onsdag 25. juli 2012

Ekte varer!

 Her er straks maten klar. Enkle råvarer, EKTE mat. Jeg liker det best slik.

 Det er kos å lage mat på bålpannen. Og det er gjerne da man har tid til de gode samtalene, når en sitter sammen og har all verdens tid.
Vi har hatt mye tid sammen denne sommeren, det setter jeg stor pris på. Vi har vært på road-trip, som ungene kaller det. Loffen, sier husbonden og jeg.
Vi har kjørt rundt i vårt vakre land. Over fjord og fjell, gjennom byer og nasjonalparker. Vi har spist mat blandt ville blomster i veikanten, og på fine restauranter. Vi har kokt kaffi på bål og fått servert lekker cappucino. Kontraster er gøy!!!

 Nå skal vi straks avgårde til hytta. Det enkle landlivet passer meg fint, og jeg blir kreativ av å være der. I tillegg har jeg i sommer sett utallige episoder med Sommer med Ernst. Så idèbanken er full, og arbeidstegninger er med i bagasjen...

 Ekte varer håper jeg også å få plukket i sommer. Var heldig å finne bærplukkere i denne nydelige grønnfargen. De passer jo perfekt inn på hyttekjøkkenet!

 Lunsj idag: Landbrød med hjemmelaget urtesalt, og grønt fra hagen. Hylleblomstsaft og rips. Også dette er ekte varer. Og det trengte jeg virkelig. For idag har jeg jobbet hardt!
Jeg fant frem ljå og høygaffel og slo hele enga vår! Det var tungt som fy, særlig med en lei kink i ryggen etter gårsdagens arbeid... (-Pass dere for det idè-programmet med den svensken, du blir helt arbeidsnarkoman... I øsende regn igår, fikk jeg akutt behov for å legge brostein! For et fransk hjørne i hagen bør jo alle ha! Bort med singel, og på plass med brostein. Store potter med planter og lavendel kom på plass. Og da jeg endelig skulle inn, var ryggen hengla helt feil... )

Noen timer med svette resulterte i en flott... eh... ja, hva heter det...?
En real levegg av gress og blomster - som dufter himla godt!!!
Det er en flott dekor i hagen. Og kaninen håper jeg er svært takknemlig når han får servert dette til vinteren! Ekte varer - også til Trampe.

12 kommentarer:

Pauline sa...

Nei nå gir jeg meg ende over Marit... har du ei hesje i hagen???? :-D
Ja, skulle d være hos noen så måtte d bli hos deg! ;-)

Kos deg videre i sommerlivet! :-)

Håndlaget av InaPina sa...

Stilig med hesje i hagen da. Du har virkelig fått gjort mye. Jeg og vil bli så inspirert.
God tur på hytta.
C

Turid sa...

Herlighet , er imponert over innsats og kreariviteten din-itilleg til at det er nyttig, så er det jo fint også. Trampe kanin blir nok fornøyd.

Livvy sa...

Du har en så utrolig inspirerende blogg!!! Hvert innlegg er et lite høydepunkt :-) Ha en fortsatt sommer i Lys, Liv og kjærlighet.

Hilsen Liv Marit Haukali

Irene sa...

Blir ikke plena vår klippet snart må vi kanskje anskaffe oss ljå vi også. Hesjing har jeg faktisk prøvd meg på hos svigers for mange år siden.

Måtte søke opp sommer med Ernst - skal sette meg til å se og kanskje få noen tips til den kjedelige hagen vår. Takk for tips!

Tante Titti sa...

Ingenting er bedre enn ekte varer!!
Og med den jobben du har gjort fortjener du virkelig Ekte varer! Kos deg masse på landet - jeg føler med deg, kreativiteten og virketrangen trenger seg på!!
Ønsker deg en fin fin helg!
Titti-klæmm!!

Fjordheim sa...

Så lurt å bruke gresset i hagen til noe nyttig. Og kaniner spiser en del høy i løpet av en vinter det er helt sikkert. Men nå er det jo ofte litt å finne ute også på vinteren på Jæren da. Vi hadde ei stund opp mot 14 kaniner. Og det gikk med mye høy så vi fikk slå hos naboer for å få litt. Kempekoselig jobb, selv om det er tungt. Og så lukter det så godt. Og et skikkelig barndomsminne, da vi var med å hesjet hver sommer.
Godt med skikkelig mat for også tobente. Ha gode dager på hytta :)

Anonym sa...

Hei! Fin og veldig inspirerende blogg. Dårlig rygg? Prøv yoga - forebyggende! Lykke til .mette

Tone sa...

Herlig, føler jeg kjenner lukten av gress helt hit:) Bringer fram minner fra før i tiden når disse hesjene sto rundt på alle jorder, nei nå følte jeg meg jammen litt gammel :)))
Håper du har kost deg på hytta, sommerklem fra
Tone

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Har du virkelig laget hesje?? Du er helt fantastisk. Kan vi få låne deg litt?? Sauene vil ikke spise stråene (gresset vokste for fort i år) så vi trenger et rivjern som deg! På de gamle bildene herfra, er det mange hesjer.
Du har så mange herlige innle som er så fulle av humor og inspirasjon.
Kjempekoselig melkerampe! Du har vel laget hyllebærsaften også selv.

Nå må jeg nyte kveldsolen her. Ser innom deg om litt

ha en fin lørdagskveld!!

Stor klem

MissMette sa...

Hei Marit :)
En liten stund siden jeg var innom her hos deg ser jeg... Så mange fine innlegg og bilder. Helt fantastisk vakkert - og til stor inspirasjon ღ virkelig flott... Helt enig med deg ang ekte varer, det er det beste ღ Kos deg på landet, klem fra Mette

Merethe sa...

Å når jeg ser den hesja så går tankene tilbake til min barndom. Der lekte vi på åkrene mens bøndene med alle sine arbeidere hesja for fullt. Lukten, støvet og latteren og alle historiene en fikk høre...ja for barn kan har meget store ører og de historiene var kanskje ikke beregnet helt for barne ører. Vakkert innlegg!! Digger. :)