tirsdag 27. september 2011

Back to basic

Strikkede strømper er et av høstens basic-plagg. Og i år går jeg for sennepsgult. Synes det er en flott farge - i små doser.

Det oser tradisjon av selbumønster. Jeg har laget mange slike plagg i det siste. Om du vil prøve det, finnes mønsteret på garnstudio sine sider. Lykke til!

Vi hadde 2 flotte høstdager på hytta denne helgen. Der prøvde vi ut et mattips som har røtter svært langt tilbake i tid.
Slik gjør du: Grav en grop og legg steiner nedi. Fyr opp et bål i gropa, slik at steinene blir varme. La det brenne 1 time.

Pakk inn et lammelår i sølvfolie (sammen med masse hvitløk, rosmarin og krydder). Legg det på glørne etter bålet og legg de varme steinene over. Dekk med jord.
La det ligge slik til kjøttet er ferdig stekt (ca 1 time pr kg kjøtt).
Grav det opp og servèr straks sammen med det tilbehør du liker best.

Ungene måpte da de så hvordan maten skulle tilberedes.
-Hallo... hørt om komfyr eller...? Skulle tro vi hadde reist tilbake til steinalderen liksom...
Men gjett om det smakte da steinaldermaten kom på bordet. Så mørt kjøtt har jeg aldri smakt før. Sammen med fløtegratinerte poteter og kraftig vin var det bare Himmelsk!
Kan anbefales!!!

10 kommentarer:

Bestefars Verksted. sa...

Hei i steinalderen......hihiiiii :) Ja,er ikke dette godt ??? Denne måten å lage mat på,blir ofte praktisert på øya hvor jeg kommer fra !!! Hver sommer gjøres dette for turister,og alle blir like sjokkert......!
Nydelige kreasjoner fra deg,som vanlig....hva du får gjort,altså.......syntes du sa noe om et bad......gleder meg villt til å se !!!! Bare så du vet det,altså :)Klem fra meg til deg !!!

Lykkeliten sa...

Så artig å lage mat på den måten! Det har jeg aldri forsøkt, og nå står jo høstferien for døren....

Strømpene var kjempefine!
Jeg koser meg med å strikke mønstrede strømper. Kanskje en julegaveide?

Lykkeliten

Fjordheim sa...

Har ikke prøvd det enda. Men har veldig lyst til å smake det. Det ser jo kjempegodt ut.
Dei vottene var bare skjønne.
Ha ei fortsatt herlig uke :)

IngunnF sa...

Spennende måte å tilberede lammelår på ja. :-) Så lekre strømper, likte fargen. Ha en fin uke!

MODERN COUNTRY sa...

Hei, For et herlig innlegg ! Høsten er skikkelig kosetid synes jeg, og det både ute og inne. Det er jo så mye hyggelig å finne på. (mange rundt meg syter og klager, men jeg ELSKER høsten) Dessuten kribler det frykelig etter å skape noe igjen, etter en laaaang doventid på sommeren. Sitter her og syr julestrømper, er overrasket over at noen bestiller allerede. Men sånn er det jo, mange vil være tidlig ute. Sælbu vottene dine synes jeg var fantastiske, mønsteret har jeg alltid likt, men med denne sennepsgule fargen ble de ekstra fine !! Har lyst på! Strikker du til meg ? ;)

HA EN FIN HØST !

Aina

Hverdagsliv sa...

Ahhh.. Nå fikk jeg vann i munn! Lammelår er noe av det beste jeg vet! Og med den fremgangsmåten smaker det sikkert enda bedre! :)

-Kamilla- sa...

Nydelige selbu strømper!! Gubben har lagd slike kokegroper på noen matfestivaler her nord, og kjøttet smaker himmelsk!! Vi har planer om å lage det hjemme også, men formen strekker dessverre ikke til for tiden :0(
Kos dere så masse!!
*Klem*
-Kamilla-

VillaVårfrubakken sa...

Så flott, dette gjorde de på skolen til min datter, for barna var det jo rene trolleri. Vottene var bare nydelige, skulle ønske min tålmodighet hadde holdt til slikt, ønsker deg fortsatt fine høstdager...klem

Torhild Reidardatter sa...

åh det lyder bare godt.

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Neimen så tøff måte å tilberede maten på! Takk for utførlig beskrivelse! Den vil jeg ta med meg!:-) Det så kjempegodt ut!! Kan tenke det smakt godt, ja. Sikkert deilig å komme på hytten etter travle dager.
Selbusokkene dine er bare flotte!! Flink du er!!
Ha en fortsatt fin uke!
Klem fra Hjørdis