fredag 14. juni 2013

Sommerlig og friskt!

 Med sommerfugler i sofaen og hundekjeks på bordet, er det definitivt sommerfølese i stua. Igår kom også en hel bukett venninner på besøk. Koselig!

 Med enkle midler kommer jeg i kjempestemning. En Mælk/Fløde-flaske og litt ugress, så oser det av sommer! Det fineste jeg kan tenke er buketter av markblomster. Og nå er jo grøftekantene fulle, det er bare å forsyne seg med en hel bukett lykke.

 På både interiør og klær, er det gult som nå er favoritten. En herlig og frisk farge.

 På kjøkkenet dufter det også friskt. Duften av urter pirrer nesen. Jeg ha nemlig laget en stor porsjon urtesalt. Det er en nødvendighet til grilling og på hjemmelaget brød.

 Jeg hakker de urter jeg har for hånden, her er timian, basilikum og rosmarin og hvitløk. De knuser jeg i en morter sammen med litt grovt salt. Etterpå sper jeg bare på med vanlig salt.

Jo lenger det står, jo mer trekker smaken ut i saltet. Jeg har også pakket en solid porsjon som skal til hyttekjøkkenet. Mmmm...!

6 kommentarer:

loftkroken sa...

Det var ei nydelig sommerstue :-)
Nyyyt ♡

Klem Bente

Christina Mari sa...

Det var kjempe sommerlig hos deg.
Nyt resten av fredagen.
Klem Christina

Fjordheim sa...

Herlig sommerstemning.
Kan det saltet oppbevares
i tette glass på kjøkkenbenken?
Høres kjempegodt ut.
Ha ei herlig sommerhelg :)

Lisbeth sa...

Markblomster er det flotteste som finnes :) Saltet ditt høres veldig godt ut, mulig jeg må prøve meg.
Håper du fant en bokanbefaling hos meg. Om ikke kan jeg anbefale den siste til Jo Nesbø, den er knallbra :) God helg til deg!

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei Marit. Det er jammen ikke mye tid jeg til rådighet foran datamaskinen for tiden, men nå har jeg vært inne og kost meg skikkelig hos deg! Super oppskrift på urtesalt. Kjøper på Olivier, men følger jeg din oppskrift blir den nok MINST like god!!
Herlige Jølle med egen oppakning:) En hund gir nok mye glede, kan jeg tenke meg:)

Du for en fin vegg du har laget! Du er så flink!! At du ikke har fått senebetennelse for lenge siden med alt du bedriver av tungt arbeid. Pass nå endelig på at du ikke får tennisalbue også. Det tar sin tid å leges. Håper du blir god fort. Husk å slappe av i den herlige hengestolen din.
Kos deg på hytten! Å-ja du er velkommen inn i sundet, any time:) Tenker på deg hver gang jeg skal inn i "gartnerbingen" og det er ofte:)

Klem fra Hjørdis

karinanna sa...

Koselig sommerstue du har laget. Jeg har brukt å tørke kryddersaltet i steikovnen, men kanskje jeg ikke trenger det.