torsdag 18. mars 2010

Gardening

Jeg har vårblomster i mange rom. Blomsterpotter er jeg ikke så nøye med. Man tager hva man haver... Følelse av vår blir det uansett!

Jeg føler en lettelse når ei stor utstilling er over. Nå flyr jeg rundt og jobber litt med det ene og litt med det andre. Pusser litt, maler litt, begynner å hekle på noe som er bestillt, maler litt til, og syr ferdig en annen bestilling...
Det er en deilig frihetsfølelse! Jeg unner meg også eeeekstra lang kaffipause.

Når sola titter frem er det deilig å være ute. Blomstene har blitt plantet om. Både de og jeg snuser inn lukta av jord og nyter varmen fra sola.
(Vi har snø enda, men den velger jeg å overse. En må ta vare på det som er positivt...)
Jeg liker å plante i potter av avispapir. Når plantene er store nok, kan du sette dem rett i jorda. Papiret vil løse seg opp.
Avispottene står i en grå trebakke. Til pynt har jeg gamle hageredskaper og denne tommestokken. Når alt dette står på en søt, hvit blondeduk er det hele fullendt i mine øyne!

Jeg har en lavendelhekk i hagen. Nå jobber jeg for å lage en på hytta også. Lurer du på hvordan?
Jeg klipper buskene i hagen, det kan du starte med allerede i februar.
Jeg drar små skudd av fra hovedstilken og putter dem i potte. Ha en glassklokke/pose over potta så skuddene ikke tørker ut. La dem drikke vann fra skål.
De roter seg, vokser seg store og kan plantes ut når faren for frost er over. -En ny hekk blir til!
Det er ikke mange dager siden jeg lukket døra i Skulehuset. Men allerede har flere mennesker satt nye dører på gløtt for meg. Det er både skummelt og fint. Men jeg vet ikke helt hva jeg vil enda. Må få tid å tenke litt først.
De neste 3 dager skal jeg bare digge livet. Håper det er vår i Danmark, for nå skal jeg på jentetur til København! O-la-la...

13 kommentarer:

Bestefars Verksted. sa...

Hei Marit :) Så herlig en stemning det var hos deg.....sol og snøsmelting,og vakre stemor i aviser.....nydelig !!! Tommestokken satte prikken over i'en...og trebakken selvsagt,sjarmerende den også :) Godt at du slapper av med kosearbeid,som jeg kaller det.......maling og div annet :)Og så jentetur da.....det skulle vært obligatorisk to ganger i året........hihiiii,vår og før jul......det hadde passet meg som fot i hose :) Blir så nysgjerrig på hva du skal finne på,nå når døra er låst i skulehuset.....gleder meg masse til å høre hva du velger !!!!! Idag skinner solen her nord,så nå kjenner jeg at formen begynner å komme seg.......har akkurat lagd meg ti påskeegg,i silkisleire,noe jeg aldri har prøvd før. Men morsomt var det !!!! Kos deg videre,og GO TUR med jentene :) Klem fra meg.

Magdalena sa...

for det første er dette bare de vakreste bilder.. nydleig syn!
så lur ide med lavendelstiklinger, det vil jeg gjøre, har sand stående så det går fint...
nydleige små violer,-deiligt å få se...
ha en koselig helg..
magny

Mitt hvite hus sa...

ÅÅÅÅ for et herlig og vårlig innlegg Marit... føler den gode vårenergien her hos deg...

nydelige violer.... flotte potter... og ja lavendel stiklinger tok jeg i fjor..håper de har overlevd vinteren... ellers skal jeg prøve det du nevner her...Kos deg masse i København:::


Klem Kerstin

MODERN COUNTRY sa...

ÅÅh vennen,

Jeg har lest om og om igjen dine tanker om tiden i Skulehuset, og at du nå må sette kroken på døra er så Uendelig trist!!! Så mye arbeid du har lagt igjen kunne vel ingen annen enn deg selv fatte og begripe. Det er jo ikke alt en forteller, vi/lesere/kjøpere får jo bare med oss det endelige resultatet og tenker ikke på alle de ekstra timene som står bak en slik åpning. Jeg hadde vel en ide at alle var med på og dra lasset, men det falt vel da mer på deg enn andre. Klart du blir sliten og føler at tiden ikke blir godt nok fordelt. Jeg tenker selv av og til at folk skjønner egentlig ikke hvor mye tid det ligger bak hvert håndlaget produkt, og blir irritert når de prøver og prute ned prisen til en ussel femtilapp for noe som er verdt mange hundre. Hva med tiden du kjører rundt og samler sammen materialer, den laaaange tiden du bruker for og designe noe nytt og unikt? All tenketiden, ventetiden, det administrative arbeidet, markedsføring osv..skjønner så godt du er sliten. Men det er trist at du må gi opp drømmen om skulehuset. Men ofte er veien i livet tilrettelagt av seg selv. Da var det kanskje ikke meningen at din drøm skulle fullbyrdes akkurat i dette huset. Den tok mer enn det gav i lengden. Sånn ser jeg på livet, og da blir det lettere og gi slipp og se fremover mot nye mål. Godt og høre at du nå tar fri noen dager og har det gøy på jentetur. Det FORTJENER du !!! Og i herlige Danmark kan det ikke bli noe annet enn veldig kjekt :) Håper været er bra og at det dukker opp fine plasser og besøke på veien. Varm klem til deg Marit, du er en uendelig rosende, positiv og umåtelig kreativ bloggevenn som jeg setter veldig høyt. GOD TUR !

Varm klem
Aina

MODERN COUNTRY sa...

Bildene er nyydelige, det er herlig med vår!! Og for noen skjønne violer vakkert bundet i papir. Det er så herlig med sol og nytt liv :))

Fruen sa...

Så kooooselig du har det :) Utrolig lurt dette med avis papiret, og sette dem rett ned i jorda etterpå:) Og artig var de også :)

Synnøve. sa...

Nå synes eg at du skal tenke litt på deg sjöl en stund. Det trur eg du trenger. Nyt turen til Danmark og ikke tenk på noe annet för du kommer hjem igen.

Dine blomsterpotter av avispapir var lure.
Du bare lager som ei potte av pappier og fyller på med jord?
Må nesten pröve.

Ha nå en flott kveld og nyt livet.
Klems Synnöve.

Linda sa...

Hei Marit!så kos med vårblomster.
Flotte kopper du har der.Fine lavendel du lager.Jeg har lavendelhekk i hagen,deilig duft.
God tur til København.
Der skal jeg i mai,håper på supre loppemarked.Har du tittet innom Katrines verden?Hun har mange gode anbefalinger for shopping og kafeer i Køben.Nyyyt våren på tur.
God helg!Klem Linda :))

Minka sa...

Så flotte blomster du har rundt omkring, og hvem trenger potter så kreativ som du er...Så koselig å dra på jentetur til Danmark da, blir nok kjempe gøy..Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg, og du er ganske så flott i klesveien selv ska jeg si deg, helt nydelig..Kos deg på jentetur, klems..

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Hei.

Så deilige vårbilder!!
Kjempefin blogg. Det var så behagelig å lese seg gjennom og se på de fine bildene :)

Jeg skal ta en titt innom nett-butikken også ;)

Mvh Anita anitas-hverdagsliv.blogspot.com/

Fru Strøms Kvardagspussel sa...

Åhhh, nå fikk jeg vårlengsel. Nydelige bilder av fine blomster. Jeg så en kunstig stemorsblomst i en butikk i dag; ikke det samme det nei! Du er lur som planter i avispapirkrukker; takk for tipset :) Hilsen fru Strøm

Kreoline sa...

Hei Marit, for en herlig sommerfølelse å komme på besøk til deg, ser du koser deg med blomster og pynting. Herlig nå når snøen er forstvunnet, nå kan våren komme. Høres ut som noen spennende prosjekter du har på gang. Sikkert litt vemodig å stenge døra til skulehuset, men det dukker alltid opp nye muligheter som du skriver. Tur til Køben, hørtes kjekt ut det. Her skal det ryddes og pusses opp i et kott i helgen, må få orden på sakene der, det flyter. Ha en kjempefin helg, kos deg, klem fra Mona.

Solveig sa...

Det bare syder av vårstemning her hos deg! Så deilig. Og nå fikke jeg med meg ny lødom og et flott tips også! Tusen takk:o)
Ønsker deg en fin helg.
Klem fra Solveig