fredag 10. september 2010

Rikdom

God helse er mer enn rikdom.
Dette uttrykket så jeg for mange år siden. Synes det er himla sterke ord. Når en av dine nærmeste er syk, så skjønner du omfanget enda bedre.
Nå er hagen full av små, blå vitaminpiller. Det er bare å fråtse!

Rør blåbær sammen med sukker i kjøkkenmaskinen. Hell det i koppen, og legg over et par skeier vaniljekesam. Da får du en sunn og helt himmelsk dessert!

Jeg har sikkert skrevet dem mange ganger før. Men når jeg høster fra hagen og naturen føler jeg meg rik. Jeg samler på frukt, bær og urter. Men vet du hva? -Jeg samler også på pinnsvin!

Dette bildet tok jeg igår kveld. Et pinnsvin-barn hånd i hånd med et menneskebarn. Synes det er et sterkt og rørende bilde. Den lille tassen er tillitsfull og fotogen.
(Klikk på pinnsvin-bildene så du får studere dem skikkelig!)

Se de små beina! Mange slike tasser rundt i hagen vår. Det er herlig å vite. Jeg er så glad i dem!
Når vi ser pinnsvin langs traffikerte veier, hopper vi ut av bilen og tar dem med hjem. I hagen vår er de trygge. Vi fòrer dem med kattemat så de blir gode og mette før vinteren kommer.

Dette er Blygen. Han er ikke så glad i å bli tatt bilde av. Men nå forstår jeg jo hvordan de klarer seg gjennom vinteren. Først samler de ei dyne av løv, så snurper de soveposen helt sammen!
Bare snuten og hendene vises.
Rikdom kan også være en mangfoldig hage!
Jeg tror at vi alle bør samle på små gleder som er rundt oss. Tell dem, så føler også DU deg RIK!

14 kommentarer:

Bente sa...

Så fantastisk søte de er - og så heldig som får leve i hagen deres:)

God helg:)
Gode tanker fra Bente.

Tee of Vinnord Cottage sa...

åååh! Nydelige bilder... og jeg har SÅ lyst på pinnsvin!!! Har alltid ville hatt det i hagen... men finner aldri noen andre enn døde langs veien :( Og hos meg hadde de nok vært mye tryggere!!! :)

Men jeg gir ikke opp :)

Fjordheim sa...

Så koselig da å ha sin egen pinnsvinhage der dei er trygge for biler. Tror jeg må kjøpe meg etpar blåbærbusker. Blåbær smaker jo bare så godt.
Ha ei flott helg :)

Gugis Pärlor sa...

Trevligt att du tittade in till mig! Så fin och inspirerande blogg du har. Jag ska komma igen och se mig runt lite grann. Så söta bilder på igelkotten!!

Ha en fin dag!

Kram Gugi

Gyngestol og kaffigrut sa...

Åååå, så herlige! Ønsker meg et pinnsvin i hagen jeg også...
Nydelige bilder og kloke ord.

Ha en flott helg!

Bestefars Verksted. sa...

Hei Marit !! Så koselig å høre fra deg !! Åh,herremin så heldig du er,som har sånne små nøster i hagen din....vi har bare sett en i sommer.....men skulle så gjerne ønsket at her var mange :) Og snill er dere,som fyller de små magene,med mat for en hel vinter inni soveposen :) Godt de havnet i akkurat deres hage.......!!
Jeg har fyllt fryseboksen med blåbær,jeg også,og helt enig med deg,at dette er rikdom......storkoser meg i skogen,med sinkbøtta på slep. I år fant jeg så mye,at jeg kunne gi bort noe,og delt glede,- er dobbel glede :) Og se de glade fjesene,som ikke hadde hatt blåbær på årevis,var høydepunktet den dagen,og mange dager etterpå.....!
Og du lurer på hva jeg skal lage til jul.....vel,alle juletags og julekort er ferdig lagd allerede,vi har jo hatt en elendig sommer vettu....! Men det skal lages mye mer av tre også,så jeg er ikke i hvilmodus,nei ! og plutselig så ser jeg et bilde,ett eller annet sted,og da popper ideene opp,så er man igang igjen.......det vet du jo....hihiii :) Kos deg på hobbyrommet,eller i hagen,og ha en finfin helg på pinnsvinfarmen :) Høstklem fra Bodø.

Tone sa...

Hei!!
Takk for koselig hilsen:) Det er så sant det du skriver om rikdom, men man må gjøre seg noen erfaringer før man finne ut hva som er rikdom for akkuratt deg, og ofte så kommer det med årenes løp. For meg er rikdom de små tingene i livet, men for andre kan det være, en ny bil.....ha en rikdommelig helg med alle du er glad i!! Klem klem

Nette Cecilia sa...

Härligt att se dina igelkottar det är så sällan man ser dom här ,de flesta har nog blivit överkörda,ha en bra helg,Nette

Sandoren og Blåsten sa...

Så sant,så sant! De beste tingene i livet er ubetalelig, koser meg også med høsting av naturen.

Pinnsvina var jo bare kjempefine, så heldig du er som har slike i hagen!

God helg!

Hilsen Gry K

Minka sa...

Hei Marit...Så heldige dere er som har slike herlige dyr i hagen! Vi har 7 måls tomt, men aldri sett en her..Men vi har istedet grevling, den er forsåvidt helt grei da den bare spiser frukten og bærene. Men er verre med reven i hagen..nå i natt tok han den siste moskusanda vår, og den var stor..Ungene er så triste dakars. Og nå begynner jeg å bli redd for kattene våre og kaninen..Sku gjerne heller hatt hagen full av disse herlige pinnsvinene..En god helg ønskes deg og dine og ikke minst de firbeinte..klems

Kreoline sa...

Hei Marit, heldig du som har blåbær rett utenfor døren, nam. For noen skjønne pinnsvin, jeg kunne godt hatt et som kjæledyr så søte er de. Herlig bord på hytta, kunne tenke meg en tur dit også jeg i smug, hihi. Ha en fin og koselig helg, klem fra Mona.

Hege sa...

Hei kjære deg:)

Nydelige kloke ord og vakre bilder. Jeg ønsker deg og dine ei riktig god helg ;)))

Klem;)

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Er de ikke bare helt nydelige, skulle gjerne hatt mange slike i hagen:))
Masse flott inspirasjon hos deg!
God søndag!

-Kamilla- sa...

Helt enig med deg!! Rikdom er ikke penger eller gull, det er de daglige gledene som gjør vår hverdag rik :0)
*Klem*
-Kamilla-