lørdag 20. desember 2008

Skoleslutt

Idag blåste jeg ut siste lyset. Jul i Skulehuset er over for i år.
Jeg ser tilbake på noen særdeles innholdsrike måneder.

Se nøye på bildet. Se vindushaspene, se været utenfor, se mosen som stopper trekken fra sprekka i karmen. Får ikke du også en herlig ro av dette synet?!?
Jeg kan ikke se meg mett på denne utsikten. Å, som jeg kommer til å savne huset!


Dette er pakkedisken. Her satt jeg lenge og så på bølgene idag. Eieren sa jeg kunne beholde nøkkelen, så kan jeg se så mye på utsikten jeg bare vil...
Jeg kan ikke bare låse døra og gå... Tror spøkelset kommer til å savne meg da... Idag har det bare vært oss to på jobb, spøkelset og jeg. Jeg har svinset rundt, ryddet litt, sunget litt og sydd litt. Da er det alltid rolig. Vi trives i hverandres selskap...


Juletreet har kommet på plass hjemme. Nå skal vi nyte fredelige juledager i heimen og på hytta. Som jeg gleder meg til det!
Deretter starter planlegging av nye aktiviteter i Skulehuset... Har fått så mange spørsmål om dette, så jeg har blitt tvunget til å tenke på det. Og når jeg først begynner denne prosessen, svirrer det videre i hodet.
I stua er det jul, men inni hodet nærmer våren seg...
Ha en fin kveld !

23 kommentarer:

Monicas sa...

Du så koselig og litt vedmodig...tenk å hatt butikk hele året i skulhuset....åsså spøkelse? Jaja..mer mellom himmel og jord...ha ei god jul i allefall

Hulda sa...

Vemodig er det nok at tida i skolehuset før jul er over. Men, kanskje du kan selge blomster der til våren, og sy vårrelaterte saker og ting. Ser for meg småblomstrede duker og vakre puter.. Ja, er det ikke rart, jeg begynner også så smått å legge planer for våren, hva Hulda's Homemade angår. :)

Vakkert bilde du ba oss se nøye på. Så fint med lyktene i vinduet. Fint så det også ut i julehuset deres.

Jeg skal lage innlegg i mårra, da har jeg tid, fra vårt jule pynta hus. :) Kanskje kommer det litt film også. :)

Mitt hvite hus sa...

Skjønner at du føler vemod, men nøkkelen har du jo...
En fantastisk flott utsikt, ja roen senker seg i en slikt hus.

Håper du får litt ro og tid til å nyte juledagene nå=)

Klem Kerstin

Magdalena sa...

vakre bilder,- nærmest melankolsk...
stor klem og GOD velfortjent jul~~~~~~*

hilsen magny

Monica sa...

ååå det var vemodig ja... jeg kommer til å savne å gå å titte i skolehuset, og det tror jeg flere med meg kommer til å gjøre!!! håper du har flere planer i gjærdet!! (jammen godt du har nøkkelen fortsatt) og for et vakkert bilde du bad oss se nærmere på!! Koselig med juletreet i hus og at du kan nyte jueltiden nå!!! Julehilsen fra monica

Emmeline sa...

MANDAG reiser jeg sørover... Jeg skal til og med stoppe på Ålgård for å besøke noen gode venner. Jeg har allerede bestemt meg for å se etter skolehuset ditt. Bare sånn for å ha sett det utenfra. Typisk at man endelig kommer forbi når det er slutt... Men skjønner at du har nye planer på gang. Det høres bra ut. Nydelig utsikt fra huset er det jammen og det skal bli spennende å høre hva du tenker deg videre i dette huset.
Nydelige bilder fra deilig julepyntet stue hos deg også. Ser helt fantastisk koselig ut. Vi skal jo ikke være her hjemme den neste uken, og har derfor tatt en beslutning om å kutte ut juletreet. Ikke den enkleste beslutningen jeg har tatt;( Jeg kjøpte massevis av flott julepynt i fjor og hadde bestemt meg for å pynte det flotteste treet jeg noengang hadde hatt. OG nå blir det ingenting av. Kun et hvitt plasttre med blå pynt i et hjørne...
Trolig kommer jeg til å lete etter en liten gran som skal ruskes opp med roten på mine svigerforeldres eiendom. De har nemlig mål etter mål med juletrær.... Så NOE må jeg vel finne som kan skape stemning???
Du får ha en deilig julefeiring Marit. Det har vært kjekt å følge med på skolehus prosjektet i år. Virkelig knallkjekt.

Fjordheim sa...

Ja det er ikke alltid så gjildt når en fin periode er over. Men det høres ut som du kommer til å fortsette noe i skulehuset. Blir spennede å se hva du har i tankene.
Stemningsfulle bilder.
Ha en flott førjulssøndag :)

Marias skriblerier sa...

Så nyyydelig stue du har! Stemningsfullt bilde var det også. Julen er så koooooselig!

Bestefars Verksted. sa...

Heisann Marit ! Jeg tenker det er en mening med at du beholder den nøkkelen.....hiver meg på Hulda sin ide,tror det hadde vært supert i dette huset. Så flott med Ektorpen i stuen din.....rart hvilket annet inntrykk en sofa kan ha og si,for en stue...jeg skal ta juksevarianten i år,igjen......fleecepledd over det hele,kan ikke fordra den blå sofaen,nemlig...! Og Ektorp får jeg nok aldri.... :( Ønsker deg ei superfin jul på hytta,blir nok kos å roe ned,etter mye samvær med spøkelset.....hihiiiii :)

Synnøve. sa...

For en nydelig utsikt.
Som eg savner kysten og sjöen når eg ser dine bilder.
Bölgene og saltvannet.
Skjönner du ikke kan gå fra huset og spökelset.
Det har ju blitt en del av deg nå.
Det blir slik når man trives på en plass.
Håper du kommer tilbake i skulehuset til våren.

Så flott det var inne hos deg med juletret.
Her har det ikke kommet in enda.
Lillejulaften er det dax.
Nå venter sengen.
Trött som bare det.
Önsker deg en fin og kosligt fjerde advent.
Klem Synne.

Cathrines blogg sa...

Kan du ikke ha vårbutikk, påskebutikk, sommerbutikk osv, slik at du og spøkelset fortsatt kan nyte bølgene og utsikten som jeg godt kan skjønne vil bli savnet.....

Linda sa...

Hei Marit!Nydelig utsikt fra vinduet i skolehuset.deilig å ha landet til jul tenker jeg.Her er kakebaksten avsluttet nettopp.
Ja det stemmer at det er en del eldre damer i hagelaget,for å snu det må du nok ta med deg en gjeng unge damer.Det klarer vel du?
Lykke til med planene i skolehuset.
Vårsprett,kreativitet,blomster og sysaker.Det hadde vel passa i skolehuset i mai???Gledelig jul og godt nyttår.Klem fra Linda :))

Hulda sa...

Koselig at du likte filmsnutten. ;) GOD JUL

Marits vita skrin sa...

Nämen, vad glad jag blev när jag läste din kommentar hos mig. En klon i Norge, vad roligt. Ja jag ser att vi har många likheter, hahaha.

Ditt hem var verkligen jätte vackert, och vilken inspirerande blogg.

Jag önskar dig en mycket God jul och en skön ledighet.
Kramar /Marit

Anita sa...

Vemodig men kanskje litt godt også!? Må jo ha vært litt slitsomt i tillegg til alt! Her blir det også en fredfull jul håper jeg;0) Jeg skal jobbe bittelitt, men ellers skal vi kose oss hjemme med familie og venner! Nydelig stemningn i stua de, her kommer treet inn i dag! Kos dere masse og god jul! Klem Anita!

Steinbokkjen ;o) sa...

Snartur innom for å
Ynskja deg ei vidunderle hærle avslappande nyyydle God Jul og et fenomenalt Godt 2009!
julaklem frå meg

Gunnemor sa...

Skjønner godt at du kommer til å savne utsikt og stemning i Skulehuset, men etter planene å dømme, kan det kanskje bli andre spennende ting på gang snart? Det hadde jo vært koselig. Spent på hvordan det gikk i helga, men jeg får vel høre litt etter hvert. Kjempefin og julekoselig stuen din også. Du er veldig flink til å få det til. En velsignet julehøytid til deg! Klem

AnKa sa...

Det kommer vel flere juler...og kanskje du skal ha butikk der flere år?:-)
Nøkkelen har du, så du kan besøke huset og spøkelset:-)
Ønsker deg ei fin og fredelig jul.

Anonym sa...

HEI MARIT=)
NÅ MÅ HENDENE DINE FÅ KVILA I ROMJULO..DET E DEI SO FORTJENTE;)
KAN TENKA MEG DET MÅ VERA RART Å PAKKA SEG UT DØRENE DER,JA. DET E EIT UNIKT ARBEID DU OG DEI DU HAR HATT MED DEG HAR GJOR;)
ÅSSÅ DET MED DE SPØKELSE..EG BLIR MEST SKVETTEN SJØL HER EG SIT I GOSTOLEN PÅ KJØKKENE..HIHI:=
JAFFAL.. GOD JUL TIL DEG,OG NYT HYTTELIV OG FAMILIELIV:)
JULE KLEM FRÅ lISO

Lena sa...

God jul!

blueberries in the fields sa...

hi ! I do not understand your language, but i wanted to let you know how beautiful your blog is.
have a merry x-mas with your family.
monique

My home is my Castle sa...

Ønsker deg og dine en riktig God Jul :)

Juleklem,Kari

Huset på toppen sa...

Koselig pyntet julehus hos deg !
Jeg ønsker deg og din familie en riktig god jul! Kos deg!
Juleklem fra Linda