torsdag 13. mars 2014

Kunsten å flette

 Jeg har ikke noe akutt behov for flere stoler, men denne jærstolen vil uten tvil passe inn med de ekstisterende farger i heimen.

 Det er en gammel stol som har tilhørt slekta. Den var i skrøpelig forfatning og skulle kastes. Det kan vi da ikke ha noe av.
Den måtte behandles mot morr, setet måtte kastes og jeg spikket et par nye pinner til rammeverket.

 Min  svigerinne lærte meg kunsten å flette sete. En enorm bunt sjøgress skulle tres opp, ned, frem og tilbake mens en fletter. En må også være rimelig sterk i klypa for å flette stramt nok!

 Det er noe rått og ekte over sjøgress. Det lukter godt og er skikkelig grovt å jobbe med. Og så himla gøy det var å lære en slik gammel teknikk!

Et klapp på skulderen for godt utført arbeid. Og en kjempestor takk til min svigerinne som lærte meg dette. -Girlpower! Jenter kan!

9 kommentarer:

Fjordheim sa...

Så flott at dere klarte å reparere den gamle stolen.
Har to slike stoler, og heldigvis er de i orden.
Må bare lime det ene armlene.
Tror ikke jeg hadde klart å lage nytt sete på den.
Ønsker deg ei riktig god helg :)

Kreoline sa...

Jeg er mektig imponert, så flink du er, det ble riktig så flott. Kjekt å ta vare på så nydelige stoler, og nå vet jeg hvem jeg skal gå til nå mine "ryker". Snart helg, kos deg, klem fra Mona.

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du er bare sååå flink!!! Jeg er skikkelig imponert over alt du begir deg ut på!! Tenke seg til å få tak i sjøgress og går i gang. Det er jo så viktig å ta vare på kulturarven og at man kan lære kunsten og lære videre igjen. All honnør til deg! Dette skulle jeg likt å lære.
Så spennende med blåtur. Gleder meg til å høre om fortsettelsen og slutten:) Kjempekjekt for dem du arrangerer dette for.
Lykke til med alle dine gjøren og laden.

God klem fra Hjørdis

sjarmerende kusiner sa...

Det var morsomt og se, og stolen ble jo så god som ny!!!
God helg til deg :-)

Linda sa...

Nydelige gamle stoler med sjarm, Marit.Herlig å lære gamle tekniker.Jeg lærte det for 30 år siden da jeg gikk på Aktivitørlinja på husflidskolen.
Spørs om jeg husker det igjen.
Ha en strålende dag og god helg!
Klem:))

Lisbeth sa...

Kjempeflott! Flaks at du hadde ei som kunne lære deg kunsten :)
God helg!

Margit Caroline sa...

Har du en oppskrift på hvordan du man fletter??

Lise sa...

Vet du hvor en får kjøpt sjøgress ril sete?

Lise sa...

Vet ikke helt hvordan dette fungerer, men hvis du sender meg en mail til e-greth@online.no hvis du vet hvor en får kjøpt sjøgress og sånn omtrent hvor mye en trenger. Har flettet om en gammel stol, men hadde for lite "tau". Hilsen Lise