søndag 2. juni 2013

Lag selv

 En kosmos og en krukke står i vinduskarmen. Begge venter de på solen. -Jeg henger meg også på det ønsket, forresten. Har fått en forsmak på sommeren. Og JA TAKK, jeg tar gjerne litt mer!

 Det var i et program av Sommer med Ernst på svensk tv4 jeg så granskudd-sirup. Og som den samleren jeg er, må jeg selfølgelig prøve dette også. Det kan jo være lurt å samle noen antioksidanter, i tilfelle vinteren blir hard.

 Èn flaske er allerede klar. Men målet er å fylle mange flasker, så alle mann kan få en stor dose hver. Det smaker riktig godt! Èn skje til dagen skal visst være nok.

 Det er en herlig og fryktelig travel tid for fruen nå. Naturen eksploderer, og alle slagt vekster skal plukkes og bearbeides for bruk ut over høst og vinter. Bær, blader og urter - riktig mange og rare bær, blader og urter...!
Hagen hjemme og på hytten krever også uendelig mange arbeidstimer. Med 3,5 mål krevende terreng, blir vi aldri arbeidsledige utendørs!
I tillegg har jeg to store, spennende prosjekter gående. Det blir visst ikke plass til mer i dette innlegget, får skrive om dem siden.

Nå kan du ut å plukke granskudd om du vil prøve deg på disse helsebringende dråpene. Fyll et stort glass lagvis med granskudd, skivet sitron og hell over sukker. Rist og sett det i vinduskarmen. Solen vil smelte sukkeret og trekke virkestoffene ut av granskuddene. Rist nå og da.
Etter noen dager siler du det og heller det på mørke flaser. Oppbevares kjølig.

8 kommentarer:

Fjordheim sa...

Er sikkert godt og sundt.
Kanskje jeg skal prøve meg på det.
Så det var mye fine granskudd på trærne nå. Ønsker deg ei herlig og produktiv tid fremover :)

Winkel's Crazy Ideas sa...

Liker ting man kan lage selv og dette høres jo slett ikke vanskelig ut. Nå gjelder det å finne et grantre...her midt i furuskogen :-). Takk for tipset. Pam

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du og du. Jeg er så imponert over alt du går igang med. Dette har jeg aldri hørt om før. Sikkert sundt og da må det jo prøves. Flott tips!
Ja, våren er skikkelig travel. Har altfor mange areal med blomsterbed og plener som skal stelles i tillegg til alt annet:) Så mai var over før jeg visste ordet av det.

Ønsker deg en fortsatt flott søndag.

Smil og klem fra Hjørdis

Sandoren og Blåsten sa...

Fine bilder og kult tips! Takk for at du deler oppi alt det travle.

Tone sa...

Hei Marit! Jeg så faktisk en dame i veikanten her om dagen som sto å samlet skudd, nå vet jeg nok hva hun skal bruke det til ja:) Gleder meg til å høre om prosjektene dine, blir spennende!
Sommerklem fra Tone

Jatte sa...

Så spennende.. kanskje jeg må teste ut dette selv :D takk for tips!

Klem Jatte♥

Psst, husk gavedrysset mitt som trekkes 6.Juni!

obaid301 sa...

Just want to say your article is as astonishing.
The clarity in your post is just great and i can assume you're an expert on this subject.
Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.
Thanks a million and please continue the gratifying work.
Also visit my web Blog
http://www.in2tainment.com/
http://myonlinefilez.blogspot.com/

Inspirasjon fra Elin sa...

jeg laget også granskudd sirup her forleden dag :) Aldri hørt om dette, men min ble også veldig god. Prøvd den på pannekake foreløpig.