mandag 28. april 2008

Utfordring


Jeg ble utfordret av Linda til å vise et godt og et dårlig kjøp.
Jeg starter med disse tunge, mørke klossene...
De ble kjøpt i en periode der jeg hadde sansen for stål og stil - og bøk...
Nå er jeg lei denne fargen. Kommer til å bytte dører på garderoben, og kommoder fins det da nok av her i verden...
Resten av epoken ligger i ei eske på garasjeloftet, merket Utstyr. Der fins bakeboller i stål, kaffiservice, glass og pynt i sort, stål og glass.

Framskapet er et himla godt kjøp.
For det første er det fint å se på. Profilerte detaljer, slitt finish og de flotte beina!
For det andre rommer det utrolig mye.
Det tredje punktet er prisen. Jeg kjøpte det på salg. Da jeg monterte det, fant jeg 3 morrhull i en bjelke inni skapet (viser ikke). Leverandøren trodde de hadde kommet da den stod på lager i Italia, jeg fikk 1500 kr i avslag for dette. (kr 500 pr morr!)
Så skapet ble til slutt latterlig billig!

Skapet bugner av loppefunn og gamle ting som hører slekta til.
Favorittservicet mitt fikk farmor og farfar til bryllupet sitt. Det er gull verd i mine øyne!

Inni skapet står også ei krukke med gode minner...

Ny utfordring: Bli kvitt dine fobier!
Går du litt i deg selv kan du bli kvitt de fleste fobier som hemmer deg i hverdagen.

Jeg har/hadde høydeskrekk. Jeg prata med en flyger en gang, og var nok litt tøff i munnen. Jeg sa at en slik tur hadde kanskje kurert skrekken min.
Da han en dag ringte meg på jobb ble jeg så sjokka at kneskålene bare stod og dirra! Svett og andpusten svarte jeg JA til flyturen...

Det var et kick! Jeg følte meg som en fri fugl. Jeg svevde på skrå over huset vårt.
Det høres kanskje vel barsk ut... Den fri fuglen mistet retningssansen og tok bilder i hytt og vær. Fuglen ble også svimmel og kvalm...
Men det føltes trygt å fly. Og kroppen var så full av adrenalin at jeg var høy i flere dager etterpå!

Denne krabaten fant jeg i hagen. Den er jeg redd! Likeså frosker og ormer.
Den fobien har jeg ikke klart å kvitte meg med...
Firfirsla (og dens likesinnede) er så stygge at jeg får helt vondt i magen. Hvis du studerer den så må den vel være i nær slekt med krokodillen?!?

Huff. Jeg må få det stygge dyret ut av hodet... Da er det godt med noe fint å hvile øynene på. Hva med en kuleprimula? Artig og fargerik blomst.

Jeg utfordrer da Helene til å vise et godt og et dårlig kjøp.

9 kommentarer:

Made by KKann sa...

Hei hei!

Har visst ikke tittet innom deg tidligere - men det var da sååå koselig her inne - masse flotte bilder! Jeg er selv mest glad i bilder jeg da - og liker å drømme meg bort i noe vakkert å se på!

Takk for tittet, jeg kommer gjerne igjen!

Ha en deilig mandag - her hos med striregner det!

Smil fra KKann

Anita sa...

Nesten sånne skap har jeg i gange også, men jeg har en bøke dør og to frostet glass med stål dører:o( Skal også bytte etter hvert, men... Når vi la fliser på kjøkkenet for 6 år siden var vi nær ved og kjøpe pynte fliser i stål, nææææær ved! Heldigvis ble det kun beige helt enkle fliser allover!! Selv om jeg også er høyderedd er helikoptertur noe helt annet!!! Så fantastisk!! Den vennen din i hagen liker ikke jeg heller!! Hadde kommet til å kvie meg i maaaange dager før jeg tok fatt igjen da ja!! Og der var serviset ditt, nydelig det er jeg helt enig i!! ha en strålende dag! Klem!

Randi sa...

phuu...godt du avsluttet med ett koselig bilde....usj for en ekling den firfislen var...

Godt du ble kvitt flyskrekken, det er om og ta ondet ved roten.

Det glasskapet var nydelig. Og enda bedre ble det når du fikk det for slikk og ingenting. Det var vel prikken over ien..:)

Ha en kos dag.

Cathrines blogg sa...

Så tøff du er som utfordrer deg selv, skulle vært mye flinkere til slikt alle og enhver!!
Det var så kjekt å se den fine hagen din også, skulle gjerne ha stukket innom der i dag!!!
Ha en strålende uke, klemklem

Fjordheim sa...

Det framskapet var jo flott. Så heldig du var som fikk så pass avslag på det.
Syns du er tøff som tørr å utfordre deg selv på ting. Er ikke særlig glad i småkryp jeg heller. Tro ikke jeg vil utfordre meg selv på det området, har nok noen andre jeg burde utfordre meg på.
Er ikke noe glad i høyder jeg heller. Sendte mann og yngste sønn til Prekestolen i fjor sommer. Men der tørr jeg ikke gå. Reiste til Jørpeland og besøkte slekt i stedet. Det var koselig.
Ha en flott uke.

Emmeline sa...

Å kjære vene; Den firfirslen så virkelig ut som en liten krokodille. Min yngste sønn har en forkjærlighet for firfirsler, og mens vi andre løper så fort beina kan bære oss VEKK så løper han ETTER...hehehe!
Tja dette bøkeskapet og kommoden er jo funksjonelt da, men trolig ikke helt i shabby shic ånden til de fleste hvite bloggerne. Merkelig hvor fort trendene snur i grunnen. Vips så har man endret smak på en måte!!
Flytur; neitakk. Jeg hadde en gang en kjæreste med eget fly...Men han byttet jeg ut med en fotballspillende lærer, nå er flykjæresten direktør med mange millioner på kontoen sin...PUH! Er glad jeg valgte en mann med høydeskrekk istedet, Hadde ikke hatt godt av å ha så masse penger likevel!!!

My little footprints sa...

Hei!
Morsomt med disse utfordringene! Man har alltids ett skikkelig dårlig kjøp! Jeg har noen, som jeg ikke forstår ovehode hva jeg har tenkt på når jeg kjøpte det! noe av det værste(som jeg blir mindt på nesten hver eneste dag i blogglandia nå) er de fryktelig stygge utemøblene mine... Fysj å fy! ;) hihi..
Må si du var skikkelig sprek som tok denne flyturen! Skal jeg fortelle deg min skrekk og største fobi? Ja rett og slett fobi... Jeg har fobi for veps! Ikke normalt redd, nei, nærmest helt hysterisk! Hihi.. Hva skulle jeg gjort da? Dratt en ukes tur på biefarm? hihi ;) Tenker jeg hadde sett meg selv ja.. haha..
Klemmer fra Beth

Helene sa...

Selvfølgelig tar jeg utfordringen. Må bare tenke over hva som er mitt verste kjøp. Har jo blitt noen gjennom årenes løp. Stål er stikkord for mange ufyselige kjøp, men det er heldigvis et tilbakelagt stadie. Hva tenkte vi på da...
Kan knapt nok fatte at jeg har brukt penger på noe så kaldt og stygt.
Den hvite stilen er så avgjordt mer meg, så jeg får tygge litt på utfordringen.

Klem:0)

tinemor sa...

Så ekkel firfisle. Liker dem ikke. Jeg hater slanger å sånn, og denne minner meg om det. Godt du la inn et vakket bilde etterpå!
Gøy med best og verst kjøp!
Skjønner at du er glad i det skapet. Sååååååå lekkert!!