onsdag 10. desember 2008

Jalla-jul...

Jeg er full av sterke inntrykk fra Dubai-turen vår. Det var først og fremst en opplevelsetur. Og opplevelser er ikke lette å gjengi i bilder. Når vi i tillegg mistet kameraet vårt, er det enda vanskeligere å vise dere bilder... (Venter på kopier fra de vi dro sammen med.)

Emiratene er estetikere! Det var flott design på alt fra hotell, skyskrapere (dem var det mange av! De vil slå NY...) og til og med buss-skurene! De var laget av glass, hadde skyvedører og air-condition. De MÅ de. Nå på vinteren har de ned mot 24 grader og sol. -Varmt nok bare det. Men på sommeren kryper gradestokken over 50! Da er det få turister som våger seg dit.

Hotellet var et digert luksushotell. Pikkoloen stod klar da vi kom og trillet koffertene på plass på fine sølvtraller. Folk åpna dørene for oss og sa madam og sir. -Helt uvirkelig.
Husbonden hang noen klær over stolen på rommet vårt. Neste gang vi var innom, hadde noen vært der og brettet dem fint sammen.
På ettermiddagen kom de på rommet og laget det klart for kvelden. De lukket gardinene, satte frem vann og glass på nattbordet, satte tøfler klar ved senga og la friske orkideer på puta. -Sprøtt!
Maten var nydelig! Du vil aldri tro utvalget i frokostbuffèen. Jeg talte 17 ulike brød! Jeg savner allerede han som laget omelett til meg. Jeg pekte bare på hva jeg likte å ha i den - vips var den klar. Mmmm... Servitørene var også raskt på pletten for å fylle på kaffi og juice etterhvert som vi tok en slurp. Jeg følte meg som en dronning!

Det var fullt opplegg hele tiden, liten tid til shopping. Stilen er vel heller ikke helt meg, men denne duken fikk bli med hjem. Den er hvit, flortynn og full av sølv og perler. Slikt kan jeg like!
Butikkene var store og dyre. Det ene kjøpesenteret inneholdt 1200 butikker!
De var opptatt av å lage store, flotte ting. Verdens største kjøpesenter, verdens dyreste hotell, verdens høyeste skyskraper, verdens største vannland...
Vet du hva jeg synes var rart? - Det var nesten bare menn som handlet! Min mann har aldri gått på shopping en lørdagskveld sammen med kompiser...
-Og hva skal de med alle designklærne? -De går jo med fotside kjortler!?!

Minnet litt om hotellet i Dubai da vi kom hjem også.
Huset var vasket og rent. Middag og kaffi stod klar. Klær var vasket og lå i fine stabler på senga. Jeg fant til og med trusene mine brettet i skuffa!
Om dere ønsker min mamma til barnevakt, kan jeg videreformidle kontakt... He, he.

Når katten er borte danser musa under bordet.
Litt omskriving av ordtaket. Men slik var ståa i Skulehuset da jeg kom hjem. Ei mus hadde fest under kjøkkenbordet. Ja, ja. Slikt må en regne med i 110 år gamle hus. Da skriver jeg bare om Musevisa og synger:
Heisann, hoppsann, falleralle-ra. Med rosa havregryn så skal neste helg gå bra...

...Eh...tok du den??

Denne veska fikk også bli med hjem. Den er et smykke å se på! Den skal henge fremme til pynt når jeg ikke bruker den.
Dubai er også kjent for sitt gullmarked. Det er best og billigst. -En uvanlig kombinasjon...
Der handlet vi også noen julegaver. Jeg må ha vært snill pike i år, for jeg fikk også en flott gave herfra! Den pryder nå min ringefinger. Jippi!!!

En siste ting: Ja, jeg fikk brodert på flyet!
Med nåla surret inntil en metallpenn i veska, gikk jeg rett igjennom de mange sikkerhetskontroller. Detektoren reagerer altså ikke på travle husmødre! Fint. Noe måtte en jo finne på. Det var en hiiiiimla lang flytur.
Mer følger i neste innlegg. Sees.

15 kommentarer:

Monicas sa...

Du, jeg har også en mamma som bretter trusene,,..hun var her en dag for ei stund siden, å da jeg kom heim, var klesvasket tatt vare på, trusene brettet.....så fin veske...heldig jenta...

Kari sa...

Får nesten lyst til å ta meg en tur til Dubai. Må være herlig med litt varme og sol nå. Vesken var helt nydelig, et virkelig smykke.

Fjordheim sa...

Velkommen heim igjen. For en nydelig duk og ei flott veske.
Lykke til med de rosa havregrynene. Håper de gjør jobben sin.
Ha ei flott førjulstid :)

Fjordheim sa...

Glemte jo å si at jeg har en hilsen til deg på bloggen min.
Ble så opptatt av de fine du hadde funnet i Dubai.

Jorunn sa...

Artig å lese om opplevelsene dine i Dubai. Kult å bli behandlet som en dronning en gang i blant, men sikkert godt å komme hjem og :) Synes veska var supernydelig!! Virkelig et smykke!
Og så lekkert det var med de julekulene i skål på bordet :)
Nyt resten av adventstida!

Viola sa...

Vilken resa ni gjort, vilka upplevelser, och vilka fantastiska saker som fick följa med hem, vilken vacker duk och väska!!Härligt med en moder som fixar så mycket, kan du sända över henne till Sverige veckan före jul....ha det bra med musen och skolhuset, klem VIOLA

Anonym sa...

Hei Marit! Takk for hyggelig kommentar :-) Ja, det er sannelig travle tider nå før jul - mange artikler skal unna!
Takker masse for omtanken - enkelte er bare sånn, men hvorfor, nei det er ikke godt å si...
Kjekt å lese om Dubai-turen!

Heidi og Cathrine sa...

Hei, hei. Velkommen hjem etter en opplevelsesrik tur.
Så deilig å få litt fri i denne travel desembermåneden og spesiellt når en kan komme hjem til strøkent hus;)
Nydelig veske, som du sier et vakkert snykke.

Håper du får en fortsatt fin kveld.

:-)

Linda sa...

Oj,det var litt av en tur.
Nydelige ting du hadde med hjem.
Kunne godt like den veska.Den blir vel med i juleselskap kan jeg tenke.Flott at du fikk sydd litt.
Ha en fortsatt fin uke.
Lykke til i skolehuset.
Klem fra Linda :))

Synnøve. sa...

Velkommen hjem til vinterlandet.
Her har vi hatt det kosligt må du tru hehe.
Ikke så varmt da, men uansett....

En tur til Dubai hadde ikke värt feil trur eg. Elsker hotellfrokoster og den dere hadde på hotellet var jo berre helt enorm. Kjedeligt å miste kameran. Håper du får dine bilder.
Så masse fine ting du sett på når du värt där.
Vesken var så fin. Den duken hadde eg kunna tenkt meg, men er ikke helt sikker på hvor eg skulle hatt den.
Har du rosa havregryn du, her har vi blå og orange. Men de funker helt supert :D
Blå i kjökkenbenken og orange ute i boksen. En uslålig kombinasjon kan eg si hehe.
Håer du får en flott torsdag nå da.
Klems Synne.

Anonym sa...

Hei =)
Ja Dubai er uvirkelig og man blir virkelig overveldet, men det har en dyster bakside for alle de tusenvis av mennesker som arbeider der.Og de mennene du snakker om, som handler og går i kjortler, er de lokale. De har ikke annet å gjøre enn å bruke penger, som de forøvrig får av staten bare fordi de er lokale. For de andre gjelder helt andre regler. Som f.eks han som laget eggerøre til deg hver dag. Han jobber 10 til 12 timer pr dag, han er fratatt passet sitt så han kan ikke reise når han vil, han kan bli sagt opp på dagen og må da reise fra Dubai umiddelbart hvis han ikke får ny jobb og det kan den forrige arbeidgiveren nekte ham. Hvilket resulterer i at han må ut av landet i noen mnd før han kan inn igjen. Jeg er der ofte om sommeren og ser de fra india som arbeider ute i varmen i 50+ hele dagen. Som sover på bakken i gamle Dubai. Som dør av dehydrering og underernæring for de tjener så lite penger og har en familie i India de må sende penger til. Alle de danse pikene fra etiopia som ikke kan gå ut av hotellet og som har bundet seg for tre år. Mennesker som hadde en helt vanlig jobb som lærere, som tok opp lån til bil og som mistet jobben fordi de nektet å gi topp karakterer til de lokale barna. De sitter nå i et land de ikke får ny jobb i og de kan ikke reise ut fordi de har gjeld der og den forrige arbeidsgiveren har fremdeles passet deres. UAE er et skremmende land hvor penger er det eneste som teller. Sier ikke dette for å være negativ, men for å gi et lite bilde av at ikke alt er bare solskinn og gøy der nede :O)
Skal gi meg nå, men hvis du reiser ned igjen så ta en tur til gamle dubai og snakk litt med de som arbeider der og ellers i emiratene. Hyggelige folk stort sett alle sammen. Må ellers si at jeg synes du har en fin blogg som jeg ofte kikker innom. Ha en fin førjulstid, jeg personlig synes den tiden er best :O)

Anita sa...

Åh! For en drøm av en tur da!! Det hørtes utrolig flott ut! Også med ferdig brettede truser når du kom hjem! Utrolig;o) Det gjør ikke jeg altså, selv om jeg veier bakverk:0) Her om dagen laget vi knekkebrød, resultatet kommer i morgen hadde jeg planer om! Ble sååååå godt! Og koselig! Kos deg med de uryddige mintkulene dine du;o) Klemmer fra Anita!

Grip dagen sa...

Hei Kviril
Det var en laaang kommentar du sendte.
Jeg var imponert over mye i Dubai. Men jeg oppfattet også straks det du sa om klasseskille.

Landet er som ei diger maurtue. Tusenvis av små jobber flittig for å holde alt gående. Mens noen få dronninger får alt uten å lee på seg...

Trines Hus og Hage sa...

Hei på deg, Marit!
Var så koselig å finne kommentar fra deg hos meg.
Wow, Dubai hørtes da helt fantastisk ut! Skjønner du følte deg som en dronning. Så herlig med gave på fingeren fra husbonden også.
Lykke til med musa også. Jovisst, tok jeg den med rosa havregryn. Har hatt en del mus i kjelleren selv, gitt.
Så fint du fikk sydd julegaver på flyet. Rene julenissen, ja! Og så moro at Skolehuset har blitt fotografert og at det blir publisert et eller annet sted. Gratulerer!!! Gleder meg til å høre mer.
Ha det fint, Marit!
Klem Trine

Anonym sa...

så nydelig blogg du har! Jommen tror jeg at jeg har funnet en sjelefrende.. :)