onsdag 17. desember 2008

Selvgjort er velgjort

De er da søte da...
Rudolf som sitter så trygt i armkroken til nissen. De får sitte til pynt på trappa. Blir været dårlig, får de komme inn. De har det samme rare blikket som katta vår har. Når den ser på meg kan jeg ikke la være å smile.

-Alt det rare du drar til hus, Marit... Det var svigers sin kommentar da jeg begeistret fant denne potetkassen og de brune pottene.
Tro hvordan svigers klarer seg på hytta vår julekvelden? Da serveres maten på gammelt service. Fatene er enda eldre. Bestikket er fra en bruktbutikk... Håper ikke de setter pinnekjøttet i halsen...

Kransen laget jeg for mange år siden. Den holder visst noen år til. Den kan henge på trappa og ønske våre gjester Gledelig jul. Det går i hjemmelaget pynt, enten det er ute eller inne.

Siste skudd på familitreet, min lille nivø, får håndkle til jul. Jeg falt for den kaffibrune fargen.

I perioder liker jeg godt å brodere. Jeg er inni en slik periode nå. Jeg har sydd mange julegaver, men mottakerne leser blogg, så jeg kan ikke vise dem her enda.
Har også surfet på franske sider. De kan brodere, de! Har lyst å lage noe i fransk stil til meg selv.

Han og ho som skal få slike skilt, leser ikke blogg enda. Synes det var søtt å lime på Tildas trebamser som pynt. Jeg skal også male navnet til barna på skiltet. De er fine å henge på døra eller på rommet deres.

Da var kvelden kommet og jeg skal prøve å slappe av litt.
Takk for mange kommentarer, det er litt kjekkere å skrive når en får et lite pip tilbake. Fortsett med det! -Og ha det riktig godt!

19 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Er så enig i det du sier. Det er en egne sjram i det en lager selv. Og for en glede å skape noe selv. Det gir meg energi iallefall. Nydelig pyntet utenfor hos deg. Her føler en seg virkelig velkommen.
Måtte le ang svigersene dine, håper de ikke setter pinnekjøttet fast i halsen sin.

Ønsker dege n rolig og hyggelig kveld klem Kerstin

Fjordheim sa...

Så koselig det var pyntet på trappa di. Flott den nissen der. Er jo ekstra koselig med ting en lager selv. Har hatt en del slike brune potter, men det fleste er blitt ødelagte, desverre. Håper stadig å finne noen "nye"
Det blir sikkert koselig å feire jul på hytta med det gamle serviset og fatene.
Ha ei flott førjulsuke :)

Lemi sa...

syns d ser koselig ut på trappa di ;) fortsett sånn du, la bare svigermor undre seg..

Anonym sa...

Hei, Jeg synes du ha en urolig Inspirerende blogg for håndarbeid og selvlagde ting samt bruk av gamle ting på en ny måte.Jeg får mange ideer på mine daglige besøk hos deg. Har vært innom skulehuset og, det er helt utrolig hva du har satt i gang og fått til der. Jeg koser meg virkelig på bloggen din.
Julehilsen fra Gunn

Stubbetufsa sa...

Nissen og Rudolf er så trygge og koselige. Du kan dette med stemninger, og her julestemning...
Synd jeg er så langt borte fra
veslehuset ditt, skulle gjerne sett meg rundt der!

Synnøve. sa...

Du har så fint på din trapp.Blir så missunlig.
Bara la svigers komme med sine dumme kommentara du. De viser at dem ikke veit verdien av å spare på gamle ting.

Nissen og Rudolf ser ialla fall ut å kose seg orntli der dem sitter.
Helt nydelige begge to.
Her må eg lime snömannen för han for ikull på trappen og knakk i to.
Nissen og bukken savner han der ute.
Önsker deg en fin dag nå.
Klems Synne.

Rekkehuset sa...

Så koselig på trappa di Marit! Og, jeg er veldig enig - det man har laget selv er mye koseligere enn dusinvarene man kjøper. Kjempesøte skilt til barnerom også - tenker mottakerne blir glade for de flotte gavene du har laget!

SynnePynne sa...

Så fint du har pynta på trappa di, skulle jeg hadde plass til litt mer pynt på min trapp. Ikke bry deg om sure kommentarer fra Svigers, de burde være glad vi setter pris på gamle ting og ikke bare kjøper nytt.
Ha en fin dag!
Flott blogg du har forresten!

AnKa sa...

Skikkelig kul tilda pynt du har sydd, jeg fikk for lite timer før jul i år.... men det kommer da dager etter denne:-)
Tilda har så masse flott, er nissen din stor?
Skikkelig koselig å komme til deg å bli møtt av en slikt syn:-)
Ønsker deg fine førjulsdaga

Cathrines blogg sa...

For et koselig utebilde-innlegg!!! I morgen har jeg fri, og skal jammen ha meg en økt utenfor!!!!

Unknown sa...

Det er alltid hyggelig med hjemmegjorte ting, særlig til presanger, til de som setter pris på slikt.
Nydelige broderier...
Klem...Ellen

Anita sa...

Så koselige ting! Nissefar var skikkelig fin! hadde passet perfekt på trappen her også han! Dvs. det er vel litt værhardt der, så han vill nok blitt ødelagt! Skiltene med Tilda bamsene var også noe jeg veldig kunne tenkt meg! Hadde vært koselig på dørene til ungene! Ikveld skal jeg sitte helt stille herog strikke! Har gjort nok idag! 48 rundstykker á ca 72 gram ble det ++++ en del annet gjort, så nå er det nok for idag! Kos deg! Klem!

Anita sa...

Må forresten få si at de brune pottene bare er sååååå fine, sånne hadde jeg tatt med meg hadde jeg kommet over de også! Har en med ører jeg da, men ønsker meg flere.0)

Anitas hus sa...

Jeg blir så glad vær gang jeg leser innleggene dine. De er bare så koselige og du er så flink til å gjøre det koselig rundt deg og for andre.
Tror nok at svigerforeldrene dine overlever både gammelt servise og brukt bestikk. Min sønn derimot har jeg mine større tvil om. Helt siden han var pitteliten har han hatt panikk for ting som har vært brukt av andre. Når vi har kjøpt ny bil, har han nektet å sette seg inn i den før vi har forsikret han om at den var veldig godt vasket, samme når vi kjøpte båten, da var han meget skeptisk til å ligge på en madrass som noen hadde ligget på før han. Heldigvis begynner han og bli bedre og kan nå spise av bestikket som han får på kafè og ligge i sengen på hotellet, selv om han ikke liker tanken på at sengetøyet bare er vasket og ikke nytt, tjihi^^,)
Den nissen og reinsdyret var bare herlig Marit, men det er jo alt du lager.
Ønsker deg en herlig helg!
Klem:O)

BeBe`s blogg sa...

Du er en stor inspirasjonskilde for oss andre, og jeg syns det er så koselig med det som er hjemmelaga! Mitt problem er at når jeg lager noe i gave til andre, så verdsetter jeg det ikke høyt nok. Egentlig bare tøv, når man tenker på hvor mange timer man bruker på å lage det. Ang. svigersene, så får de sikkert et annet syn på gjenbruk, når de har feira jul i sånne koselige omgivelser! Ha ei fin adventshelg!:)

ENGEL sa...

piiiiiiiip!
så mye flott da du!!!!du er riktig så flink til å lage ting å dekorere!§!!kos deg!

Gunnemor sa...

Hei igjen. Vet ikke om du fikk lest mailen min, og vet ikke om jeg fortsatt kan nå deg, men sett ned prisen du, og så får vi se hva som skjer. Du har mob.nr mitt der, så ring meg gjerne! lykke til i dag. Jeg skulle så gjerne vært innom dere igjen, men tiden ble litt for knapp de siste ukene mine. Klem!

Mia, New Room Interior sa...

Så fint julepyntet hjem! Skiltene med bamsene på var kjempesøte! Ha en fin førjulstid! Klem-Mia

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Ønsker deg og din en riktig God Jul!
Juleklem