lørdag 14. juli 2012

Melkerampe er en nyttig ting å ha!

 Ja-da, ja-da. Selfølgelig skal jeg vise bilder av melkerampen.
For en en melkerampe har jeg kjent et behov for lenge. Og nå har jeg altså snekret meg en på hytta.

 Langs stien til Julibakken er det bare grønt gress og trær. Hadde derfor lyst å lage et sted jeg kan dekorere etter årstidene. Nå er melkespann og flaske fyllt med sommerblomster.
Men tenk en høstdag med rognebær i spannet, eller til jul med små grantrær!
Det er det jeg sier: Melkerampe er en nyttig ting å ha!
 
 Rampen er bygget i imprignert tre. Og beina er slått godt ned i bakken. Treverket skal få bli grått før jeg oljer det. Rundt melkerampen har jeg plantet små prestekrager. De sprer seg villig og oser av sommer!

 Her er også et nydelig, gammelt skaft plantet i bakken. Det er vedlikeholdsfritt og krever ingen vanning. Kanskje det en dag vokser opp en splitter ny Fiskars-spade her?! Det er forsøket verd!

Fra stien har jeg laget en steinlagt vei inn til melkerampen. Vi har spent sittet og ventet på melkebilen, og undret oss over hvorfor den ikke kommer.
Men hallo - husker du grinden jeg laget nettopp?... Den er jo altfor smal for en melkebil! Da'a..
.

12 kommentarer:

Hulda sa...

Så koselig det ser ut. Flott med krakken/rampen med spannene på. :) Fine sommerlige innlegg du har lagt ut i det siste. :)

Naturlig Rosa sa...

Så flink du er til å fikse ting selv. Blir innspirert til å finne frem sag og hammer jeg å. Melkerampe er jo så nostalgisk.

Spirea sa...

Har sittet her og lest på denne bloggen som er ny for meg...og for en skjønn blogg du har. her skal jeg tilbake når jeg har enda bedre tid. Takk for alt du deler - vakkert! God helg til deg :))

Fjordheim sa...

Hehe, ja det blir nok vanskelig å få melkebilen inn den grinda, men hva med hest og kjerre? Sys det hadde passet bedre til henting av disse melkespanna. Min far har forresten hentet mange slike melkespann i sitt liv. Men da på lastebil. Ikke rart om han har litt slitasje i skuldrene.
Det ble kjempekoselig med den melkerampen.
Kan se den for meg pyntet til forskjellige årstider.
Ikke dumt å "plante" det spadeskaftet. Ble veldig fint, selv om jeg har mine tvil når det gjelder "spiregraden"
Ønsker deg en god lørdag :)

Sologbolig sa...

Så koselig. Kjempeflott med ein slik mjølkerampe og visst er det nyttig !
Ha ein fin søndag.

Sandoren og Blåsten sa...

Så fin liten melkerampe! superkoselig sammen med grinda tenker jeg. Tenk så kult med hest og vogn/kjerre til levering av post eller varer da!

Hadde jeg bodd i nærheten skulle jeg tatt på meg oppdraget tvert for nostalgiens skyld!
Fortsatt god sommer!

HIlsen Gry K

Winkel's Crazy Ideas sa...

Så hyggelig med en melkerampe, den tanken skal jeg jobbe litt med her oppe på heia. Har en plass det virkelig kunne ha passet med en melkerampe :)Forresten en flott grind dere hadde laget også, høres ut som en veldig trivelig plass. ha en flott dag, Pam

NOSTALGI I NR. 9 sa...

Det var en sånn koselig ide med melkerampe. Ser for meg hvordan den forandres etter årstidene ja, nydelig. Ønsker deg en super kveld :-) Anita

Trines Hus og Hage sa...

Hei på deg!

Noen er bare mer nevenyttige enn andre, og du er virkelig av den nevenyttige sorten. Hva du kan!!!!!Jeg blir sååå imponert av alt du spikrer sammen, strikker, hekler og syr. Det blir jo så fint alt sammen!

Melkerampen din var herlig med gode gamle melkespann på. Grinda di så koselig ut, og særlig bjella gjorde sitt. Skjørtet var søtt som bare det, buksene likeså. Skulle gjerne hatt slikt, både bukse og skjørt.. Imponerende og motiverende å kikke på bloggen din.

Takk for titten, og ha fine julidager videre. Kos deg med alt du skaper.

Sommerklem fra Trine :-)

Pauline sa...

Ja alt hva du kan!! :-D

Ser kjempekoselig ut!

( og du, JEG vet hvor du kan få tak i duftpelargonia som Helle har... ) ;-)

Fortsatt riktig goooood sommer kjære du! :-)

Turid sa...

Så flott at du fortalte mæ at æ trengte en sånn "melkerampe"- har rækveden klar , venter bare på litt opphold i været så skal æ igang med snekringa -gleder, gleder.

Magdalena sa...

ååhh husker så godt melkerampen...
nostalgisk vettdu...
så mange flotte glimt her hos deg, herlig countrystyle... klem fra magny