lørdag 27. oktober 2007

LOPPEMARKED!

Idag stod loppemarked på timeplanen.
Vi henta Elin og dattera tidlig. Og allerede da vi stod i kø for å komme inn, ante vi det kunne bli bra. For i køen stod mange gamle folk, og de ser somregel ikke etter det samme som oss.
Vi ga jentene kort instruks om spilleregler: press deg frem, spring fort, grabb det du ønsker og prut...

Godt jeg har stor bil. Den rommer her 2 bord, 7 bæreposer 2 damer og 2 jenter.

Jeg er svak for gammel krystall, og kjøpte derfor disse skålene. Den ovale er kjempestor!


Trenger glass til hytta. Tror disse vil passe kjempefint der. 40 kr for 6 stk!


Bildet er ikke rettferdig mot disse lampene... De er gamle og har frostet glass med siseleringer i. Blir kjempefine over kjøkkenbenken på hytta! (30 kr til sammen!)

Loppemarkedet ble holdt på bondelandet. Og de har stolte tradisjoner hva mat angår. Så kafèen der så ut som et middels norsk bryllup! Det var mengder med flotte kaker. Og vi lot oss selfølgelig friste...
Vi spiste så mye og så lenge at auksjonen var nesten ferdig da vi kom ned igjen.
Jeg så akkurat at auksjonarius holdt opp dette gule fatet - og det VILLE jeg ha! Jeg fortet meg frem og strakk hånda i været. Jeg fikk det for 30 kr... Latterlig! Figgjo-fat er verdt masse!!! Da var jeg hekta...

Da denne mugga fra Egersund ble vist, så jeg at den også hadde passa perfekt hjemme hos meg. Det var det mange andre også som tenkte... Vi bydde over hverandre, og jeg kom litt ut av tellinga.

Da jeg hørte "1. gang, 2.gang..." ble jeg veldig i tvil. Var det jeg som hadde siste bud??? Jeg løfta hånda i været en gang til for å være sikker. "Den dama byr nå over seg selv og er nok bestemt på å få denne!", hørte jeg auksjonarius si. Gjett om jeg ble flau...

Fatet er også veldig søtt. Det kommer fra Figgjo.

Dette sybordet skal nok bli fint med litt hvitmaling utenpå og litt hyllepapir inni... Ser litt shabby ut nå men...

Det kommer nok helt sikkert et "bli ny-bilde" av dette bordet! Følg med, følg med...

Disse blomsterpottene ble også med hjem...

Ikke helt min stil, men de er himla gamle... ...og jeg ble nok litt revet med...

Kanskje det kan bli fint å sette ei potte sammen med litt annen pynt, slik at de ikke ser så glorete oldemoraktig ut...? Jeg får se.

Nå er loppene vaska og desinfisert. Jeg har plassert dem rundt i huset (til mange Hmmm fra min mann...) og er fornøyd med fangsten!

Nå venter pizza'en og jeg vil ønske dere alle ei fin helg!

15 kommentarer:

Zizzi Molde sa...

Skal si du virkelig har handlet. Og alt var jo skikkelig flott, da. Nesten så jeg misunner dere den opplevelsen. Gleder meg til å følge utviklingen på det bordet, det tror jeg blir lekkert!!! Fortsatt god lørdagskveld!

Anita sa...

Såå mye fint du fant! Spesielt sybordet, lampene, fatet og krystallen og *hmmm* ( var vel nesten alt det)! Har selv vært på loppis, men fant ingen ting bortsett fra en drøss med mennesker, de fleste på jakt etter det samme som meg, tror jeg! Jeg skulle hatt noen nye tallerkener i tallerkenhylla på kjøkkenet + et bord til symaskinen! Men det kommer flere mulighete!!

Ha en strålende lørdagskveld
Klem Anita

elin1976 sa...

Hello
Nå har jeg vært nede hos Marthe og spist både stekt og kokt laks. mmmmmm.....har nettopp kommet inn dørene og hva ser jeg, jo at du er kjappere enn meg til å legge inn på bloggen.
Jeg skal begynne på vask av lopper nå å få dem ut på bloggen.

Jeg har sett lyset.
Etter du gikk dro jeg inn bordet på kjøkkenet å plasserte det ved siden av vitrineskapet......å der blir det stående.
Det kommer til å bli perfekt til de nye rosa Tilda boksene og med litt hvitmaling så har jeg nesten et helt nytt kjøkken.
Hyllene og skapet skal brukes til å oppbevare nips som ikke står fremme.

Tilda boka var enormt bra. Det er den beste hitil.
Så i kveld blir det sying av diverse ting til Veslehuset og julegaver. Ellers så blir det litt hvitvin i glasset og TV.Snakkes:O)

Anne sa...

Den som kunne vært med du...

Takk for titten :-)

Emmeline sa...

SÅ GØY!!! Savner bare bilde av de lykkelige eiere av alle loppene!!
Syns vi fortjener å få se de koselige ansiktene også;0)
Likte veldig godt sybordet, det kommer til å bli helt nydelig, men både lamper og lekre krystallting var jo SUPRE kjøp...
Veldig artig at dere fant noe iallefall. I det siste har jeg ikke vært så mye på loppemarked, begynner å bli bra fullt i skuffer og skap og dersom jeg skal følge prinsippet med en ut for å få en inn så ligger jeg langt bak skjemaet på ut-avdelingen...Men det er vel felles for alle bloggere tenker jeg!!
Ler av at du byr over DEG SELV, hehehe... Det er ganske fantastisk egentlig! Håper det gikk bra med den vonde tåen som skulle være igjen hjemme også. Ha en fortsatt god søndag!!!

Emmeline sa...

Søndag???? Lørdag skulle det være, men okey...Søndag også selvfølgelig hehehe!

ESMERALDAS HJERTE sa...

hei:) Så koselig med nytt besøk på bloggen....:)Og jeg kjenner meg litt igjen i hun som byr over seg selv for å være sikker på å få noe hun har lyst på, hehehehehehehehehehehe......Kjenner til den DEEEEEIIILIGE følelsen av å komme hjem med en skikkelig fangst fra et loppemarked, og kjenner og til den sitrende, spente følelsen i magen på vei dit, hehehehe-små bare, STOOORE gleder.....Den blå muggen var noe av det fineste jeg har sett......Selv så troppet jeg opp på en skole i dag på et loppemarked jeg trodde skulle være idag, men den gang ei, hehe. Tuslet slukøret hjem, men det hadde nok egentlig lommeboka godt av.....

Fortsatt god helg:)

Elisabeth

Anonym sa...

Tusen takk, for hyggelig hilsen, og regner jo selvfølgelig med du er superhyggelig, som er på "godfot" med Elin...hehe;)
Kan tenke meg det er mye moro, fart og spenning rundt der:))
Også er dere jo så flinke med Veslehuset!!! Det er bare å stå på på!
ha en fin søndag:))

Klarafina sa...

Kjente meg igjen i din beskrivelse av hvordan gå frem for å få tak i godbitene. Den muggen du var så ivrig etter å få likte jeg kjempegodt. Fint at ikke jeg var der da hadde den blitt mye dyrere.

Anonym sa...

Så masse flott du hadde kjøpt på loppemarked da!! Skikkelig fangst!
Ha en fin søndag!

Helene sa...

Så mye fint du fikk kjøpt. Det ser ut som om du og Elin har hatt en superduper loppis dag.
Her er det nesten aldri loppis, men endel dødsboauksjoner. Da er det selvfølgelig en haug med oppkjøpere som ser etter akkurat det jeg vil ha. Prisen blir da deretter, så jeg har mer eller mindre gitt opp.
Tar meg heller en tur til Anniche på tirsdag. Gleder meg til å se den nye butikken henes, så nå er visakortet mitt på superlading. Er redd det kan komme til å gå varmt der he,he.
Ha en fortsatt fin helg!

Anita sa...

Åh! De to siste Tildaene i Veslehuset var utrolig fine!! Takk for all inspirasjon!
KLem

elin1976 sa...

He he. Ja takk for den Ava. De ble solgt jammen med fort. Da er det bare å hive seg rundt å sy en stor til. Må ha en selv også. Sitter her å blogger samtidig som om jeg ser Åndenes makt. skeryyyyy.....kos

Olstad sa...

Skal si det var vellykket loppemarked. Den blå egersund muggen var flott. Virkelig missunnerlig...Hyggelig blogg har du.

Anne Marie sa...

Den blå muggen er nydelig.