søndag 3. juni 2012

Blandt ville blomster

 Takk, alle sammen, for varme ord og gode tanker. Vi tar vare på hverandre så godt vi kan. Det er en lys og fin årstid, noe som gjør livet lettere. Når tunge tanker dukker opp, finner jeg stor trøst i alt det vakre rundt oss. Hagearbeid er god terapi. Gjett om vi har tilbragt mye tid ute!

 Å ligge i hengekøya er også riktig deilig. Ligge blandt ville blomster og fuglekvitter og titte på himmelen gjennom trekronen.
Jeg satte et fuglebad i hytttehagen. Og jammen fikk jeg en bit av himmelen ned på bakken også! Midt blandt maiblomster, valmuer og tusenfryd, viser vannspeilet et lys blå himmel! Kjempefint!

 Når kvelden siger på, lyser fjoslampa opp i hagen. Det kan jo være greitt for en mørkredd frue... Det var pappa og jeg som lekte hobby-elektrikere en kald høstdag. Og jammen ble det utelampe!

 Flere utelamper henger i treet. Jeg har kjøpt lampeskjermer på bruktbutikken. Stoffet har jeg kastet. Ledningen er byttet ut med hyssing og lyspæren er byttet ut med meiseboller.

Hyttehagen er et fredelig sted. Der kan en tusle rundt i fred og ro. Det er godt å samle tankene og drømme seg bort med en god bok. Og hengekøyer og hengestoler må man ha!
 

7 kommentarer:

Kreoline sa...

Kjære Marit, så trist å lese om din pappa, godt å høre at slutten var i gode omgivelser for han og dere. Kjenner så altfor godt følelsen du sitter med, tomt og tungt. Sorgen som griper så dypt og vondt, savnet som kommer. Trøstens ord finnes ikke, men det går bedre med tiden, men tid tar det. Tenker på deg og dine Marit, nærhet og gode samtaler er god terapi i denne tiden, jeg tenker nok du er flink til dette du Marit. Ta godt vare på deg selv i tiden fremover, god klem fra Mona.

Janne i Fagerlia sa...

Ja livet gir oss både sorger og gleder. Håper det går bra med deg. Det er utvilsomt litt lettere når slikt inntreffer i den lyse årstid. Mistet selv min pappa midt på vinteren, og syntes selv at ting ble bedre da våren kom.

Flott idé med kombinasjon meisboller og lampeskjermskjelett.

Tone sa...

Kjære marit.
Så fryktelig trist å lese om din pappa, men så godt dere fikk ha den siste tiden sammen...Ta vare på de gode minnene som ligger i pappasekken...tenker på deg.
Gode klemmer fra Tone

Mette`s hus og hjem sa...

Hei på deg, så herlig blogg du har, mange nydelige og inspirerende bilder :)
Så må jeg få kondolere så mye ang tapet av din far <3
Kreft er en forferdelig sykdom, jeg mistet selv min pappa til den for noen år siden å nå er det min kjære som kjemper, ser ikke så bra ut men vi tar en dag av gangen <3

Håper det går bra videre med deg, å husk å ta vare på deg selv
Klem Mette

Trines Hus og Hage sa...

Hei Marit!
Det var rørende å lese om faren din. Du satte så fint ord på det.Det du skrev gjorde inntrykk på meg. Høres ut som du har hatt en helt fantasktisk pappa som du har masse, masse gode minner med.

Godt å kunne ha hagen å ty til, jobbe og oppleve ting der, koble av. Å dyrke gir en masse glede.

Ønsker deg alt det beste for dagene som kommer. Grip hver og en (blunk).
Klem Trine

Fjordheim sa...

Ja du er flink til å nyte gode stund og ta vare på gode minner.
Godt å kunne se på og minnes det du gjorde sammen med din far.
Den lampen var flott. Passer jo veldig godt inn hos deg.
Nyt hagen og sommeren så godt du kan :)
Klem fra meg :)

Rekkehuset sa...

Så leit å høre om pappaen din Marit! Men godt at dere fikk fin tid sammen på slutten og at dere fikk sagt farvel. Jeg kjenner så veldig på de følelsene selv nå om dagen, min pappa ligger på sykehuset med blodpropp og lungebetennelse. Han kommer nok ut derfra, men han har i løpet av våren vært mye på sykehus og har blitt veldig gammel synes jeg. Hvis du som meg har vært ekstra knyttet til pappaen din er det tungt å se at de ikke har det bra. Jeg klippet gresset for han fredag, og felte mange tårer mens jeg gikk rundt og tenkte på tidligere tider. Feller noen nå også, både for deg og meg. Godt vi har hagene som terapi, og at det er mye annet å glede seg over! Stor klem til deg fra meg!