søndag 2. mars 2014

Forvandling

Litt flere hyttebilder. Håper ikke du går lei...
Julibakken står liksom tiden stille hva standard og inventar angår. Der henter vi vann i brønnen, og på bøtta henger den gamle øsa. Jeg  baker i gamle porselensboller og serverer mat på gamle fat. Her får vi virkelig hvilepuls. Jeg har innredet i pasteller, noe som gir et sommerlig preg - flott kontrast til en kullsort fasade!

 Møblene på bildet er også av gammel dato. Det meste av innboet, vegger, tak og gulv har fått hilse på malekosten. Og det er utrolig hva maling kan gjøre! En rimelig og enkel måte å forandre et rom!

 Slik så stuen ut da vi overtok. Furu, furu, furu, samt blått og rosa på møber og dører. Mmmmm.

Jeg trenger nok litt mer dempa farger for å finne roen. Grått og hvitt funker bra som en base. Puter, pledd og duker skifter farge etter sesong og smak. Akkurat nå: Korall!
Ved peisen har det flyttet inn en chaiselong. Det ble straks favorittplassen min.
-Unnskyld Jølle, - favorittplassen vår. Han er skyggen min, alltid å finne i umiddelbar nærhet...!

7 kommentarer:

Fjordheim sa...

Ja det er utrolig hva litt (mye) maling kan gjøre.
Det er jo blitt ei hytte enhver kan misunne deg.
Selv om den ikke var det i utgangspunktet uten vann og bad.
Men dere har virkelig stått på og forvandlet det til
et lite paradis på jord.
Ønsker deg ei herlig våruke :)

Merete - Lys lilla sa...

Så koselig på hytta di :-) Skjønner godt at du finner ro og fred i slike omgivelser.

Lisbeth sa...

Det er dette som kalles hytte :) Godt å ha det enkelt når man er på hytta. Vi overtok også en hytte som det var furu i alle rom, den er også forvandlet med hjelp av maling :) Skjønner godt at dere har funnet dere en ny favorittplass, der så det helt herlig ut å slenge seg ned :D

Trines Hus og Hage sa...

For ei flott hytte! Så vakkert der inne, og det høres jo bare ut som det gode liv. Ah, hytteliv er godt!
Det ble superfint med malte gulv, virkelig en forskjell! Og jammen kan maling og hyggelige møbler gjøre mye. Stooor forskjell i hytta fra før i tiden til nå. Jeg likte den veldig godt!

Koooos deg på hytta - skjønner godt at du trives der.

Beste hilsen fra Trine

Anonym sa...

Hei! Så fint du har gjort det! Vurderer å male gulvene i leiligheten vår og har tenkt litt på kalkgrå. Hvilke erfaringer har du? Opplever du at gulvet er lyst? Synes møkk og støv godt? Hilsen marie

Grip dagen sa...

Marie
Jeg har ikke lang erfaring med det grå gulvet. Malte det nylig. Men jeg ser at det må rengjøres hyppigere. Folk og hunder går inn og ut av dørene. Men kvister, løv og gress som kommer inn, er det bare å koste bort. Støv vises ikke på et slikt gulv. Jeg har også malte gulv på kjøkken. Det er en glatt og god overflate å holde rent!
Den kalkgrå fargen kunne gjerne vært mørkere. Men akkurat den fargetonen er varm og passer til grå og linfargede tekstiler som jeg har innredet med. Derfor falt valget på den!

Pauline sa...

Kjempefint på hytta, nå mangler bare pellis'ene... ;-)
Hagedamen som lurte deg til å kaste de fra i fjor, kan herved informere om at nye er underveis, i et gartneri på Jæren. :-D
Hvis du vil ha ferdigvare med blomst og det hele må du nok smøre deg med tålmodighet litt til, men hvis du vil ha ferdig rota småplanter er det nok muligheter for det. Ta turen ut da vel! :-) Små duftpellis'er er også underveis.. ;-) (jeg bare nevner det...) :-D

Ha det riktig bra så lenge, enten det er på hytta eller heime! :-)