mandag 15. mars 2010

Kroken på døra

Jeg har satt kroken på døra i Skulehuset.
Jeg er glad i huset og alle de gamle detaljene inne og ute. Kroken på døra er også skjønn.

Trappa er hugget i stein. Den er blankslipt etter utallige føtter som har brukt den. En journalist har lagt ut noen bilder fra utstillingen i lokalavisen vår. Det kan du lese her.

På doen har jeg hengt opp mange dikt. Det ene lyder Her kan man sitte i egne tanker, inntil en annen på døren banker.
Om det var diktet som hjalp, vet jeg ikke. Men det ble aldri noe problem - det at noen ble sittende forlenge på do...
Jeg klarte ikke levere fra meg nøkkelen idag. Jeg vil sitte ned med en siste kopp kaffi før jeg avslutter dette kapittelet. Jeg må ta orntlig farvel før jeg låser døra for godt.

Sydama Helle synes jeg ligner ei Tildadukke. Derfor sydde ho denne linkjolen med fast forkle og store lommer. Neste gang jeg bruker den skal jeg flette lange Tildafletter i håret.
Se min kjole, den er lik som Tilda's, tra-la-la-la, tra-la-la-la-la-laaa...

Til deg som ikke fikk sjansen til å besøke Skulehuset, kan du nå handle her på bloggen. Jeg vil legge ut noen rester for salg på bloggen Skulehuset.
Jeg legger ut varene etter hvert som jeg får tatt bilder og publisert dem. Håper du finner noe som faller i smak!

Nå skal jeg leve det gode liv, La vie en Rose. Jeg skal realisere prosjekter som har ligget på vent. Vår og skaperglede er en herlig kombinasjon.
Det blir spennende å se hvor veien fører meg i tiden fremover. Uansett håper jeg at du slår følge.

14 kommentarer:

Fruen sa...

Hei ..ja det høres ikke lett ut dette.Men ser du er klar for blanke ark og fargestifter til... Selv om det er trist,går du jo en flott tid i møte.Onsker deg lykke til,og venter spent på tingene du legger ut for salg.Sender du de per post !!

h.espe sa...

Åhh, kjenner det er litt trist det her - har vært så koselig å følge jul og vår i det gamle skolehuset! Men, jeg forstår deg såååå godt! Det er tungt å skulle "dra" det tunge arbeidet helt alene - vi kan bare tenke oss det, og du har gjennomlevd det...! Men ai, ai, for en drøm du har vært gjennom også - det har nok vært både givende og veldig gøy :o) Håper det ordner seg, slik at du kan fortsette dette eventyret et annet sted og at en butikk får øynene opp for skattene dine - forutsetningene er der iallfall :o)

Utrolig skjønn linkjole du har fått deg - ja, du er nok en liten Tilda...;o)

Ønsker deg en flott uke - senk skuldrene, og nyt dagene...!

Stor klem fra Hildegunn

Hulda sa...

Jeg skjønner godt at du gir deg, slikt er mye alene. Men, du har jo hatt det utrolig fint der i den gamle skolen. Skjønner godt du måtte sitte litt alene der, før nøkkelen ble levert. Artig med den kjolen du fikk!

Fjordheim sa...

Kan godt forstå at du må ta skikkelig farvel med skulehuset. Slike flotte hus burde vært tatt skikkelig vare på, ikke stått å forfalle.
Det ble desverre ikke noen Jærtur på oss i helgen. Problemer med bilen. Så da får jeg ta en tur innom salgsbloggen din å se om det er noe der som kan friste.
Herlig kjole du har fått deg. Den passa godt til deg ja.
Ha ei flott uke :)

Tone sa...

Noen dører lukkes og nye dører åpnes, og jeg er ikke et sekund i tvil om at det er mange dører som står på gøtt for deg:)) Men forstår godt det er vemodig.. gleder meg til å få være litt kreativ på dine kurskvelder!!
Sjekket titt ang PWC, så har de visstnok en egen nettside hvor det står hvordan du skal gå fram!!
Ha en flott uke!!
Klem

Rekkehuset sa...

Oj, blir det ikke mer Skulehuset? Jeg har jo aldri vært der, men føler nesten at jeg har vært der likevel.. Skjønner godt det er vemodig for deg. Men, du har nok en hel masse flotte ideer på lager som venter på å komme ut, så du blir nok ikke arbeidsledig! Klem fra Hanne.

borghild sa...

Hei Marit!

Så vemodig å stenge døra for godt, men jeg skjønner deg godt også. Det er jo ikke bare bare å stelle i stand noe slikt, og det håper jeg bare 'gjestene' dine har skjønt også;) Jeg fikk aldri besøkt skulehuset ditt, det ble litt for langt, men jeg håper og tror du har kost deg med det også:) Gleder meg iallfall til å se hva du skal finne på framover!:)

Heldige du som skal til Køben! Jeg savner de små turene våre, selv om jeg er storfornøyd med å ha mannen hjemme:)
Nå minnet du meg også på at jeg har enda et Køben-favoritter-innlegg på lur, men bildene til dette innlegget ligger på et annet kamera, og jeg finner ikke overføringskabelen:S
Jeg kommer nok med et eget innlegg om butikken Husflid, min absolutte favoritt, med retrostoffer, bånd, knapper, hjemmesydd osv. Kanskje litt fargerikt for deg, men tar du likevel turen over til Nørrebro, så kan du jo gå innom Stof2000 på veien;)
Og hvis du liker sushi, så er Nørregade Sushi (http://thecopenhagenguide.com/296/n%C3%B8rregade-sushi) stedet å gå - eller ta med fra. Stedet i seg selv er litt upersonlig, og siden mannen hadde leilighet rett nedi veien, så hadde vi alltid take-away.
Forresten så ville kanskje Handler vært en butikk for deg?? De har maaasse bånd, blonder osv, og ligger rett i sentrum (http://www.handler-textiler.dk/Default.asp?ID=1). Nettsida er dårlig, butikken er bra!:)

Kos deg masse, drikk mye rødt og god mat, og shop gjerne litt for meg også! Klem B:)

Minka sa...

Takk for titten vi har fått i skulehuset og de flotte tingene dere har laget..Blir likevel veldig spennende å følge deg videre her på bloggen, du har mye inspirasjon å gi. Flott bilde av deg, kjempe herlig kjole hu har laget til deg..klems..

Synnøve. sa...

Sier farvel til det gamle huset eg nå. Det har värt kosligt å följe deg og huset når du värt der.
Må väre trist å si adjö.
Men bak svingen venter nye projekter som du tar fatt på. Skal bli spennende og följe deg videre Marit.
Klems Synnöve.

Mitt hvite hus sa...

ÅÅ kjenner det er litt trist dette...selv om jeg ikke har vært der...

men du er klar for nye spennende prosjekter... gleder meg til å følge med...

Det er et nyyydelig skulehus du sier farvel til...håper noen tar huset i bruk til noe... det fortjener det..

Klem Kerstin

Magdalena sa...

ikke lett.. sukk...

Huset på toppen sa...

Ikke så lett å lukke døren og hekte kroken på døden når du har lagt ned så mye tid og sjel i Skulehuset:) Mye arbeid, håper du har mage gode minner ihvetfall!!
Flott bilde av en koselig Tilda dame:)
Ønsker deg en fin uke!
Klem Linda

Guttemamma sa...

Lykke til med lanene dine,Marit!!

Tino sa...

Stenges det en dør åpnes det en annen heter det jo. Men forstår godt at det blir litt trist, skolehuset har jo en spesiell sjel og sjarm.
Lykke til med planene!
Klem T