tirsdag 7. september 2010

Inspirert!

Etter forrige innlegg så du at jeg trengte nytt salongbord på hytta. Fant et flott, gammlet eksemplar på en bruktbutikk. Det er svært praktisk med de to klaffene. Da kan jeg selv velge hvor stort bord jeg til enhver tid ønsker.

Til tross for at tv ikke var oppfunnet da bordet ble laget, har det rom for fjernkontroller... -Ikke verst.
Bordet var rødbrunt når jeg kjøpte det. Det måtte til 4 lag maling før det endelig ble hvitt.

Gave og Interiørmessa var en kjempeinspirajson for meg. Vi handlet mye hos Ib Lauritzen og Chic Antique - fantasktiske utstillinger!
Men vi besøkte også mindre, nye forhandlere. Gøy å ha noe som ikke alle andre har. Det var rart å shoppe i 12 timer uten å komme hjem med bæreposer... -Men når varene kommer til butikken blir nok børa tung å bære.
Bok & Media i Sandnes vil nok overraske mange med de flotte høst- og julevarer. Du vil også finne håndarbeid fra 3 av oss som har vært med i Skulehuset!
Jeg ble overveldet av inntrykk og inspirasjon. Nå er jeg så gira at jeg jobber døgnet rundt. Jeg koser meg bl.a. med duse pasteller i grønt og turkis.
Slike farger blir å finne på småmøbler og interiør. Sjokoladebrunt sammen med lysere bruntoner var det også mye av.

På mitt arbeidsrom hersker det kreativt kaos for tiden. Utallige skilt har blitt malt. Jeg hekler, strikker og syr. Jeg har mye juleinsprasjon i hodet. Men det står i stor kontrast til været vi har for tiden. Pelargonia og pepperkaker krasjer liksom litt...
Til slutt litt mer gjenbruk: Disse pastellene ropte på meg i bruktbutikken. Jeg er jo helt vill etter den lyse grønnfargen.
Det har vært ei elektrsik lampe og den trengte bare bitte litt jobbing med tang og skrujern, før den kunne brukes på en ny måte.

Det ble ei skjønn lysekrone!
Akkurat passe stor, plass til 3 stearinlys. For å få lysene lenger bort fra taket, har jeg festet den i kjetting. Har sydd blonde som dekker kjettingen.
Bildet ble veldig gult. Men lysekronen er altså kritthvit, med de søteste pastellblomster på!
Den var absolutt verd sine 45 kroner.

8 kommentarer:

Hege sa...

Hei!
Så utrolig kreativ og inspirerende blogg du har! Jeg har lagt den til som favoritt jeg, håper det er i orden:)
Håper du får en flott dag!

Trollmora sa...

så nydelig et bord du fikk tak i og de var jammen framtidsrettet i den tiden mht skuffen for fjernkontrollene hihi. Lampen var bare helt helskjønn og jeg liker de samme farvene som deg. Nå sitter jeg å lurer på om jeg ville ha klart å gjort om en el-lampe som du har gjort her. . . Hmmm. . Ha en super dag. Jeg gleder meg allerede til ditt neste innlegg :)

Fjordheim sa...

Ja dei 45 kronene var virkelig vel anvendte penger. Nydelig lysekrone.
Flott stuebord på hytta har du også funnet.
Håper noen av varene er på plass i Bok og media når jeg skal nedover i oktober. Det er en butikk jeg bruker en del penger i. Er veldig glad i å lese, og når dei i tillegg har masse flott interiør, er det helt topp for meg.
Lykke til med juleforberedelsene :)

Sandoren og Blåsten sa...

Kjempefint bord! Det gjør seg med noen strøk maling ja. Har vært på leiting etter et slikt selv til å ha på hytta.

Ha en fin kveld.

Hilsen Gry K

Linda sa...

Hei Marit!
Skjønn lysekrone.
Flotte ting du lager til salg,jeg er spent når du skal til Vennesla og hvor messa skal være?
Ja,det er morro å dra på tur,hvor en blir inspirert.
Ha en flott kreativ uke!
Klem Linda :))

Tone sa...

ÅÅ kan levende forestille meg hvordan det var å gå rundt på messen!! Gleder meg til å se varene i butikken, var innom i dag og fikk med meg et fantastisk flott finskjerf, de hadde jo fått inn de nydeligste jeg har sett på lenge!!
Ha en flott kveld:))
klem klem

Hellemor sa...

Hei kjære, og takk for sist :-) Var også selv utrolig inspirert! Rart som det smitter bare ved å prate om ting og tang :-)
Jeg eeeelsker den lampe! Så herlig at du hadde plass til den, for den var da midt i blinken etter at den ble til stearinlys.... uhhmm...

Lyder jo spennende med det du vil lage til meg.... liker jo allerbest hjemmelagde ting, og især dine, vet du :-) Nå får jeg en anelse prestasjonsangst, fordi du allerede vet hva du skal gi meg til jul... må vist få farten ennå høyere opp, her...

Ha det kjekkt på syrommet - gleder meg til å se den nylagde kjole! Har ogse selv nettopp klippet stoff til en kjole - haha

Masser av klemmer

Anonym sa...

Hei,
Likte kjøkkenstolene dine. Hvor kan jeg få kjøpt dem ?

Ha en god dag !