onsdag 29. september 2010

Reisebrev

Et lite reisebrev fra Cinque Terra: De gamle byene var fulle av sjarme! Det var deilig å oppleve det rolige livet i landsbyene. Livet gikk sakte og dagene var fulle av nye inntrykk. Alt var vakkert. Maten, folkene, bygningene og naturen. Et fantastisk sted å være!
Vi tok fly til Milano og dro så 3 timer med tog til Monterosso.

Vi planla hele turen selv. Og tilfeldigheter gjorde at vi havnet på et hotell her i Monterosso. Jeg vil si at dette er den absolutt beste byen å bo i, det er også den største av de 5 byene.
De smale gatene er fasinerende, og du kommer tett på de fastboende. Vi besøkte også et utall gamle kirker og et kloster. De var nydelig dekorert med madonnafigurer og levende lys. Det var en herlig energi i de mange hundre år gamle bygningene. Jeg ble helt rørt.
Det italienske kjøkken kunne by på den deiligste foccacia, pizza, fisk og skinke. Du verden så mye god mat vi spiste.
Mellom alle byene går det stier. Mange steder var det svært smalt. Når vi traff folk måtte vi klemme oss mot muren, slik at de kunne smyge seg forbi.
Du bør ikke dra hit på sommeren. Da er det visst altfor mange turister og himla varmt. Nå på høsten er det rundt 25 grader - det er mer enn varmt nok for fotturer i fjellet!
Det går også tog og båt mellom byene. Mange valgte nok slik transport, for det var lite folk å se på de lengste fotturene.
På rekke og rad ligger byene. Først Monterosso, Varnessa, Corniglia, Monorola og til slutt Riomaggiore. Etter lange, svette fotturer i fjellet var det fantastisk godt å hoppe i sjøen. Middelhavet var ennå deilig varmt!
Stiene går i bratt terreng, det er ingen tur for pingler...

Landskapet består av bratte klipper. Det var et utrolig syn når vi nærmet oss hver by. Husene er høye og smale, og alle henger fast i hverandre og i fjellet. Mange hus henger ut over havet.
Det var visst ikke helt bilfritt. Noen av byene hadde slike varebiler. Det var bare noen få gater som var så store at bilene kunne kjøre der.
Skulle gjerne hatt en slik bil her hjemme! Jeg synes de er utrolig sjarmerende!
Fortsettelse følger i neste innlegg.

7 kommentarer:

Lappeline ♥ sa...

Ser og høres ut som en fantatisk tur.
Flotte bilder.
Ha en fin høstdag
Klem til deg

Fjordheim sa...

For et sjarmerende sted.
Det er nok en flott opplevelse å være der. Ha en herlig dag :)

Tone sa...

Å dette så jo helt fantastisk ut, så deilig å slippe all turismen som ofte ødelegger hele inntrykket, på slike vakre plasser!
Ha en nydelig dag i solskinnet!!
KLem klem

Knutine sa...

Fikk lyst til å reise.
Så fint det var der.

Legger meg til som følger av bloggen din hvis det er greit?

Ha en flott dag

Hilsen fra Orkdal, Wenche

Tone sa...

I alle dager så heldig du er da, du får gi lyd hvis du vil selge noe etterpå:))))Jeg jakter på småbord!!!
Lykke til, og gi lyd hvis du trenger bærehjelp!!!!!
Klem

Tino sa...

Så fint det var der, ser så idyllisk og sjarmerende ut. Jeg var i Italia for mange år siden b.la i Venezia. Kunne gjerne tenke meg å reise dit igjen.

Klem T

Anonym sa...

Der var jeg på bryllupsreise for mer enn 7 år siden. Da bodde vi i Corneglia. Nydelige steder, alle de små byene. Og veldig kjekt å kunne gå mellom de, med mulighet for tog eller båt en av veiene. Kjempefine bilder - nå fikk jeg lyst tilbake!