fredag 29. juni 2012

Hjemmelaget

 Ute er det regn og kuling fra sør. Da kan jeg ta en pause i husmalingen og sette meg ned med  det nye Lev Landlig. Deilig!
Skal ikke sitte lenge, vi har nemlig en overbygget terrasse som også skal males. Og inni der regner det jo ikke... Det er bare å hoppi i maleklærne  - idag også.

 Ellers synes jeg at regnvær er et alle tiders syvær. Har laget litt av hvert i det siste. Her er et skjørt som er laget av babyfløyel og søte striper.

 Det ble et herlig sommerskjørt. Synes det er så koselig å blande ulike farger og mønstre på stoffene. Og siden jeg har kjøpt en ny heklebok, ble det en stor heklet volang nederst.

 Dette er mine favorittbukser. De sydde jeg av et mykt, linfarget stoff. De er ekstra søte med den store blondekanten nederst - og en liten rose, siden det er sommer.
Mønster? -Nei. De ble til etterhvert. En stor pose fra stoff og stil ligger på syrommet, så det blir flere bukser hvis dette syværet fortsetter.

 Jeg har også ønsket meg en pippi-genser. Har ikke funnet mønster på dette heller. Kjøpte derfor mange nøster duo garn og strikket meg en prøvelapp. Da er det bare å regne deg frem til riktig størresle og strikke iveg.

Jeg strikker først ermene, deretter bolen. Så setter jeg alt over på en stor rundpinne og lager raglandsfelling. Da blir passformen fin.
Genseren er deilig å ha på. Og jeg synes den er sommerlig med de røde og blå stripene.

Da gjenstår og si GOD HELG!

9 kommentarer:

Fjordheim sa...

Det første bilde var utrolig flott komponert. Herlig sommerlig.
Ikke at de andre ikke var flott, for de er de jo. Du er ei flott dame, og så mange flotte klær du har laget deg. Ja det er utrolig hva du får til. Likte godt den buksa di, ser veldig behagelig ut.
Ja du får fortsatt kose deg med malingen.
Ha ei herlig helg :)

Monica sa...

kreativ og flink som vanlig. Likte utrolig godt buksen du har sydd, fikk litt my cinnemagirl følelse av den. Ønsker deg en fin sommer. klem Monica

Tone sa...

Hei Marit.
Så koselig å treffe deg her om dagen :) Herlige ting du har både strikket og sydd, kunne ønske jeg var mye flinkere til det!
Ønsker deg en flott sommer, og håper solen skinner når ferien kommer:)
Sommerklem fra Tone

Pauline sa...

Herlig skjørt og fin bukse! Effektiv og kreativ som alltid! ;-)
Pippigenser har jeg også "lurt" litt på, og siden jeg er avhengig av oppskrift er jeg glad for at DropsDesign har flere varianter...
Fortsatt riktig god og kreativ sommer til deg Marit, klem! :-)

Lilla dør sa...

Her var det mykje fint. Likt godt skjørte og buksa du har sydd. Ha ei fin helg! Gildt med sy ver og :)))

Rekkehuset sa...

Så fine ting du har laget Marit! Jeg er veldig imponert over at du stadig er like kreativ og flittig:-) Riktig god helg, klem fra Hanne.

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du er bare så mega-flink og så driftig!! Hva du kan! Herlig genser. Og helt uten oppskrift - wow.
Åhh for en skjønn bukse. Og det koselige skjørtet. Mon du fikk deg melkerampe og grind i helgen? For en energi du har!! Jeg er helt imponert av deg.
Husk å slappe av i den koselige hagen din:-) (jeg var vel den rette til å komme med formaninger:-))
Så kos deg videre med dine mange prosjekter, men ikke slit deg ut.
God klem fra Hjørdis

Anonym sa...

Fin genser du har strikka! Hvilket mønster og garn har du brukt? :-)

Ingrid

Eli Kristin Magnussen sa...

Nyyyyydelig!! :) Jeg googlet Pippi-genseren, for jeg ønsker meg en slik. Og så kom innlegget ditt opp med flotte genseren din - og nydelig skjørt og glimt av buksen også. Lekkert! Kreativ, flinke du!

Fin uke til deg,
Eli Kristin