tirsdag 14. juni 2011

Tips til lettstelt hage

Nå blomster det for fullt på Julibakken. Hyttehagen er til for å nytes. Og så lenge ugresset også er fint å se på, kan det vokse så mye det vil. Ved å plukke store buketter holdes det sånn noenlunde i sjakk.

Om du vil ha tak i en prestekrage med lang blomstringstid så finner du den vill i veikanten!
Den sorten vokser i all slags jord og uten stell. Den sprer seg villig og blomstene er søte som bare det!

Gjennom enga klipper vi bare en sti til å gå på. Vi tar fart på toppen med plenklipperen, løper etter den så godt vi kan og vusj så er jobben gjort!
Enga er full av ville blomster og bregner. Langs kanten til høyre har jeg laget et bed med klematis, lavendel og floks. Alt vokser sammen, så det ser frodig ut og er svært lettstelt.

Gamle redskaper skaper fin steming i hagen. Gamle spader kan du bruke som klatrestativ for planter. Denne gamle geipa har jobb som dørvakt når grinda skal stå åpen.
Gamle baljer og bøtter er også flotte å plante i. Bank hull i bunnen på dem og sett dem godt ned i jorda.

Mellom grunnmuren og hellene har jeg puttet stiklinger av en gammel lavendel jeg fant på hytta. Stiklingene har måttet klare seg helt på egen hånd. Det blir svært tørt og varmt der de står, men de er voksevillige og kommer i år med blomster.
La aldri hagen være et ork. Kos deg med det du må gjøre!
Du er rik som eier blomster og trær!

11 kommentarer:

Unknown sa...

Nydelig hage :-) Det er så vakkert med sommerblomstene som vi er så heldige å ha i vårt land.
ha en fin dag.
klem
Brit Eva

Tone/Skrinet Antik og Kuriosa sa...

For en skjønn hyttehage, akkurat passe vill og vakker som en hyttehage skal være etter min smak også :-) Det å ta seg tid til å stoppe opp og bare lukte på blomstene i blant gjør underverker for oss mennesker med litt for mye "må gjøre" i hverdagen vår!
Ha en deilig uke i sol eller regn!

Klem fra Tone

Roka Design sa...

Heisann:)

Kloke ord, og vakre bilder:)
Sa til min kjære i helgen at jeg kunne tenkt meg en hage full av det fineste "ugresset" vi har:)
Ha en fin dag:)
Klem fra Kari

Sivs verden sa...

Hei Marit! Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min:)
Nydelige bilder fra hyttehagen!

Klem

Fjordheim sa...

En kjempefin hage. En slik kan jeg tenke meg. Er nok ikke så veldig glad i hagearbeid, så da måtte jo dette være midt i blinken. Tenkte på det senest i dag da jeg reiste hjem fra jobb at jeg burde hatt en hage med masse blomster som gjør det nesten umulig for ugress å komme frem.
Kos deg videre i hagen din :)

Behindabluedoor sa...

Takk for gode tips:)
Sommerlige og fine bilder!
ha en kjempefin uke.
Klemmer fra Mona

Hyttehuset sa...

Herleg hage her. Du, eg lurar på korleis du tek stiklingar av lavendel? Eg vil nemløeg ha mange lavendelplantar i hyttehagen vår, og så har eg nokre heime som eg kanskje kan ta stiklingar frå. Om eg berre visste korleis. Takk for ideen og dei ville blomane som berre kan hentast inn. Det blir jakt på slike i sommar. Og til sist - nydelege bilete som får meg til å draume meg vekk.

VillaVårfrubakken sa...

Enig, det skal være lettstelt på hytta. Bildene dine var kjempefine...nyt disse fine junidagene, tida går altfor fort. Klem fra Mona

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Så skjønne bilder fra hagen på hytten. Jeg tok ordene til meg. Jeg stresser litt for mye med hagen. Ugresset er ganske fint det også - når vi tar dem i nærmere ettersyn.
Tusen takk for koselige hilsener! Med ungdom i heimen blir en ofte sittende klar til henting/bringing. Så de gangene vi kan nyte et glass rødvin med god samvittighet, blir sjeldne for tiden:-) som de fleste andre har det.
Ønsker deg en riktig god onsdagskveld:-)
Klem fra Hjørdis

salige lavendel sa...

Godt skrevet!! Og fine bilder. Idyllisk med "vill" hage.

Hverdagsliv sa...

Takk for hyggelig kommentar hos meg. Hærlig med blomstereng rett uten for døren så en kan gå å plukke å ta med seg alt det vakkre inn i huset.
Ønsker deg en fortsatt fin sommer!
Annette :)