tirsdag 23. september 2008

NY DAG...

Da sier jeg velkommen til en ny dag med nye muligheter.
Meningen var å lage dette innlegget igår. Men den dagen kom med så mange muligheter at jeg ikke fikk tid til bloggen... Her går det i hundre!
Først hadde vi ei særdeles innholdsrik helg. Den bestod av hagearbeid, maling (du får bilder snart), flott fest (à-la pent antrekk, ordfører, taler osv), hotellovernatting, mye dans (barbeint, finsko er no dritt...), labbetur i heia, bading i tjernet (for tiden 14 grader), baking, sylting m.m.

Nå har ytterdøra blitt kokesjokoladefarget, eller sort som naboene påstår... Fornøyd er jeg i alle fall. Godt å være ferdig med det.


Jeg holder en knapp på ordtaket Du skal ikke selge skinnet før bjørnen er skutt. Jeg har ikke skutt bjørnen enda, men jeg bare vise dere hva jeg jakter på...

Et steingammelt skolehus!


Jeg har vært betatt av skolehuset i alle år, og har drømt om å kunne bruke det til noe. Jeg har vært på befaring, kontaktet eierne og startet så smått med restaureringen. Hvis elektriker klarer å gi meg litt strøm til lys, så slår jeg til og lager juleutstilling der.

Så dette er enda en liten hemmelighet. Men det er det jo bare du og jeg som vet...

Jeg har så inderlig lyst å lage liv i det sjarmerende huset igjen. Jeg har vært så engasjert i det huset, at jeg ikke har sovet om nettene... Jeg har planlagt det meste og ser for meg hvordan det blir når det er klart. Å, så gøy!


Kjenner du sangen til Aretha Franklin? -You better sink...

På trammen vår er det sink som gjelder! I forgrunnen står den enorme tobakksplanten min (-og jeg som er helt anti-røyk...!). Den tror visst det er sommer enda.

Vaskebordet som jeg snekra har også blitt kakao-farget. I vaskebaljen brenner flytelys. Ved siden av ligger et gammelt litermål med en takløk i.Da må jeg hive meg over symaskinen og lage julevarer. Senere idag skal jeg jobbe videre i skolehuset. Jeg kjører nå rundt med verktøykasse og diverse utstyr i bilen. Tror snart jeg skal male en snekkerlogo på bildøra...

Ha ei deilig uke! Kjekt om du legger igjen en kommentar... -Men det vet du jo...


26 kommentarer:

☆Therese sa...

Så spennende med det gamle skolehuset da - det er en egen sjarm med gamle hus. Ser ut som det er flott utsikt der i fra også.
Hint- gleder meg til å se flere bilder av det ;o)

Så flott døra var blitt - kjempefint. Og så koselig som du har det ved døra!!

Ha en god dag.

tinemor sa...

Så spennende med skolehuset! Gleder meg til å se og høre mere om det.
Lekker yttergøren ble!
Og så utrolig fin du har pyntet ute på trappen!
Me like!
Klem

Ingunn sa...

Du har en spennende hverdag!!!Det skolehuset så utrolig sjarmerende ut!!!Håper virkelig det ordner seg for deg!Tenk deg så mange muligheter da!!!Gleder meg til å følge deg videre!Kjempe fin blogg!Døra ble også bra!

Klem

Rekkehuset sa...

Så koselig inngangspartiet ditt er - og døra ble kjempefin!

Blir spennende å se hva det blir av skolehuset:-) Jeg er imponert over innsatsviljen!!

Anita sa...

Sååå utrolig spennende! Det der kommer til å bli såååååå bra! Krysser fingre for at alt blir som du vil!!!! Koselige bilder fra trappa de! Nå skal jeg sy ferdig en vinhøne:o) Klemmer!

Magdalena sa...

sååå braaaa! ja jakt du, forstår deg sååå godt!!
spennende...

og vakker dør, virlelig nydelig!!
åååhhh så god smak du har...
masse herlige bilder!~
klemmmer~~

Randi sa...

Ja her sitter jeg og tar deg på ordet..' *legg igjen en kommentar*...hihihi
For ett prosjekt det hadde blitt og tenk på alle mulighetene med ett sånt hus...skjønner godt du kan tenke deg dette ja. Men det krever vel sitt både av tid og penger.

Nydelig stemning på trappen din.
Ha en flott Tirsdag.

Hilde sa...

Sjarmerende gammelt hus! Så koselig å kunne komme på juleutstilling et slikt sted. Beundrer tempoet ditt om dagen!! Stå på!

Kaffekos sa...

Du all verden og jeg som trodde jeg hadde litt energi denne helgen, jeg ser hvor resten forsvant;) Det gamle skolehuset høres bare fantastisk ut, kor ligge det?:) Må vite hvis du skal ha juleutstilling vet du. Kanskje i min landsdel...vestlandet, jæren...
Nydelige bilder forresten, koselig du har det utforbi.
Ha en fin kveld

sandra sa...

døren ble knall-fin!!

Bestefars Verksted. sa...

Ååååå herlighet så morsomt for deg,har du kjøpt dette huset ? Drømmer nemlig om et slikt,jeg også......og har sett et her,men der bor det noen,i sommerhalvåret......kjedelige greier....hihiiiii.... Klart du koser deg med verktøykassen,det hadde jeg også gjort....og sikkert litt hvitmaling,i tillegg.......heheeeee :) Håper du viser oss nysgjerrige,litt...... ! Den ytterdøra de ble jo helt nydelig,tenk så stor forandring...om den er svart eller brun,vakker er den blitt,uansett !! Kos deg med arbeidet da.

Glemte helt å si at du hadde så fint et inngangsparti,elsker sink,jeg også.....vakkert :)

liven sa...

Så spennende du har det om dagen da!!
døren din ble kjempefin og koselig i inngangspartiet ditt!!
Her er det også zink som gjelder.....passer godt til mine svarte dører synest jeg!!
Lurte litt på om du badet ennå......og det gjorde du ja.o)
Tøffingen

Ha en fin kveld og lykke til videre med huset!!
Får vel se litt snart vel??

Merethe sa...

Det er SÅ spennende å lese din blogg. Du er alltid i farta med et eller annet. Jeg beundrer slike mennesker som deg.Spennende med den gamle skolestua. :)
Herlig farge på døra di!!
Ha en fin kveld.

mammahaaland sa...

Hei hei!
Så flott døra di ble da..Nå ble jeg skikkelig inspirert til å male vår også, har vel ikke tilfeldigvis fargekoden?
Min dør er nemlig også sånn brun og trist..
Så mye du har fått gjort på en helg da.. sånne helger gir påfyll!
Nydelig pynt hos deg også, alt var så flott!
M:)

Jorunn sa...

Du har en spennende tid i møte nå da, håper virkelig du får dette gamle skolehuset! Det er klart det skal være liv i sånne hus! Å bruke det til juleutstilling er en kjempegod ide :0) Så fint det ble ved inngangspartiet med nymalt dør og masse zink :0)

ENGEL sa...

fy f.....så flott døra og trappa di er!!!!lekkert,vanvittig fint!naboen din er dum som sier sort!hehe!spennende tider da!hold oss oppdatert!dagen er ikke den sammen uten grip dag1!!!!

Viola sa...

Hejsan, så mycket det har hänt hos dig, härlig fest med go mat och övernattning och så nya projekt med skolhuset så spännande, du din ytterdörr blev verkligen vacker, vilken skillnad och så ska jag inte berätta din hemlis, lovar! kramar från VIOLA

home 4us sa...

Nydelige stemningsbilder. Døra ble kjempelekker!! Har selv malt døra vår mørke, mørke , mørke blå, nesten svart:)

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej, vilken fin blog du har, och så härliga bilder du visar! Hittade länken till dig hos en kompis.
Hälsningar från Skånes sydkust, där slätten möter havet.
Petra

Synnøve. sa...

Så spennende med det huset. Det ska bli moro å se resultatet.
Klems meg.
synne.

Anonym sa...

Å, så kuult!! Gleder meg skikkelig til å høre og SEEE mer fra og om skolehuset. You go girl...!! :o)

Ønsker deg en fortreffelig fin onsdag og masse lykke til med alle dine prosjekter!!


Mvh
Anette

Hulda sa...

Det gamle skolehuset ser så nydelig ut! Du er heldig som kan bruke det. Blir nok supert å ha juleutstilling der. Heldig!

Flotte bilder fra stua hos deg også, så kjempekos ut.

Fjordheim sa...

så flott døra ble. Har også lyst til å male teakdøra vår. Men min mann sier at jeg får bestemme farger inne så da må han få lov til å bestemme ute. Mulig døra blir malt, men da blir den grønn. Huff, håper ikke det. Vi har som bilde på bloggen viser, rødt hus med grønne lister. Jeg har egentlig i mange år hatt lyst på hvitt hus. Men nei, det går han ikke med på. Og så er det han som må male utvendig. Jeg tørr ikke stå i stige. Så da får jeg bare leve med det.
Ha en riktig flott dag :)

Merete sa...

ohh..så spennande med det gamle skulehuset!!! gler meg til å følge med vidare på det, for du kjem vel til å halde oss oppdatert???
Koseleg ute på trappa di, og døra blei knallfin i kokesjokoladebrunt :o) passa liksom bedre til plattingen utanfor osv.. flink og driftig du!!

Kaffekos sa...

Hei igjen, kan godt forstå at du lurer:) Jeg er en utvandret stavangerjente som har bodd her på Klepp i 9 år nå. Og ja jeg vet hvor skolehuset ligger nå:). Så da kommer jeg helt sikkert hvis du skal ha utstilling. Jeg måtte bare også få deg på listen min da jeg fant bloggen din. Den er kjempekoselig og inspirerende.
Ha en flott kveld videre:)

Lena sa...

Gleder meg til å se bilder av det gamle huset. Må jo være midt i blinken for deg:) Hå en fortsatt fin torsdag, nå er det jammen meg helg snart igjen:)