lørdag 10. januar 2009

Fra syrommet


Oj, det var da svært mange som hadde lyst å bli med meg på syrommet!

Det kan bli mye moro og mye kakling! -Kanskje dere kan hjelpe meg å klekke ut noen nye idèer også...?

-Det var litt tørr humor, men til hønevitser å være, var det jo finslig. Kunne fort blitt værre enn det...


Skarpe øyne har allerede sett at jeg syr Tildahøner. Gamle høner men med nye farger. Jeg er helt allergisk mot den sitrongule påskefargen. Jeg liker heller pasteller til våren.
Og JA, jeg skal igang med Skulehuset igjen!!! Det blir Vår i Skulehuset i mars!!!
Minste tippa fikk en rar idè. Ho ville være mamma for en dag - gjøre alt mamma pleier å gjøre. -Når jeg tenker meg om så har ikke du skikkelig ferie selv om vi har ferie, mamma. Du må jo vaske og lage mat fordet...
Til nå har ho vasket 2 maskiner med klær, støvsugd hele huset, planlagt middag til i morra og ryddet. Videre skal ho lage raclett til kvelds og bake gulrotkake...
Unger kan hvis de bare vil!
Jeg har dratt på ferie til syrommet... Nye prosjekter, Stig Larsson på lydbok og grønn te i koppen... GUD SÅ HELIG MED FERIE!

I have made many chickens from an old Tilda book. I like light colours in the spring. I have also bought an American pattern an made these rabbits. They are huge compared to the Tilda rabbits I'm used to sow...
I'm also preparing a fair i March. I get to use a old school house. It is 110 years old and it is lovely surroundings for a fair like this.
Take a look in my arcive from october-december 2008. There are alot of pictures from my Christmas fair in this old school!
Jeg har kjøpt et nytt kaninmønster. De ser temmelig forvokste ut, sammenlignet med de vanlige Tildakaninene jeg pleier å sy!
Disse nye kompisene skal snart flytte til Veslehuset!

Klærne er avanserte å sy. Både kjolen og skjorta har innvendig belegg! Slikt prik er ikke å anbefale om en sliter med senebetennelse... Tro meg.

Jeg har laget ulike vårputer med tilhørende fleecepledd. Slike sett skal jeg selge i Skulehuset. Det er et must når en flytter godstolen utendørs om noen måneder!
Nei, nå må jeg nyyyte resten av ferien min! Sees!

24 kommentarer:

Anita sa...

Åh! Så koselig å få være med deg på ferie!! Er heller ikke glad i den gul gule fargen, men pasteller er toppers:o) Nydelige de "nye" kaninene med skjønne klær! Så bra at det blir påske i Skolestua også! Er på jobb jeg da, og strikker tøfler;0) + et jeg jo gjør litt annet, men strikking er veldig miljøskapende på min jobb, jobber på en avdelign med 10 demente! Har i formiddag neste sydd feridg det andre lappeteppet mit¨t! Og etter at det er ferdig skal jeg starte og stitche litt + at den nye boka jo kommer straks! Sååå masse planer! Nå skal jeg pause ferdig! Ha en flott lørdagskveld! Og søndag! Klemmer fra Anita!

Gunhild sa...

Skjønner at det kommer mye fint fra deg etterhvert. Blir nok en pastellvår. Slik som du har pyntet fleecetepper, kan du jo også pynte håndklær. Og hva med en liten eske/kurv med treull der du har såpe i pastellfarger mm. til badet.
Gøy å se innleggene dine, for de inspirerer.
Heldig du som har så god hjelp i huset. Jeg strever litt med å få mine til å ha lyst til å hjepe til.

Kaffekos sa...

Du og du så herlig det hørtes ut. Har du oppskrift på sånne ideerike barn. Mine er stikk motsatt, eg e så sleden mor....... Nå skal det sies at de bare er 4 1/2 og 6 1/2 år, de halve årene er blitt VIKTIGE.
Herlig høner. Har også laget de til min mor men i de "herlige" fargene som var i den første påskeboken. Til uka blir det muligens litt Tildaprosjekter og hekling av bestemorsteppe. Gleder med stort til det. Ha en fin kveld.Klem

Ragna sa...

Så koselig! Jeg har ikke hatt så sansen for pasteller tidligere men i år merker jeg at jeg er klar for pasteller, hehe :-) Får håpe minsten fortsetter med slike rare ideer da, det er jo hyggelig med litt hjelp da! Ha en flott helg :-)

Josefine sa...

Hei..så skjønne ting du har sydd..helt herlige! Ferie på syrommet er en inspirerende og deilig ferie spør du meg! Kos deg videre, hilsen Josefine

Viola sa...

Här börjar det kännas påsklikt redan, kan tänka mig att det är ett ordentligt kacklande hos dig med alla dessa rara höns, ha en skön lördagkväll, klem VIOLA

Helene sa...

Hei Marit
Det nye interiørmagasinet fra Jeanne d`Arc , blir etter det jeg har fått med meg, kunn å kjøpe i interiørbutikker.
Ser at flere nettbutikker selger dem. Da kan en kjøpe ett og ett eller abonnere på det, og de lover at du skal få det på utgivelsesdatoene.
Jeg gleder meg til dette. Ser jo veldig lovende ut, men jeg er jo også litt spent på om Vakre hjem vil bli veldig forandret nå.

Ha en fin helg!

PS: Så flink "husmorvikaren" din er!!

ENGEL sa...

så koselig!du lager så mye flott du!skjønne klær på de små kaninene!jeg er tom for all inspirasjon ,så det er bra noen holder på så kanskje jeg får lyst igjen jeg og!

Marias skriblerier sa...

Du er så utrolig flink! Herlig innlegg!

Lyckligs-Cozy-Cottage sa...

I love those bunnies! Great!
Gisela

borghild sa...

Se det! Det ble jo full innertier det x 2!!!:-) Jeg sydde opptil flere ting i de 'nydelige' fargene fra de to første bøkene, og svigers fikk et par snømenn/nisser som de så lot stå ute HELE året! Var nok redd jeg skulle bli fornærmet hvis de tok de ned, hi hi... Det hadde jo motsatt virkning, da, jeg lot være å kommentere det for å se hvor lenge de kom til å stå;-) Svigers flyttet inn i ny leilighet i fjor, og jeg har HELDIGVIS ikke sett figurene siden;-) (Men jeg lager nok ikke flere hjemmelagede gaver til dem, for å si det sånn, he he;-)
Du har iallfall vært kreativ og effektiv i det siste, som vanlig, og både pute/pledd-settet og de nye kaninene var helskjønne:-)
Jeg var som sagt i Grimstad på shopping i dag, og det ble med MYE mer hjem enn jeg hadde tenkt, unnskyldningen er at jeg kjøpte det aller meste på 70%;-)
Ha en fortsatt fin helg! Klem B:-)

vincibene sa...

I love the chicken!

Chris

Linda sa...

Hei Marit!Du får det til igjen.
Sååå,lekkert.Ser det er høner fra den første Tilda påskeboka.Den har jeg også.Utrolig å fint det kan bli med litt nye farger.Koselig pledd og pute.Herlige kaniner.
Så herlig at jentungen stiller opp.
Tenker det var godt å komme til ferdig mat osv.God søndag!
Klem Linda :))

Anonym sa...

hei og godt nytt år=)
Snadder at det kjem nye Tilda bok;)
Å jilt ho har sendt deg mail med bilde. Tydli ho har sett verdien i det du gjer og den du e;)
SÅÅÅÅ fortjent!!!
Nå blei eg inspirert te å dra fram den gamla Tilda boko med fuglane i;)
nyt ruskaværsøndagen:)
hilsen liso

Fjordheim sa...

Så heldig du er som får ferie rett etter juleferien. Det var jammen ikke værst. Eller kanskje det ikke var noe særlig med juleferie heller. Ofte er det mer jobb da, for da vil en lage litt ekstra god mat og det tar mer tid. Ungene har så godt av å se hvor mye jobb som faktisk må gjøres i et hus, så det der var ikke dumt. Så flott at hun kom på det selv.
Koselig å være med deg til syrommet. Fine høner å pynte med til påske. Skikkelig koselig med de pastellfargene.
Ønsker deg ei flott uke :)

Cathrines blogg sa...

Er det mulig ,for oss som ikke er så heldig å bo i nærheten av Skolehuset, å kjøpe noen av dine vakre ting???
Nydelige høner!

Miss.T sa...

SÅ kjekt at skolehuset skal tas i bruk igjen. Flotte ting du har sydd.


Kos deg på ferie : )

Monica sa...

ÅÅÅ nå blei eg jammen glae, for eg syns det var så koselig og kjekt å gå å titte i skulehuset!!! JIPPI!!! :) Nå kan eg mesten ikje vente til mars kommer! Veldig kjekt å få være med deg inn på syrommet også!! :) Helt nydelige ting du lager!! :)

sortekatt sa...

Så fine syprosjekter! Herlig med pastellfarger..i love:)
Så flinke du e!!
Kjekt med Vår i Skulehuset, da blir det en tur til,tenker jeg:)
Ha en flott uke:)

♥ Stines hverdag sa...

Så søte høner og kaniner! Jeg er imponert over hva du får trylla frem på syrommet ditt :)

frua i tua - Langtangen sa...

Før jul fulgte jeg med på "skulehuset", og jeg har så lyst til å ta en tur nå i vår også!
Hvor ligger dette? Hvor i Norge?
Jeg bor i Kragerø, og er klar for ferie. hehe..
Nydelig påske pynt du har laget:)

Tilonino sa...

Så fine høner. De bringer tankene til våren og påske. Gleder meg til vår i skulehuset. Blir spennende og se hvordan det blir da. Du er dyktig :)

Synnøve. sa...

Hei.
Kjekt med litt ferie noen dager kan eg tru.
Det syrommet dit er så fint med alt du lager.
Likte di små hönene godt eg.
Kunne tenkt meg en flokk i påskriset her.
Vi svensker har det i påsken. Ikke som her der det er fastelavensris.

Sitte ute og kose på verandan virker nydeligt.
Håper vi kan gjöre det her og snart.
Men akkurat nå ser det umuligt ut. Det regner og blåser....

Så det blir skulehuset til våren og.
Så morsomt.
Må pröve å komme en tur da.
Er det langt fra meg på Kongsvinger til Skulehuset?
Har noen feriedager å ta ut.

Nå ska eg legge meg igjen.
Influensan er på vei og slå kloa i meg. Det liker eg fint lite....
Så tils vi hörs neste gang.
Ha det gott og kos dere.
Klems Synne.

sexy sa...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品