:-)

Sissel sa...

så fin og inspirerende blogg du har! :)
likte det gamle bordet ditt veldig godt jeg! kan liksom ikke se for meg respatex-bordet i samme sammenhengen..
ha ei fin helg!

ENGEL sa...

ha en flott helg!bordet var kjempeflott!

Synnøve. sa...

Så fint du har fått det hjemme.
Det kjökkenbordet var ju så fint. Klart du ville ha det.
En vit Ektorp fra IKEA er ikke feil. Har en beige Hagalund fra IKEA vi. Faktiskt like fin.

Du får nyte helgen nå.
Klems synne.

☆Therese sa...

Et slikt "kjøkkenbord" har jeg og!!
Det har stått på verandaen i sommer, men jeg lurer på om jeg skal ta det inn i vinter (må bare male det først).

En slik hjetekrans i kvist (lik den fra Cox & Cox) tenkte jeg jeg skulle prøve å lage og - syntes den var så nydelig.
Ha en fin søndag !!

Tonje Marie sa...

Oj, for ein kjempefin blogg du har!!! Her likte eg meg :)
Håper det er greit at eg linkar til deg på sida mi?

Klem frå ei som var innom

☆Therese sa...

Hei igjen.
Ble så inspirert av bildene dine igår jeg (kjøkkenbordet som jeg har maken til) at jeg begynte å skrape ned vårt bord - det er okergult og grønt, ikke helt min smak. Det var ikke det jeg hadde tenkt å bruke tiden på i går!!!
:o)

Merete sa...

åhh..du har det så fint i huset ditt!!! akkurat slike fargar som eg likar så godt :o) flotte skilt du lagar, og dei kjem heilt sikkert til å gå som vamt hvetebrød på messa!!
fin mandag til deg!

Prinsesse Elin sa...

Tor petter kunne fikse vinduene. Han gleder seg til deg om det blir;O)