tirsdag 16. september 2008

-Og lys ble det!

Det er så herlig!
Her har det blitt lysere siden sist! Jeg har stått på og malt fra morra til kveld noen dager nå. Vegger, 7 vinduskarmer og 1 dør. Men du verden det var verd alt strevet!!!

Her viser et før-bilde. Jeg synes vi hadde en lys stue før også. Men når veggene først trengte en omgang med maling, var det jo spennenede med litt forandring...

Største forandringen var vinduene som gikk fra furu til hvite!

Ungene synes ikke det ble særlig forandring til å begynne med. Men da jeg stoppet midt på veggen, som på bildet, utbrøt de : Oj...! Det ble en smule lysere ja...

Største tippa var på leir hele helga. Så da ho kom hjem til ei hvit, ommøblert stue på søndag, fikk jeg et nytt Oj...!

Jeg bygget ut vinduskarmen med 10 cm. Jeg kjøpte en 4" fjøl og freste profil i fronten. Denne festet jeg med vinkler under vinduet.

Jeg har alltid savnet dype vinduskarmer i dette store vinduet.

For å skjule vinklene slo jeg opp ei profilert list under. Enkelt og greitt.
Og jeg har nå en dyp og 3,3 meter lang vinduskarm å dekorere! Jippi!

Dette bildet er tatt fra sofakroken. Og her har jeg tenkt å sitte så ofte jeg kan. Jeg skal øve meg på å slappe litt mer av...

Jeg har fått telefon om ikke jeg snart skal vise den ferdige stua. -Ah, det haster da ikke, har jeg svart. Så nå må jeg ned å lage kake, for om noen timer får jeg besøk... -Noen som vil se stua STRAKS!... Koselig det!

Jeg nyter tilværelsen. De hvite karmene gir et flott lys i hele stua. Vinduene er rene, og sola skinner. Kun den pynten jeg liker best får stå fremme.

Når det er ryddig, rent og lyst rundt en, blir det jammen likedan inni en. Har du merket det? Og når fargen jeg har brukt heter Sjel, skal du se jeg finner litt mer ro også...???

Flere bilder følger senere. Ha det fint så lenge!35 kommentarer:

Astrid sa...

Så lyst og flott det vart!

Sjel er ein nydeleg farge. Tenk så stor forskjel det vart etter at du mala vinduskarmane lyse!
Gratulerer med djupe karmar, det er noko av det eg likar best i huset her, lettare å dekorere med forskjellig då synest eg:)
Eg må beundre deg så flink du har vore og ordna alt dette sjølv, treng visst ingen handyman til slikt arbeid du?

Kos deg og husk å slapp av i den "nye" sofakroken din:)

tinemor sa...

Så utolig lyst og fint det ble!!!
Du merker sikkert at det kommer mere lys inn i rommet også nå, når vinduene er helt hvite også.
Smart å bygge ut vinduskarmen.
Flink du er!!!
Deilig når det er nymalt og ryddet.
Nyt det!

h.espe sa...

Så flott - lyst og fint!! Er ofte ikke så mye som skal til, før en merker store forandringer...

Ha en flott dag videre, og kooos deg med den nye stuen din!

Mitt hvite hus sa...

Wow så flink du har vært. dette ble super flott. Lyst og trivelig! har du snekret vinduskarmer selv??? Det må jeg si... før ei dame=)

Rå lekkert... stilig pyntet!! I like it=)
Klem =)

Mitt hvite hus sa...

Wow så flink du har vært. dette ble super flott. Lyst og trivelig! har du snekret vinduskarmer selv??? Det må jeg si... før ei dame=)

Rå lekkert... stilig pyntet!! I like it=)
Klem =)

ENGEL sa...

her har du jammen vært effektiv!sikker på at tingene i vinduene ikke sitter fast i maling?;)hihi.kjempeflott altså!skal huske fargenavnet!kos deg i kroken dn!er deg vel unnt!ha en fin kveld og vi ser gjerne flere bilder!

Lemi sa...

d va kjempeflott forandring ;)

Jorunn sa...

Så fint det ble! Og for en utrolig smart og fin løsning med vinduskarmen :0) Men jeg trenger nok hjelp til det jeg altså.. Ja nå fortjener du virkelig å sitte ned og slappe av en stund :0)

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Så flott det ble Marit!! Og jeg må si , du er utrolig flink :))Bare det å lage seg nye vinduskarmer ,, ( ?) imponerende :))

klem

Fjordheim sa...

Ja det ble flott. ga virkelig ro i sjelen å se på det. Kan forstå at du vil bruke litt mer tid i den sofakroken. Det må du prøve å prioritere ja. Du har i hvert fall fortjent det nå etter all den jobben. Ha en riktig god kveld :)

Siv sa...

Aiai det ble utrolig flott!
Og ingenting er bedre enn større plass i vinduene. Du er jammen meg flink!
*Siv*

Anonym sa...

Ja det ble skikkelig fint!!
Selv malte jeg alt av furupanel i stua da vi kjøpte huset.angrer ikke en dag. Det ble så lyst og lekkert at jeg har ennå ikke anskaffet meg gardiner...
DU HAR GJORT EN FLOTT JOBB!

Karina`s hjem sa...

Nydeig, virkelig nydelig:)

Min Verden sa...

Guri så fint det ble hos deg. Vi har furustue og vi har så smått begynt å snakke om å forvandle litt (jippi). Kanskje det ikke blir før til sommeren. Litt slitsomt med jobb, eksamen, bikkjer og katter midt i stua mens man holder på. Kanskje... Skal vise mannen min dine bilder. Takk :) Hanne

Min Verden sa...

Jeg glemte jo å si det med skiltet. Ja, det er jo det samme sånn sett, men æres den som æres bør og det spørs om ikke Marit - som mine dager er, ble litt forundret :D Dessuten så jeg også at du driver med julen fra 1. oktober. Du ække rekti rett jente! Jeg kan tenke meg hvordan juleforberedelsene blir her på blogger! Ja, ja... de gærne har det godt ;) Hanne

Bestefars Verksted. sa...

Så fint det ble,Marit !!! Og det med hvite vinduskarmer er helt sant,det utgjør SÅ MYE !! Jeg har gjort det samme her vi leier,og det ble mye bedre....selv om det ellers er furu,så laaaangt man kan se.....ushhh !! Det blir jeg definitivt ikke å savne,når vi nå flytter :( Men stuen din var jo lys og fin før også,den....men hvitt er hvitt :) Og store,brede karmer må man jo ha,når man liker å pynte...!!! Sånn er det bare :) Ha en flott onsdag :)

Synnøve. sa...

Det blev jammen det lyst og fint. Det ser ut som du har masse sol hos deg. Vill du väre snill å sende den hit. Skjönner godt du ska sitte i den sofakroken. Bare nyt så ofte du kan.
Klems Synne.

Lena sa...

Det ble virkelig fint. Vi har også pusset opp, og ble ferdig for ganske mange mnd siden, nå tror jeg jeg må følge ditt eksempel å lage meg brede vinduskarmer! Takk for tipset:) Ha en fin onsdag:)

Miss.T sa...

kjempeflott ble det.. sitter å teller på knappene om jeg også skal male stua vår.. den er lys med det er formye gulskjær i fargen.. sjelen din så flott ut.. tror kanskje jeg ble inspirert her : ) takk skal du ha : )

Anita sa...

Sååå utrolig bra det ble!! Det blir altså så stor forskjell fra furu karmer til hvite! Lurt med den lista under som skjuler vinklene! Hadde sånne "vinkelbrett" før vi men der hadde vi ikke sånn fin list over/ utenfor vinklene! Du er bare sååå flink! Nå skal jeg på under holdning på skolen, og så skal jeg til TANNLEGEN:o((( Hater det! Må premierer meg selv etterpå, bare må;o) KOs deg i dag!

Rekkehuset sa...

Åh, så fint det ble! Jeg er full av beundring over utbygd vinduspost!!! Selvgjort er velgjort:-)

Randi sa...

Nydelige ble det. Sånne dype vinduskarmer er så fine. Skjønner godt du syns det ble lysere inne hos deg.
Ha en koselig dag.

Anitas hus sa...

WOW!!! Dette ble rå flott, lyst og lekkert.
Synes det var veldig fint når du snudde sofaen også. For en smart måte å bygge ut vinduskarmen din på, du er jo ei grepa handy-woman;)
Gjorde seg så mye bedre med hvite vinduskarmer.
Nå får du prøve å slappe litt av i den koselige sofa-kroken din.
Ha en flott dag!
Klem:O)

☆Therese sa...

Wao - stua di har blitt knall fin!
Så flink du har vært :O)

elisabeth sa...

Sååååååååå fint det ble!!!!! Det er noe dritt å male vinduskarmer, så en god klapp på skulderen til deg...hehe;)

Også må jeg le av kommentaren din angående å lete etter awraden...hahahahahaha:) jepp det var nok litt jobb å lete etter den, og jeg tenkte jo ikke på det...iiiiik:) Men den som leter finner ...osv:))

Ja vi venter og venter, men sånn er det når vi lager gjerde først....hmfpgr!

ha en deilig dag:)

Anonym sa...

hei Marit=)

så kozli du har fått det i ståvo!!

vist du har lyst å ha eit lite kurs i biler på vesker,klær osv.. må du bare gi rit pip.. har du tid, stille rg gladli huse te disp..vei om fleire so sikker vil;)

ha ein fin kveld:)
hilsen liso

Anonym sa...

hei..sku kanskje lest gjennom før eg sende den te deg..va litt ivrig på send..hehe..litt skrive feil.hehe.. men tenke du tar den;)

liso:)

liven sa...

Så fint det ble hos deg!!
Det blir en utrolig forskjell med hvitmalte vinduskarmer!!
Din ble jo spesielt fin da:o)

Kos deg i den nye stuen din:o)

Lynetmor sa...

Hei, så fin stua di blei :-) Lys og fin!

Torunn sa...

Så flott stua di er blitt!
Klem Torunn

Anne sa...

Kjempeflott!!

sandra sa...

utrolig masse fint!!! likte stilen

HildeS/Frøken Fryd sa...

Oj, seier eg også.
Det VART forandring, sjølv om du hadde lys stove fra før av.
Kjempefint, og for ein jobb du har gjort:)

Klaffen sa...

har du sett sånn en forvandling da. Hvitt er bare så flott, delikat og stilrent. tenker du føler stua ble større... heia deg, og du er mega flink om du har gjort dette selv! Bøyer meg i støvet!

Anonym sa...

Holder på med vindusmaling selv... og lurer på hvor mange strøk du brukte? Halvblank maling? Kjempelekker forandring å få det hvitt,i stedet for masse furu i hus... :)