fredag 4. april 2008

Sprek start på helga


Synes ikke dere kan bli forlenge på vaskerommet. Kom heller opp og få litt kaffi og kake!
Jeg har to norgesglass fulle av slike velsmakende småkaker! Stilige?
Eldste dattera fyller år i morra. Så helga blir et maraton av selskap og kaker.


Tenkte å ta meg en lur på sofaen i ettermiddag. Er utslitt etter MYE baking og forberedelser. Men husbonden spurte om vi ikke heller skulle ut å sykle!
Han sier jeg sparer mye krefter ved å "henge på hjul". Han holder ca 30 km/t på flatmark, så det er ikke alltid jeg klarer henge med... Jeg har jo endel jeg skal se på og kommentere!
Slik som dette idylliske tunet vi passerer!


På turen passerer vi mange gårder. Lukt av sau, kyr og hester kiler oss i nesa når vi suser forbi. Herlig vårlukt, synes jeg. Selv om mange bare sier det lukter dritt...
Det var deilig å komme på sykkelen igjen. Vi trødde over 2 mil ikveld!


Jeg var på loppemarked forrige helg. Må forte meg å vise bildene derfra. For i morra skal jeg på enda et...
Jeg er veldig svak for glassfat og klarer ikke styre unna dem. Kjekt å ha...


Gammel, nydelig fløtemugge. Jeg digger gammelt glass!


Fikk oljelampa til venste da jeg var liten. Den til høyre kjøpte jeg nå. Vet ikke helt hva jeg skal med dem, men på loppemarked er det ikke tid til tenking. Da må en handle raskt!


Nå har jeg hamstra kniver til heim og hytte. Disse er så gode å smøre med, de ligger godt i hånda.

Til slutt viser jeg bilde av den hekla duken jeg kjøpte. Den var virkelig fin.
Da blir det spennende å se hva morgendagen bringer.

Vel, da gjenstår bare og ønske dere ei GOOOOD HELG!

21 kommentarer:

Helene sa...

Du er en racer på loppemarked. Flotte "godbiter" du har anskaffet deg. Her er det jo aldri loppis, så jeg er jo grønn av misunnelse hi,hi
Skjønner godt hva du mener med at knivene er så gode. De nye som lages nå kan ikke måle seg med de du har kjøpt. Dine har en helt perfekt fasong. Elsker dem:0)
Vi har bare en, og den er MIN!
Ha en fortsatt god helg.

marit sa...

De knivene du kjøpte ,er akkurat maken til de som gubben gått og ønska seg leeeenge! Han har to som ligner, med treskaft, som er "bare" hans:-)Må nok se om jeg finner et loppemarked, ja...
Du hadde ihvertfall funnet mye fint!

Emmeline sa...

Nå har jeg kost meg her hos deg leeenge. Her var det flere innlegg som hadde gått meg hus forbi. Du skriver så koselig syns jeg, og tar så mange flotte bilder.
Ser at du er en spreking også---ja det kunne jeg ha trengt...en sykkeltur som trim hadde vært bra for meg. Men her i denne byen er det enten bratt nedoverbakke eller bratt oppoverbakke, så da frister ikke sånne turer på to mil så veldig mye....
Loppis ja det kan du Marit. Jeg finner aldri NOE, da er det så gøy å se hva du finner. Jeg mener at det er hos deg jeg har sett de fine Figgjo koppene som er laget i lyseblått og heter Silje?? Jeg har planer om å se etter disse på loppemarkeder denne våren, men for å være ærlig har jeg liten tro på at jeg finner noe.... Loppemarkeder blir for rotete og kaotisk for meg!
Så må jeg bare få skryte av vaskerom og av uteplass før jeg gir meg, du har det LIKE FINT over alt, og de vakre tingene som du lager og pynter med er bare prikken over ien:)

Prinsesse Elin sa...

DET LUKTE DRITT!!! Å dritt lukte ikke godt. Holdt på å døøøøøøøøøøøøøø i går når jeg stakk nesa utforbi og kjente stanken. NO GOD.
Skal ned på kreative hender i dag og sjekke om jeg får kjøpt en halvmeter. Hvis ikke så blir eg rasende. Da må jeg krype til korset og kjøpe kiten til denne dukka. ja ja dåkke va sprege. Fytti. Tenke du kjenne det i dag på loppis at du har sykla så langt. Tina trodde meg ikke når jeg sa hvor dere hadde sykla. Sa at det var like langt som om me sko hatt sykla til byen....ho e mektig inponert øve deg nå alstså. Kos deg på loppis. Klem:O)

Synnøve. sa...

Når bonden gjösler så lukter det sommer så det så. Det minner meg om når vi var små og reiste på sommerferie til bestemor utanfor Ålesund.
Det er sommer.....
Ha en god lördag trots sykkeltur og slit hehe.
Klems Synne;D

Randi sa...

Så spreke dere er da.

Jeg har ett stort ønske til bursdagen min og det er penger til ny sykkel..om jeg må kjøpe den på Biltema så skal jeg få skrapt sammen nok...:)

Du har virkelig fått tak i masse fint.

Gleder meg til å se alt det fine du har funnet på loppis..:))

Ha en fin helg

HildeS/Frøken Fryd sa...

Hei på deg.
Neimen så søte kjeks du har baka.Eg kjeme gjerne på ein kopp kaffi og ein smakebit.
Jøje meg så spreke de er som sykla to mil, men så var dei ein flott plass de sykla på også.
Loppemarked ja, eg skulle ønske det var fleire her i nærleiken, men det er laaaangt mellom dei som eg får med meg. Heldigvis så har me fretex da, men det er begynt å bli litt dyrt der på visse ting. Fine ting du har kjøpt deg. Slike knivar har eg også. Har fått dei heimante.
Ha ei finfin helg Marit, og kos deg på loppemarked i mårå:)

Lynetmor sa...

Hei, så sprek du er da! og så fine småkaker som du har baket :-)
Ønsker deg en fin helg :-)

Linda sa...

Hei Marit!Så søt den tallerkenen var.De kakene så gode ut.Deler du oppskrift?Nydelige glassting du har handla.Er også svak for slikt.
Så kos ut på sykkeltur.Herlig å suse av gårde.Lykke til med selskap og burstabarn.God helg!
Hilsen Linda :))

Hulda sa...

Først må jeg bare si at jeg syns du har en veldig flott, og hyggelig blogg. Det er alltid så koselig å se innom deg. Jeg koser meg. :)

Flott vaskerom du har! Kjempelurt å bruke de store sinkboksene til vaskepulveret. Jeg likte så godt de tagsene fra Tilda. Vet du hvor de selger slike? Har ikke sett de her på hobbybutikken, de har Tilda-tilbehør.

Veldig fint åpningsbilde her i dag, den koppen og asjetten var jo så søte! Lykke til med bursdag! Og fine loppefunn.
Jeg var også på et loppemarked i dag, fant masse supre ting. :)

borghild sa...

Det var jo en kjempestilig form på de kjeksene!! Sånne har jeg aldri sett før!
Hørtes ut som en fin tur også, selv med speedy gonzales foran seg;-)
Og så var det noen riktig fine lopper du hadde funnet! Jeg synes også glass er så fint, og jeg fant en liten tynn vase i samme sjanger på loppemarkedet jeg var på i dag. Perfekt når storebror kommer hjem med en enslig blomst til mamma:-) Ha en fortsatt fin helg! Klem B:-)

Mia sa...

Så deilig med en vårlig sykkeltur... og for et landskap med nydelig utsikt og herlig tun dere passerer på deres vei. Flotte ting du har fått med deg fra loppemarkedet også. Jeg er virkelig imponert over alt det fine dere andre bloggere finner på disse markedene, mens jeg har ikke slike i nærheten engang...

Fjordheim sa...

Hei.
Ja det er noe eget med en sykkeltur paa Jaeren om vaaren. Skulle gjerne vaert der.
Flott loppemarked ser det ut til.
Du har funnet mye fint.

Anonym sa...

Har koset meg med siden din, den er kjempekoselig,en av favorittene mine.
Liker godt alle ideene dine f.eks. skapet fra Ikea som du malte hvitt og pusset, slik at det så litt slitt ut, fint å få ideer.
Her jeg bor,langt nord i Norge, har vi enda is i gata,men jeg lengter etter å ta sykkelen fatt.
Skal begynne å male et gammet furuskap i eggehvitt. Har funnet noen artige blomsterknopper i hvitt glass, på Indiska, disse skal jeg sette på skuffene,tror det blir litt kult.
Ønsker alle en hyggelig week-end!:o

mali-mo sa...

Skikkelig loppiskupp du hadde skaffet deg! Skal avgårde imorgen jeg også, idag ble det snekring av sandkasse til tullemor isteden... De knivene er jeg også så begeistret for, har endel av dem etterhvert og bruker dem daglig, og dersom du sliper dem litt blir de råskarpe! Reine biffknivene!

Den sykkelturen din tok pusten fra meg! 2 mil, men er du galen da jente-det er jo kjempelangt!!!! Er du proff eller?

Anita sa...

Så du har en syklende mann??!! Det har jeg også, noe mitt vaskerom bærer preg av! Såå masse flotte ting du fant på loppa! Fatn kun en osteklokke igår jeg, men skal avgårde en tur nå hvert øyeblikk!! De kjeksene dine er såå søte, kunne godt tenkt meg sånne former og oppskrift på de!! Koselig å ha en boks stående med kjeks!! Også er de jo sikkert sunne siden det er du som har laget de;o) Lykke til videre med bursdagsfeiringen! Klem!

Lille Trille sa...

Var akkurat innom Prinsesse Elin og kommenterte kjeksen din der (er en ganske så berømt kjeks etterhvert hi hi) og foreslo at dere kanskje kunne utvide sortimenetet i Veslehuset med hjemmebakte kjeks ??? :-)
Ser ut til at dere har hatt en deilig sykkeltur, er godt med frisk luft.
Håper dere har hatt en flott helg og har en herlig søndag.
Klem Lille Trille

Tulipaner og krystaller sa...

Her var det mye fint å se på. Flotte bilder både fra sykkeltur og handletur. Mye fin natur. Og de glassfatene er jo bare så fine atte. Håper dere har hatt en fin bursdag.
Ha en fortsatt fin søndag. Marit.

Merete sa...

mm..søte kjeks som ser knakande gode ut!!
mykje flott du har funne på loppemarked..gamalt glass er fiint :o)
Tusen takk for koseleg bursdagshelsing i går! gratulerer med overstått 12-årsdag i heimen!! håpar festen gjekk fint :o)
Ønsker deg ei super og kreativ kommande veke, Marit!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Hej,

Alla dem sakerna du hittade på loppis kan jag dö för. Jag gillar glas av alla slag.

Vilken lycko osten du är.

Ha en skön söndag middag,
//chie
http://pikitinianos.blogspot.com

Lene sa...

Heisann
Kjempefin blogg.
Kan jeg spørre hvor du bor? Ser ut som Jæren, og der bor jeg også, men får aldri med meg noen loppemarkeder. Hvor var du, og har du tips om flere???