onsdag 8. juni 2011

Blomster-mat

Denne gamle kakeformen er jeg svært fornøyd med. Den er flott å sette på bordet. Og den passet perfekt da jeg serverte nybakt blomst til middag igår.

Og deilig, hjemmelaget smør må man også ha. Det lager jeg slik: Bremyk, grovt havsalt, 1 lite fedd hvitløk og store mengder hakket ramsløk (evt andre urter).

Ramsløken må jeg kjøre 25 min for å få tak i... Skulle gjern hatt den i hagen. Elsker å ha den i maten!
Du kan kjenne planten igjen på de hvite blomstene. Og når du labber gjennom skogen kjenner du at det lukter hvitløk. Men pass på - den ligner til forveksling på liljekonvall. Og det skal du IKKE spise!

Fra boken Mitt Landlige kjøkken, laget jeg et fargerikt måltid: Gulrotsuppe med ingefær, lime og appelsin. Boken inneholder mye god mat og nyyyydelige bilder. Den står alltid fremme på kjøkkenøya.

Nå er det et vell av blomster i hagen! Og jeg synes det er så gøy å sette sammen buketter med fine fargekombinasjoner. Denne buketten passer faktisk til dagen rett!

Ikveld gleder jeg meg til strikkekveld og flere flotte fargekombinasjoner! Men skravling og pirkete mønster kan være en stor utfordring. Det blir mest skravling og inspirasjon på slike kvelder... Å strikke kan en da gjøre siden!

9 kommentarer:

VillaVårfrubakken sa...

Så herlig et innlegg, har veldig lyst på den kokeboka ja. Her er det endelig blitt litt sommervarme, så nå er det bare å nyte. Ha en fortsatt fin dag...klem

Villblomsten sa...

Jeg viste ikke at den blomsten var ramslauk :-)
slik har jeg da sett i skogen tro jeg ..
:-)

Villblomsten sa...

Hei igjen :-)
Bare ett lite tips :

Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
Ny sjangse - Hver måned
ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook

Vil du være med ?
de har litt klær til dame også :-)

Magdalena sa...

nydleig og fristende! ha en goood helg!!
klem,magny

Hellemor sa...

Så lekker sommermat, du lager :-) kan bestemt ikke si at det skjer her! For tiden går det mest i gryteretter, som kan vare flere dager... mora mi flytter til Gl. Ålgård imorra, så midt opp i Markedet og allt, er det greit med noe som står klar.... men sku gjerne ha hatt deg som 'husmor' :-)
Klemmer

h.espe sa...

Så lekre og fristende bilder! Gøy å bruke blomster i maten, men selv er jeg livredd for å bomme på om de er spiselige, så jeg har holdt meg unna så langt ;o)

Her i Oslo har det vært ustabilt vær de siste dagene, med tildels store nedbørsmengder - håper det snur når langhelgen kommer! Håper solen stråler hos deg, og at du nyter herlige sommerdager!!

Goklem fra Hildegunn

Eva Mari sa...

Inspirerende og til å få vann i munnen av...

Klem fra Eva Mari :)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Det brødet så jammen godt ut! Koselig den gamle formen var! ramsløk savner jeg også å ha i hagen. Kokeboken har jeg. Tror den viser på innlegget jeg publiserer snart:-)
Ønsker deg en riktig god, lang helg:-)!
klem fra Hjørdis

Bente sa...

Hei :)

Dette så godt ut!!!

Så fint pyntet også,ser ut som det kommer rett fra ei kokebok!! :)
Så du er god :)

Ha ei skjønn helg :)