mandag 1. mars 2010

Bon Apetit

Selv om utvalget er begrenset på denne tiden av året, er det nok av materialer å binde kranser av. Jeg plukket greiner og strå i heia, og satt foran peisen på hytta og jobbet. Slike duse farger er bare en fryd å omgi seg med. Bildet under viser hvordan den ene kranse ble.

Før helga stakk jeg innom Villa Rosa for å kjøpe det nyeste magasinet fra Jeanne d'Arc. Dama bak disken ble ivrig da ho så meg komme. -Jeg har noe spennende til deg her i bladet, sa ho. Disse eggene må da passe flott til Skulehuset!?!
Jeg har aldri fått det helt til med egg... Men med ny inspirasjon fra bladet måtte jeg prøve igjen.

På egget limte jeg muldvarpfarget serviett. Deretter et gammel motiv og hyssing rundt. Reiret, derimot, var det mer arbeid med. Det er flettet av bjørk. Videre tredde jeg strå og brune fjær i bunnen. Selve egget ligger på ei pute av grå sisal.
Det lille ekstra vil jeg gjerne ha på det jeg lager. Ei tørka rose og brudeslør pynter kanten av reiret. Jeg har bare laget 2 reir. Har lyst å beholde dem selv, men de skal legges til salgs i Skulehuset. Håper å lage noen til meg selv senere.
Jeg har kommet godt igang med utstillingen nå. Her er komfyren fyllt med mye søtt. Med den grønne fargen på veggene er det ikke vanskelig å skape vårstemning her inne!

Muffinsene har jeg vist bilder av før. De er uten fett og sukker, og passer for dem som allerede tenker på bikinisesongen.

Her kan du slå deg ned om du ikke er redd for kalorier. Her vil det bli cafè - eller Skolekjøkken som jeg har valgt å kalle det...
Jeg har lagt en quilt på den gamle kirkebenken, slik at du skal sitte varmt og godt. Bordet i hjørnet vil bli fyllt med kaker, kaffi og saft.
Velbekomme!

17 kommentarer:

Huset på toppen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Huset på toppen sa...

For en flott krans og påskeegg du har lagt, Marit:)J d arc magasinet er jo bare et must:) Og jeg er imponert over hvor fint dere har laget til til i skulehuset, lekre muffins:)
Ønsker deg en fin uke!
Klem Linda

Anonym sa...

Atter et fasinerende innlegg..du kan jo ta hva som helst å lage noe flott ut av det. Ønsker der all lykke i Skulehuset til helga...Vi får vel en stemningsrapport senere..
Ha en flott dag med dine.
Hilsen fra Gun i Maura.

Ingrid sa...

Så lekker utstilling, og fin krans du har laget! :)

Pauline sa...

Gleder meg til helga!! :-)

-Kamilla- sa...

Eget og reiret ble nydelig! Skjønner godt du gjerne vil ha det selv :0) Du tryller frem det ene lekre etter det andre, blir fasinert av all kreativiteten og skaperevnen din! Kos deg med skulehus aktivitetene dine! *Klem*
-Kamilla-

Janne i Fagerlia sa...

Fugleredet ble sååå koselig. Og egget du har lagt oppi likeså...

Linda sa...

Hei Marit!
Nydelige kranser og reir.Kan forstå at du vi ha dem,nydelige var di....
Herlig land så masse fint du har fått inn i skolehuset.
Du serverer vel skolebrød der?
Ha en fin travel uke!
Lykke til til helga!
Klem Linda :))

Mitt hvite hus sa...

Jeg kunne uten tvil tenk meg å satt meg ned ved bordet... skjønn krans du har laget..

Og flotte muffins..fikk nesten lyst å bake muffins jeg nå::
Klem Kerstin

Minka sa...

Herlighet så flott egget og rede ble..Må få laget et rede selv tror jeg, du inspirerte meg der..Gleder meg sååå til helga. Jeg kommer nok ikke før søndag, min kjære pappa som nesten aldri kommer på besøk, kommer seff denne uka og reiser lørdag. Så da må jentene mine få mest utnytte av besøket. Så håper ikke alle de flotte varene er borte før søndag..Sees, klems..

Unknown sa...

Fantastisk!! Lekker krans!
Jeg slår meg ned og tar gjerne en muffins;)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Huff ja, snø har vi nok av, akksan. Jeg drømmer om småsko,men må snart bare gi tapt.

Lykke til med skulehuset, håper solen skinner iaff. Og de reirene var überskjønne.

Klem

lisje astrid's husblogg sa...

Oj!Dette var ein utruleg flott krans!
Å såååå nydeleg laga til i skulehuset...Å alle detaljane,i love it♥
Så inspirerande innlegg!
Takk♥
Klem frå Astrid☺

Kreoline sa...

Hei Marit, så nydelig, du er så flink å få det til. Hadde så lyst å lage disse redene jeg også når jeg så det i bladet, men så var det gresset da, kanskje til påske. Tenker du har kost deg på hytta, slappet godt av. Åpner du Skulehuset til helga??? hvis har jeg gått glipp av noe, men det er nå ikke alltid jeg følger så godt med, har vært travelt i det siste. Koselige bilder fra SKulehuset, men dette kan jo du. Ønsker deg en fin og kreativ uke, klem fra MOna.

Anonym sa...

åhh, her skulle jeg GJERNE ha vært og kikket + shoppet! Så mye fint!!

Hjertedamas blogg sa...

skjønner at jeg må ta med Gubben og vovvene og legge turen om MOI.... og Sandnes igjen.... Antar at du holder til på de traktene??? Kransen med rosen var bare såååå nyyydeliiiig. klemz

Anonym sa...

Så fantastisk koseleg med utruleg flotte ting! Skulle ønske eg hadde deke i nabolaget... Går det an å handle på nettet?
SuMa