torsdag 29. januar 2009

Er det helg igjen?!

Jeg har sort belte i ommøblering. Men noen møbler gjør jobben ekstra utfordrende... Denne kista for eksempel. Den tar uhorvelig stor plass! Sist uke stod den på loftet, så èn dag under vinduet, idag bak sofaen... Finner ikke helt roen.


Denne kista stod i en bod og skulle kastes. Jeg forbarmet meg over den og tok den med hjem. Da husbondens farmor hørte dette, ble ho overrasket. -Fant du mormors kiste!?!
Husbondens tippoldemor måtte flytte fra hut-i-heita og ned til bygda da ho ble enke. Ho kom med eiendelene sine oppi denne kista.
-Den skal du få når du blir stor, sa ho til husbondens farmor. Slik ble det.
Nå er hans farmor borte og kista står hos oss. Her skal den alltid forbli. Historien har jeg skrevet ned, og den skal også følge kista.

Et lys for husbondens farmor. Da hun døde mistet hans farfar hele livsgnisten. Et lys for hans farfar. I morgen treffes de igjen.


This weekend we're going to our cottage. I'll try to shoot some photos from there. I've bought some new stuff today. I am looking forward to decorate the cottage with that.
While I am away, feel free to relax in our sofa. I love the white colour in the livingroom. It makes me happy to see all the light. Hope you enjoy it, too.


Med hvit sofa har vi endel utfordringer. Slik som jentegjeng-med-kakao, liten-gutt-som-spiser-kake-besøk, store naboer med mørk dongeri, voksenkveld med rødvin, langhåret katt med våte poter osv, osv... Men tenk, sofaen er ennå hvit!

Her er noe av det jeg kom hjem med etter en tur hos Anja idag. Noe skal til hytta, mens noe skal bo hjemme. -Nå blir det ommøblering igjen!
Anja sitt hus var n y d e l i g ! - Ho er et oppkomme av gode idèer og særdeles god smak! Jeg er veldig imponert -og veldig inspirert! Er ikke det en herlig følelse, vel?!?

I morra skal vi i begravelse og deretter til hytta. Sett deg ned og slapp av i sofaen imens. Men være litt forsiktig med rødvinen. -Og ingen våte poter, er du snill.

Ellers må du ha ei inspirerende og deilig helg!

17 kommentarer:

Monicas sa...

Så fint dere har det...blir så glad av å se slike hjem, å kunne tenke meg sånn sjøl....lykke til i begravelse, og go tur på hytta....ska ikke gris i sofaen nei..:)

Fotballmamma sa...

Fint du har det.
Ser ut som om skapet du har bak der er storesøsteren til veggskapet mitt (ligger bilde på siden min) Tør jeg spørre hvor du kjøpte det?

Fjordheim sa...

Det er så nydelig hos deg. Flott med hvit sofa. Men jeg hadde ikke orket det tror jeg.
Så fine ting du har fått kjøpt deg. Og så nydekig kiste. Ikke minst en flott historie.
Håper det blir en fin begravelse
Ønsker deg ei flott helg på hytta :)

Linda sa...

Hei Marit!Lyst og fint i stua.
Morro med gamle ting som har en historie.Vi har kiste på hytta som vi har bøker og spill i....
Leit når noen en er glad i går bort.
Kos dere på hytta....
Skal ikke søle i sofan,her har vi lys mokkafarget sofa.Katta har funnet sinn yndlingsplass i den gamle skinnstolen til han far i huset.Ha det bra!Klem Linda :))

Huset på toppen sa...

For en koselig stue dere har,og den kisten er jo flott:) Litt av et arvestykket med den fin historie:)
Fredag og helg, er det noe bedre:)Ønsker dere en fin begravelse.
Ønsker deg en riktig fin helg!
Klem

Marias skriblerier sa...

Nydelig stue du har! :) Vakker engel i vinduet også... God helg!

Josefine sa...

Hei..så fint innlegg:) Flotte og smakfulle bilder fra stuen din. Og den kisten var praktfull, ekstra spesielt når den har vært i slekta. Tenker at det er det som gir en stue litt sjel..og ha noen møbler med historie også!

Lykke til i begravelse i morgen,
klem fra Josefine

ENGEL sa...

god helg!kos dg på hytta!!!

Viola sa...

Vilken underbar kista, så härligt vacker och är så fin på sin nya plats, lycka till på begravningen och ha det så skönt på hytta, ha en bra helg, klem VIOLA

Synnøve. sa...

Hei.
Så flott den kista var.
Ser Antikrundan på SVT1 på torsdagene og der har dem mange slike kister, som er meget verdifulle. Så eg skjönner du er redd om den.

Lover eg skal sitte pent i sofan og vente. skal ikke legge opp noen våte poter der....
Ha nå en fin helg.
Klems Synne.

Pondside sa...

Your photos are beautiful. I wish I could read Norwegian - I really appreciate the bits you write in English!
The writing that you do on your walls is lovely - especially framing the view you'll have of your roses in summertime.
I'll be back!

Monica sa...

Så utrolig koselig dere har det! Var gøy å treffe deg i butikken her om dagen forresten, jeg ble litt paff for det er mesten som å møte en kjendis hihi!! Så jeg vimset rundt resten av handleturen jeg, helt i ørsken hehe!! veldig flott historie som følgte med kisten, og så flott at du har skrevet den ned!! monica

Den gode feen sa...

Hei Marit. Tippar de har hatt ei herleg helg på fjellet i DET fine været! Me har hatt ei flott byhelg med masse koseleg besøk.

Ser du har kjøpt samme korg som eg kjøpte hos Anja. Ikkje sant den er nydeleg fin? Masse lukka til med førebuingar til Vår i skulehuset. Håpar eg får tid og anledning til å ta turen ut :)

AnKa sa...

Knallfin kiste du har, å ha gamle ting med masse minna/historia bak. Knallfin stue du har. E det Ektorp sofa fra Ikea du har? Lure på om den e god å sette i. Har plana om å kjøpe meg sånne, men ikkje kvite da:-)
Ha en flotter kveld, og ny uka.
Klæm

Anita sa...

Eller mandag, IGJEN!! Sååå utrolig fort tiden går! Liker mandager godt jeg da, har som regel fri og minste har barnehage på bla. mandager så nå er det Anita sin kose dag!! Har montert stitcheri teppet mitt og det blir veldig fint, skal jeg si det selv;0) har også startet på ett par votter, tovet ett par i går og de ble kjempefine! Nydelige bilder fra deg igjen! Fint med hvit sofa, selv om det nok ikke kommer inn i huet her!
Håper begravelsen gikk fint!? Bruker jo det selv om det er trist, så er det en fin avslutning og ett godt farvel!
Nå skal jeg lage meg litt formiddagsmat også er det tilbake til håndarbeidene! Ha en flott uke Marit! Klem fra Anita!

Anonym sa...

Der såg det kjempefint ut.. Koselig. Og kista er vakker! Ikkje gøym den vekk på loftet i alle fall! Syns den passa fint bak sofaen eg :)

Nikoline sa...

Åååh..så kjekt at du var innom meg og la igjen ein så flott og koseleg kommentar!Tusen takk!
Må erkjenna at det har vore dårleg med helsing herifrå,sjølv om eg dagleg er innom bloggen din.. (og hvis du såg etter så har eg deg på lenkelista mi for å finna deg FORT kvar dag)
Du har ein av mine favorittbloggar og har sååå masse flott og kreativt å visa oss at det er ein fryd!!
Likte også veldig godt det du skreiv om å samla på små øyeblikk og små gleder... eg er så einig så einig! Synes me er priveligerte som veit å setta pris på,og ta vare på akkurat det.
Ha ein fin-fin dag vidare og kos deg med forberedelsar til vår i skulehuset ;o)