tirsdag 1. september 2009

Sunn og god

Din mat er din medisin, heter det.

Så her serverer jeg et glass god helse! Basis er knuste mandler, solsikkefrø, kokosolje og soyamelk, ellers tager man den frukt man haver. Godt er det uansett!

Maten jeg lagde til festen ble også godt mottatt. Svært godt mottatt! To av gjestene var kokker. Og når de viste tommelen opp og utbrøt WAO!, da gliste jeg fra øre til øre.
Jeg serverte kylling, marinert med ingefær og hvitløk. Jeg laget også kjøttboller med rosmarin, oregano og hvitløk oppi. Hjemmebakt brød med diverse dressinger gikk også unna.
Siden vi ikke er skapt for å spise kjemikalier, lager jeg all mat fra bunnen av.
Når vi først snakker om sunnhet og helse. Har du prøvd Yoga?
Det er en eldgammel og fantastisk treningsform. Knallhard styrketrening kombinert med balanse. Når du står i de rareste stillinger og puster dypt, stimulerer du også de indre organer. Dette kan jeg anbefale på det varmeste!

Å trene yoga ute er fantastisk. Men ekstra krevende når det er ujevnt underlag og vinden tar godt tak. Da blir balensen satt på prøve.
Nå fikk du se litt av den alternative Marit... Har ikke skrevet så mye om denslags på bloggen.

Så kommer et treningstips:
Jeg har ei himla spennende bok som jeg har lagt inn på MP3. Den hører jeg på KUN når jeg går/jogger. Hvis jeg lurer på hvordan det går videre i boka, ja så er det på med joggesko og ut igjen! Smart?

Jeg trenger bare gå til trammen for å plukke tomater!
Men nå tror jeg jammen jeg vil ut og høre videre på boka mi...

Ha en god dag. -Og ta godt vare på deg selv!

15 kommentarer:

Maria ( Idekroken ) sa...

Åh, dette så sunt og godt ut :) Så flink du er :)

Klem Maria fra Idekroken

Anne sa...

Så godt det såg ut! Eg følgjer filosofien din med å lage mat frå botn av:) Flott å vite kva ein et og samtidig smakar det så mykje betre!
Ha ein fin dag:)

Fjordheim sa...

Ja det er helt sikkert at vi ikke trenger alle dei forskjellige kemikaliene som blir puttet i maten. Det både smaker bedre å lage set selv, og det er veldig koselig. Men det tar tid.
Noen ganger er det godt å ty til litt lettvinte løsninger. Lurt med ei spennende bok på mp3 spilleren. Har noen lydbøker jeg hadde tenkt å legge inn, men det var visst ikke så lettvint sa min sønn. fordi det var vanskelig å finne igjen hvor en var. I hvertfall på dei bøkene.
God trening til deg :)

Birgitte sa...

Rigtig rigtig god idé med den bog. Det må jeg også gøre, så jeg får jogget lidt mere;-)

Josefine sa...

Dette så veldig godt ut...nydelige og fristende bilder!
Begynner på yoga om en uke...spennende, har ikke prøvd det før, gleder meg:) Klem

Torunn sa...

Herlig Marit!
Dette oser det både sunnhet og energi av! Spesielt godt likte jeg tipset med en spennende bok på øret nar man jogger :-).
Lenge siden jeg har vært på bloggrunde nå, men jammen var det mange inspirerende bilder siden sist. Lekkert lappeteppe i lilla under her også!

Nyt kvelden

Klem

Lillan sa...

herlig inspirasjon! deilig bilde av frukter, nam nam:)

ha en superfin høstkveld!!

klem Lillan

Karen Klarbæk sa...

Super godt tip, det der med jogging og MP3....jeg elsker at kombinere at gøre flere ting samtidig, ellers har døgnet ikke timer nok.

God høst aften...jeg ELSKER denne årstid.
Tak for hilsen på bloggen.

Karen

HAGENS VITA VARDAG sa...

Mmmm underbart, härliga bilder på en massa gott och nyttigt och för att inte tala om yoga, skönt!
Ha en härlig vecka kramar Anna

Rekkehuset sa...

Åh, nå følte jeg meg virkelig usunn.. Vitamindrikken ser deilig ut, og jammen har du noen lure treningstips også:-) Vi har faktisk snakket om det hjemme, at vi må legge om stilen litt, være litt flinkere til å spise variert og komme oss i bedre form. Ikke at vi bare sitter i sofaen og spiser digg altså, men vi har nok et stykke igjen før vi kan si vi lever sunt. Gubben er flinkere enn meg da, han har i alle fall begynt å trene..
Takk for inspirerende innlegg Marit, sånne små "dytt" trenger jeg!! KLem fra Hanne.

HildeS/Frøken Fryd sa...

Mmm, dette såg godt ut:)
Kjekt at festen vart vellukka, og klart dei satte pris på maten din.
Du er jo superflink.
Yoga har eg ikkje prøvd, men det ser spanande ut.
Ha ei fortsatt fin veke.
:)H

Tino sa...

Dette så sunt og godt ut. Jeg har i perioder lagd all mat fra bunnen av, og merker at kroppen fungerer bedre med det. Desverre er jeg ikke like flink til å gjennomføre det hele tiden.
Yoga har jeg faktisk prøvd litt, da jeg ikke kan trene kondisjon og styrke som jeg gjorde før pga sykdom. Har du hørt om de tibetanske riter? Ganske spennende synes jeg.
Ha en fin dag videre :)

Anita sa...

Sunne du!! Så godt ut også da! Har frosset blåbær jeg som skal brukes utover vinteren!! Yammy! Flink du er som går og jogger, gjrø godt både for kropp og sjel! KOs deg med egne tomater, det er noe av det beste som finnes. Klemmer fra Anita

Tino sa...

God morgen!
Hehe kan kanskje virke litt åndelig dette også? At det er nøkkelen til ungdomskilden feks er litt drøy. Men myk og tøyelig blir man. Her er en norsk side med litt info:http://www.johnnybrenna.net/tibetanske%20riter.htm
Men om du søker i engelske finnes det masse info. Nå blir det med dette som med mye annet med meg, at jeg starter med full iver og at det dabber av etter litt. Så jeg kan ikke skryte av noen langvarig erfaring med dette. Men jeg er nysjerrig og forholdsvis åpen, så synes det er spennende å prøve. Eneste bivirkning er at man kan miste en dobbelthake eller to ;)
Ha en super dag! (Er ikke fullt så alternativ som jeg kan virke nå altså;)

Klem Tino

Oddbjørg sa...

Hei

Fin blogg du har, og den drikken så kjempegod ut, skal prøves.

Har trent energijoga, super trening. Er medlem på elixia, tenker ofte at jeg skal trene spinning/styrke for å få opp forbrenningen og bli i bedre form, men har minst like stort utbytte av joga timene. Sliter med en vond nakke og har lett for å være anspent, når jeg har trent joga, føler jeg at kroppen er blitt flere cm lenger, og at en har sluppen noe av anspentheten i kroppen.

Kan anbefales på de varmeste.
Ha en fin søndag!
Oddbjørg