søndag 4. januar 2009

Gjenbruk


På dette fatet har jeg resirkulert julen...!
Fra en dekorasjon pakket jeg bort snøfnugg og kuler. Igjen stod to nakne svibler som fikk ny, vårlig drakt. Den ene puttet jeg i ei gammel kaffikanne, den andre i farmors gamle litermål. Med litt treull rundt løken, ser det vårlig ut på kjøkkenbordet.

Husbondens besteforeldre har hatt denne kaffikoppen. Den er meget godt brukt. Nå har den fått nytt liv som lykt. Sammen med koppen passet det utmerket med ei lita kaffikanne. Den er fra et loppemarked.

Jeg har flere gamle litermål. De er nydelige, synes jeg. Denne gjør seg godt som blomsterpotte på kjøkkenet!Min adventsstake bestod av store kubbelys med sinktall.
Om jeg hadde feiret advent fra morra til kveld hadde jeg nok ikke klart å brenne opp disse svære lysa. Derfor plukket jeg av sinktallene og erstattet dem med annen dekor.
Da blir de også resirkulert...
On my kitchen table I have resicled Christmas!
From a decoration I have taken two hyacints. They have now got a new life in a more spring-like setting. I like to use old things in a new way.
An old coffepot can without problem become a flowerpot. An old cup can do well as a candle holder.
This makes a nice old kitchen-theme on our table! I have many old things from our families and I also buy some at fleemarkeds. I love things with history and soul.
Det har vært et makalaust besøkstall fra hele verden de siste dagene! Så gøy da!
Tusen takk for besøket!
Takk også til Prinsesse Elin som hjalp meg å installere teller! Nå kan jeg telle deg. -Og deg! -Og deg. 1 - 2 - 3 - 4 ...

24 kommentarer:

Linda sa...

Hei Marit!Flotte gjenbruksting hos deg.Så fint du fikk det med blomster og ting og tang på kjøkkenet.Morro å samle på slikt.
Jeg har fått meg det første halvlitermålet.Ha en fin kreativ uke.Klem fra Linda :))

Magdalena sa...

herlig vakkert...~~~*
stor klem til deg og fin ny uke!
magny

Anita sa...

Klart at vi må innom hos deg!! Så masse fint som du tryller fram så!!! Har bakt boller idag, men når vi skulle spise dem sier største at de smaker jo som rudnstykker! Og DA kom jeg på at jeg hadde glemt å ha i sukker:0} Ble rundstykker med rosiner til kaffen med ost og syltetøy:0) Smakte godt da! Kos dere i hverdagen!

Black Feathers sa...

Ønsker deg et riktig godt nytt år. Så lurt å tenke litt resirkulering nå. Tøft ble det ;)

ENGEL sa...

jøss a meg!venter bare på vipa jeg nå etter å ha sett innlegget ditt!så flott du har gjort det da!ha en super uke!

Mitt hvite hus sa...

Så utrolig flott det ble. Kaffekanna og liter målet er så fint.
Dekorativt på det fine fatet dittO=)

Ønkser deg en herlig uke=)
Klem Kerstin

GundaM sa...

Så flott og helt..naturlig ;0)

En toppers uke ønskes deg ;)

Cornelias Hus/Chez Nous sa...

Så gode ideer! Det erlurt å gjenbruke det man kan. Ingen vits i å kaste alt. Fikk nesten vårfølelse jeg, nå Håper det er ok at jeg legger deg til blogglisten min.

Klem fra meg

Anitas hus sa...

Så kjekt med gjenbruk. Dette ble jo kjempe flott.
Har litt gjenbruk etter jula jeg også, for selv om sviblene er ferdig avblomstret så har jeg bare kuttet bort blomsten og latt selve løken og bladene stå igjen. De skal få stå frem til jeg får kjøpt meg noen nye vårlige blomster:)
Ikke rart du får besøk fra hele verden Marit, bloggen din er bare helt herlig!
Ha en fin søndagskveld, imorgen er det tilbake til hverdagen;)
Klem:O)

Guttemamma sa...

Flinka!!

Huset på toppen sa...

Så smart og flink du er Marit:-) Veldig dekorativt og inspirerende,og gamle liter mål er flotte synes jeg:-)

Ha en fin uke!
Klem

Viola sa...

Vilket fint stilleben det blev at resterna från jul, visst kännsa det lite tomt och naket när allting är bortplockat, jag har bara mina stjärnor kvar i fönstren och julgranen åker ut senast tisdag även fast den är så fin fortfarande och inte barrar. Önskar dig en fin vecka, klem

Stubbetufsa sa...

Hei, Marit!
Jeg liker gjenbruken din!! Men vårfølelsen har gjemt seg. I romjula smelta nesten all snøen bort, vi hadde dager med 7 - 8 plussgrader. Nå har det snødd siden 30. des. og vi har brøytet veien, og brøytet... Og elva renner fortsatt med stor lyd forbi! Den bruker å være liten og islagt... Må nesten inn og titte hos deg igjen for å finne roen!

Fjordheim sa...

For et flott brett. Liker godt slike litermål jeg også. Har bare ett, enda. MEn det dukker nok opp flere.
Vi fikk en dag ekstra på Jæren. Bilen fikk motorhavari like før Flekkefjord. Fikk min bror til å hente oss, så her er vi igjen. Tar toget heim i løpet av dagen. Så da blir det ny bil på oss. Det har jeg ønsket meg ei stund. Men skulle ønske vi hadde sluppet å få det på denne måten.
Ønsker deg ei flott uke :)

Marias skriblerier sa...

Koselig fat med vakker dekor!

Cathrines blogg sa...

Nydelig resirkulering, inspirerende!!

Gunnemor sa...

Så nydelig du lager det. Jeg også har en gammel kaffekjele, men den er mange ganger så stor, så jeg må nok vente til sommeren med å fylle den! Har ikke vært sørover ennå. Er spent på planene dine framover, også når det gjelder Skulehuset. Klem!

Anonym sa...

Your blog is very nice!! i love it!! happy new year from south of france!!

Mia sa...

Jeg har helt sansen for denne formen for gjenbruk (ja, egentlig har jeg sansen for det meste innen gjenbruk da...) Vakkert ble fatet ditt med sviblene i den gamle kaffekannen og litermålet. Og en slik gammel kaffekopp har jeg også brukt som lyslykt, bra idé, synes jeg! Og det med kubbelysene i adventstaken, det har jeg også vært bort i... mye lys igjen etter advent, for å si det sånn. Men jeg har også opplevd at kubbelysene smelter sammen i en stor surum surum på fatet og ødelegger hele adventsgleden... så nå har jeg gitt opp det med kubbelys til advent, altså.

Josefine sa...

Så fint dette var..herlig å bruke gamle ting på denne måten:)
Ønsker deg en fin uke videre, klem fra Josefine

silje-sin sa...

Så lurt! Og så flott det ble:) Virkelig kreativt, men det vet jeg jo at du er:) Ønsker deg en fin kveld! klem fra silje.

♥ Stines hverdag sa...

Så vakkert dette er! Deilig å ha litt vårlig stemning inne, som minner oss om at våren er på vei... etterhvert...

Tussilago sa...

Hvilken god og nydelig ide det var å dekorere for neste sesong med sviblene på denne måten. Du er flink til å lage dine egne og dekorative interiør ideer ser jeg her i bloggen din. Mye pent å se på. jeg beundrer deg for å være så flink til å sy Tilda-tingene, kjempeflotte ting! Den boka gleder jeg meg også jammen til...selv om jeg ikke syr tingene, inspirere det meg alltid å lese/se bøkene hennes;))

Synnøve. sa...

Då har du tellt meg og. Håper det går bra hehe.
Allt bra hos deg håper eg.
Her går det sin vante gang.
Kallt og ingen snö.
Klems Synne.