mandag 26. januar 2009

Take the time


Se på dette... Nå har fruen vært igang med tagging igjen - rett på veggen... Huff og huff... Hvordan skal dette ende...
Det er faktisk himla tungt å male slikt. En må være utrolig konsentrert. Og jeg kan ikke male mange bokstavene før jeg må riste liv i armene igjen. Jeg blir helt nummen.
Ikke rart at Michelangelo ble stiv i nakken etter 16 års maling i kapellet... Jeg forstår han godt, jeg...
Ut av vinduet ser du steingård og en vinterlig rosehekk. Det var denne rosehekken som avgjorde hva som skulle stå på veggen.
Selve skriften har jeg sett på en blogg for lenge siden (husker ikke hvor). Jeg synes bokstavene var så nydelige. Jeg har forstørret dem selv ved hjelp av ruter og målestokk! (Det tok mye lenger tid enn selve malingen...) Deretter tegnet jeg det hele på matpapir og overførte til veggen.

Om sommeren henger Fairy-rosene tunge over steingården. En nyyydelig kontrast!

Prikken over i'en ble i dette tilfellet ei lita rose...
Jeg kan nesten ikke fatte alt det livet som nå ligger og sover i hagen. Som jeg gleder meg når alle blomstene våkner! Slik er utsikten ut av vinduet på sensommeren.
Når jeg ser bildet kjenner jeg varmen fra sola, jeg hører insekter i enga og jeg kjenner herlig blomsterduft. Jeg gleder meg til å sitte her igjen. Nyte varmen og kjenne katten smyge seg inntil beina.

I really love to paint writings on the wall. Outside this window we have beautiful roses in the summer. So I thought the writing fitted well here.
It is actually hard work. My arms hurt when I do this kind of paintings. But it is worth it...
When I look out of the window now, I can hardly belive all the life that are sleeping in our garden. I long for everything to wake up.

Jeg skal snart skrive mer om Vår i Skulehuset. Flere spør meg om det. Skal bare ta noen bilder, slik at dere vet hva dere har i vente...
Til da : Ha ei super uke! - Og ta deg tid til å lukte på blomstene!

32 kommentarer:

My home is my Castle sa...

Ååååhh så nydelig !!!!
Skikkelig lekkert var det :)
En sånn tålmodighet har ikke jeg så jeg beundrer deg som klarer dette :) Nyyydelig skrift !!

Klem,Kari

Elin Osa Søreng sa...

Jeg er også en sånn som elsker å skrive på veggen- men foreløpig er jeg blitt nedstemt i heimen... Spørs om jeg kan få vilja mi nå- når jeg har dette å vise til! Kjempeherlig!!!

Monicas sa...

så fint da..den rosen gjorde bare prikken over i....koselig

Mitt hvite hus sa...

Ååå dettte var virkleig nydelig. Flott tekst med fin skrift og de herlige sommer bildeneO=)


Masse klemmer Kerstin

h.espe sa...

Dette ble kjempefint!! Å male slik tekst, vet jeg er en prøvelse, og man skal være stø på hånden - dette har du klart heeelt fantastisk!! Nydelige bilder!

Ha en fin dag!

klem

Huset på toppen sa...

Nydelig skrift, Marit!! Beundringsverdig og veldig fint over vinduet:)
Ønsker deg en fin uke!
Klem

Nooria sa...

Så nydelig tekst... og perfekt akkurat der!

Nydelig var også bildet fra hagen din med steinmuren! Vi skal lage et par små sånne steinmurer til sommeren, og nå ble jeg inspirert. Er det roser jeg ser oppå muren din? Er det i så fall Fairy?

Ha en god dag!

Hulda sa...

Så flott med den teksten, og rosen var jo virkelig en fin prikk over i. :) Nydelig sommerbilder også.

☆Therese sa...

Gud så flott - helt nydelig!!
Det må ha vært litt av en jobb!

Du er velkommen til å komme å "skrive" på veggene her hos meg når som helst ;o)

Magdalena sa...

uuuutroooolig vakkert....¨¨''¨''
himmelsk vakkert~~~~¨

Frk Mille sa...

Nydelig "tagging" fruen har vært ute på, det er så lekkert med enle setninger/ord på veggen.
Kanskje jeg også skal gi meg ut på dette, men om jeg har tålmodighet er en annen sak :)

Frk Mille

Anita sa...

Åh! Sååå fint! Og den rosen er absolutt min favoritt! Tror jeg;0) Har to i hagen som ennå ikke har rukket å bli store, men det kommer!!!! Kos deg og ta deg tid:0)

Bestefars Verksted. sa...

Du er bare dyktig altså, Marit !!! Det ble skikkelig fint,og som du sier,det er jammen ikke lett å male oppetter en vegg.....mye bedre når man kan legge ting ned....foran seg :) Armene får virkelig kjørt seg her,ja...... Men sluttresultatet ble jo supert,og da er det jo bare kos.....så søtt med den lille rosa også! Likte godt GARDEN-skiltet ditt,kan tenke meg de kan selge godt i Skulehuset :) En nydelig uteplass dere har,med roser og mange andre fine planter,åhhhh som jeg venter på sol og varme...

Trist å lese om bestemoren din,man føler seg så hjelpeløs,når man bare må godta,men ikke få gjort noe.. godt du fikk besøke henne iallefall. Min bestemor er 94,blir 95 i mars,å dagen har hun planlagt og snakket om,helt siden hun feiret 90-årsdagen.....hun elsker fest og feiringer,så det er bare å henge på....! Godt å ha det slik :)

Ønsker deg ei fin uke,og gleder meg til å lese om Skulehuset :)

Merethe sa...

Det der, det er noe ev det vakreste jeg har sett! Tror det må være det peneste jeg har sett av skrift på veggen altså...må være de store slyngene tror jeg..og en kyndig dame selfølgelig! Flott altså! :)

Josefine sa...

Ååå så lekkert det ble..har du virkelig malt det selv..!? Du er jammen flink:) Nydelige bilder fra hagen din også. Ha en fin uke videre..klem

Federica sa...

Thank you for visiting my blog and leaving a lovely comment.. so I had tha chance to know you and your bautiful blog! I saw a lot of cute things, and your beautiful amazing house! (I envy you!) The wall writing are definetly perfect and so original! Well done, a great idea! I'll keep in touch! federica

Gamlå sa...

Heisann

Så flott blogg du har, og så fint du har tagget på veggen.

Ja, vi er vel en ca 17 damer som stiller på bloggtreff!! Så kjekt at du blir med. Gleder meg til å treffe deg.

hilsen Gamlå

Trude sa...

Helt nydelig, ikke bare det du har malt, men så pene bilder du har tatt av det også. Likte veldig godt "prikken over ièn". Artig å se noe annet, så det kan du være stolt over. Her på prinsesserommet har jeg malt "so ro lille mann..." oppunder taket på tre vegger, flott dekor og en sang som synges ofte (",) Er ofte innom å titter på siden din,desverre mindre tid til å legge igjen spor. Ha en god og kreativ uke...

ps innen hos meg er det en liten trekning...

Julies sa...

Dette var kjempefint - for å si det MILDT !

Anitas hus sa...

Næææ, så fint!!! Herlighet å du finner på^^,) Skjønner godt at dette var mye jobb ja. Men det var jo verdt det, synes du ikke?
Tusen takk for tipset om stoffbutikken også, sååå mye lekkert. Det blir nok en bestilling derfra snart ja. Jeg må bare vente litt, jeg bestilte nemlig en del fra Panduro på søndag og det gjorde så fryktelig vondt i lommeboka^^,)
Ha en fin kveld Marit!
Klem:O)

Miss.T sa...

NYDELIG !!! Du er bare en tusenkunstner Marit !! : )

Fru Fryd sa...

Ååå så nydelig fint!! Ble så glad når jeg så de flotte bildene dine fra hagen, ja tenk nå våkner det snart i lunna... :0)

Ha en forsatt fin uke

Gunnemor sa...

Som alltid så er det bare helt nydelig å komme inn til deg en tur og se hva du har laget nå. Jeg gleder meg til Skulehuset åpner igjen! Der skal jeg være! Går glipp av blogge treffet fordi jeg da er på vei hjem fra ferie, men håper kanskje det kan bli flere om ikke så lenge. Kanskje det kan bli noe i forbindelse med Skulehuset som før nevnt? Ha en fin kveld og en god uke videre! Klem

Anonym sa...

Hei :)
Det ble kjempefint synes jeg. Og jeg kjenner meg veldig igjen i savnet etter blomster og varme. Den kommer nok før vi vet ordet av det. :O)

Anonym sa...

Eh... sommeren altså :p

borghild sa...

Nydelig skrevet! Skrifta var utrolig fin, og passet jo perfekt over det vinduet!
Skal straks sjekke de datoene for vår i skulehuset, jeg:-) Klem B:-)

Monica sa...

Så lekkert!!! Forstår godt du gleder deg til hagen våkner til live igjen, med den lkre hagen du har!! takk for koselig kommentar i bloggen min!! ja, vi har en del turer foran oss, men du og du det skal bli gøy med "ny" butikk!! helt hvitt og mer oversiktelig, men samtidig like intimt og koselig!! har ikke hørt om det bloggtreffet jeg, hva er det det går ut på da? Selvfølgelig må du lage deg nåleputer på Norges glass, det er ikke min idee heller, jeg fikk den fra hobbyboden, åsså står den i Tildas landsted også!! det er en kjempelur idee, og er veldig greit å lage!! jeg må nok lage meg flere til hobbyrommet! Det er så godt å kunne gi hverandre inspirasjon! :)

naturglede/Randi Lind sa...

Så bedårende vakkert. Sånn vil jeg ha også, men utsikten fra mitt vindu er jo ikke som ditt. Du har jo et eventyr på utsiden av vinduet når rosene blomster. Flott levert.

Solstad sa...

Nydelig!!! Du er bare såå kreativ og flink!:))
Tusen takk for oppskriften på tøflene ....jeg skal prøve meg på dem en dag ..jeg har tid ;)Dagene går jo så fort for tiden ....hvor blir de av ???
Ha en fin dag :) Klem

Anonym sa...

Heisann!!NYDELIG SKRIFT!
Har en takbjelke jeg skal male på..dette har vært under planlegging siden april i fjor, men jeg er ennå ikke kommet i gang. Men EN dag kanskje...
Uansett-skulle bare si at teksten din minner meg om en kristen gospel sang:
You`ve got to stop and smell the roses,
you`ve got to count your every blessing every day
You`ve got ..(?)....way to heaven,
it`s a rough and rocky road
You`ve got to stop and smell the roses along the way..:)

ENGEL sa...

VAKKERT!!!!!!!!jeg vil også prøve,men har ikke turt enda.jeg har nemlig dårlige skuldre og regner med det er tungt ja!!!

Evy sa...

Hei Marit! Du e jo noge heilt for deg sjøl - heilt fantastisk!!!!!! Det e alltid kjekt å sjå på bloggen din :-) Så jilt at det du skal fortsette i skulehuset - du passe der! :-) Store knib fra meg!