torsdag 10. april 2008

Litt sur idag...


Dette er "Lunden". Det er en liten trekant av hagen.
Tomta bestod av gress og lyng som vokste oppå ei steinur! Vi har også mye flatt fjell som vi har "skrellt". En skal ha gode sko og god balanse for å rusle rundt her.

...Å ja, du lurer på tittelen? Om jeg er sur? Å neeeeiii! Denne lille delen av hagen er sur. Rett og slett en surjordslund.


Her trives vårlyngen godt. Den lyser opp med sin sterke farge. Bak lyngen skimtes også blåbærbusker og kristorn. I forgrunnen einer og rhododendron.
Hagen er veldig bratt. Så her benyttes stier og trapper for å komme seg rundt.


Et utsnitt fra det øverste bilde. Det viser en steinstol!
Jeg prøver meg frem til vinkelen på steinene blir god for ryggen. Stolen varmes opp av sola, og jeg kan nyte min sjasmin og mine hortensiaer. Jeg trør på et teppe av timian, som sprer ei fantastisk lukt! Balsam for sjela!


Det gjør også godt for sjela å hilse på blomstene som våkner. Jeg stryker dem over "hodet" og priser meg lykkelig som har en hage å vandre i!


Kuleprimulaen sprer seg godt. De er nydelige. De vokser for hver dag nå! En fin kontrast oppi alle steinene mine...

Denne kom jeg over hos Krims og Krans. Det er et smykke å ha i hagen!
Det er et høyt, rusta stativ med ei nydelig klokke på toppen. Stativet kan stikkes rett i plenen elller i ei potte.
Er litt spent hvordan husbonden reagerer på denne? Ser for meg at det blir noen desibel fra klokka når kulingen setter inn fra sør-øst...
Ser også for meg en arg mann i boxer som leter rundt i hagen etter no "helsikes dingel-dangel..."


Vi må være litt stille på denne tiden av året. Mange sover ennå i hagen.
Du har nå sett noen av de som har våkna. Lunden opptar ca 1/20 del av hagen, så det kan hende det blir flere hagebilder herfra senere...

Vi skal tilbringe helga på sørlandet. Det blir derfor stille på bloggen noen dager.
Takk for følge gjennom Lunden, og ha ei god helg!

20 kommentarer:

borghild sa...

For en flott hage du har (eller 1/20 av den:-) Jeg er mektig imponert over alle som kan så mye om planter og blomster, og som på toppen av alt kan få hagen sin til å se sånn ut. Rett og slett misunnelig er jeg...:-)
Kos dere på Sørlandet i helga!! Klem B:-)

Hulda sa...

Så utrolig fint det var i denne delen av hagen, det er fint med litt berg i hagen, helt enig. Så fint det blomstrer også. :)

Anonym sa...

Hei! Så utrolig flott hage! Veldig pent med naturtomt sammen med planter og blomster. Likte også godt den nydelige jakken i forrige innlegg. Skulle ønske jeg kunne "trylle" med symaskinen som du kan. Er det ok for deg om jeg viser frem country tildaen du sydde for meg på bloggen min?
Ha en riktig fin helg! :)

Fjordheim sa...

Flott del av hagen vi fikk være med på vandring i i dag. Koselig når blomstene begynner å titte frem. Lite av det her enda, men når de først kommer, kommer de fort. Ha en flott helg på sørlandet.

Linda sa...

Hei Marit!Flott surjordsbed hos deg.Nydelig stativ med "dingel dang".Håper du får noen flotte dager her sør."Jeg seer deg på Markens i kveld" Hi,hi...
Klem fra Linda:))

Cathrines blogg sa...

Så fine hagebilder!!
Heldige du som har en....
Jeg har bare en liten platting og et bed, men skal nok bli koselig der også med tiden:o)
God helg:o)

h.espe sa...

Utrolig flott, jeg blir helt målløs jeg ...

En liten hageflekk er noe av det jeg savner ved å bo i blokk i byn, men slik er det... Har iallfall en stor og god balkong, som jeg gleder meg til å gjøre klar for sesongen..:O)

Fortsatt fin fredag, og herlig helg til deg!

Klem :O)

Penelene sa...

HA HA - ser for meg denne sinna husbonden din rave rundt etter bjellelyd. Får ikke mer morro enn man lager selv.
Håper du får det fint på sørlandet. Sitter i den delen av landet selv, akkurat nå og ser ut på en grå himmel og ikke akkurat sommertemperatur. Men hva gjør vel det når det er helg :)

Synnøve. sa...

Först vil eg si at jakken og vesten var nydelige. Tenk om eg kunde sy slikt sjöl, hekle og strikke det kan eg heller ikke. Må få meg noen timer og läre meg.
Hagen din er så flott. Likte den der rustne klokka. Den passet så godt i din hage. Synest du har mange blomster som komt opp allerede. Her er det så vidt tulipanen kommt opp....
Men eg får masse ider så bare vent....
Håper dere får en fin helg på sörlandet.
Klems Synne :D

Miss.T sa...

Flott hage du har ! Kuleprimula har jeg aldri sett før.. det skulle jeg jammen hatt på mitt lille fjell : ) har et berg i hagen med masse sprekker som fylles uendelig fort opp med Ugress !! kuleprimula come to me !!

Astrids nr.2 sa...

Nyyydelig! Jeg liker hager som ikke er superstrigla. Skal være litt røfft. "Dingel-dangelet" ditt er kjempefint. Sånn har jeg lyst på også! Kos deg i helga. Håper på finvær.

- B sa...

For en nydelig del av hagen din!

Jeg er ikke så flink med blomster og slikt selv, men setter utrolig stor pris på andres og det var veldig min smak.

Litt natur opp i alt det kultiverte har jeg veldig sansen for. Kjempegodt planlagt!

Ha en flott helg på sørlandet!

Magdalena sa...

Hadde trodd du slengte deg på sykkelen og kom og hjelpe til med egg-kakkinga igår...
Flott bed, , du har grønne fingre ser eg! :) Koselig kveld til deg! ;O)

Englestreker sa...

Hei Marit
Nå har jeg hoppet i det og oppretta min egen blogg...litt nifst..har ikke helt kontroll..
Men håper jeg lærer med tiden hvordan bildene lastes ned og teksten kommer der jeg vil ha den.
Nydelige hagebilder..ble så i vårstemning;)
Ha en god helg!

Mrs.J sa...

For en flott hage du har! Heldig som ahr så grønne fingre! det har ikke jeg! Blir spennede se resten :)
ha en fin helg på sørlandet!

Anne-Berit sa...

For en kjempefin hage du har.Syns sånne skrå stein(berg)hager er så nydelig,og blomstene er jo kommet langt hos deg allerede.Jeg kan såvidt skimte litt av noen primulaer i snøkanten i min hage(men det er der takraset har kommet da)mot sør,men på vestsiden er det nesten fritt for snø nå.Gleder meg til all snøen er borte.Kos deg med din flotte hage,vi får vel se flere bilder derfra håper jeg.Ha en fin helg på Sørlandet:o)

Tulipaner og krystaller sa...

Dette var noen fine bilder. Så fin hage du har. Så heldig at våren har kommet så langt. Jeg tør ikke plante ut noe ennå. Plutselig en natt kommer det frost og da er det kjørt. Skulle ønske jeg hadde en hageflekk, men har bare plattinger og en skråning som jeg ikke vet helt hva vi skal gjøre med.
Gleder meg å se resten av hagen din.
Ønsker deg en fin uke. Hilsen Marit.

Tante Mimmi sa...

Takk for rundturen! Det var eit syn for auget!
Trur ikkje min hage gjer seg på trykk....

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Hei Marit

Må si at her var det ufattelig masse vakkert , og den hagepynten fra KK var nyyyydelig !!

Igjen TUSEN TAKK for at du tittet innom meg i går , det var kjempehyggelig!!!

Ha en god uke mn venn , klem.

Nunne sa...

Ååååååååå, så nydelig! Du store! Jeg har gått gjennom Lunden flere ganger sammen med deg nå! Så fint, vi gikk så stille og bare hviska der vi tusla mellom alt det vakre og nye rett fra den nyvåkna jorda. Tenk at alt har ligge og sove i vinter, for så å vekke oss til liv og håp igjen når våren og varmen kommer! Det er jamen ikke vanskelig å se at det må stå en stor SKAPER bak alt dette! Og tenk så flink du er som har en sånn hage. Gleder meg til å se mere utover våren og sommeren.
Du, tenk deg, da Gud hadde skapt alt det skjønne,fargesprakende i naturen, så fant han på det YPPERSTE og BESTE Han visste, MENNESKET! Deg og meg! Og gav oss evne til å stelle med blomster og alt vi omgir oss med! Rikinger som oss må fylles av takknemlighet disse vårdagene!
Ønsker deg ei flott uke!
Klem fra Nunne.