søndag 28. august 2011
Ikke prøv dette hjemme
Jeg ryddet i gamle blad og så en oppskrift på lefser i Lev Landlig. Dagen etter var jeg innom Fretex, og der lå ei kjevle til den slags bruk. Sjebnen sa meg at jeg skulle prøve meg som bakstekjerring.
Bruk gamle poteter, sa oppskriften. Det har jeg jo ikke på denne tiden av året. Jeg tok de eldste nypotetene mine og satte igang. Deigen minnet om tykk grøt. Men jeg gikk inn for oppgaven med godt mot.
Friskt i minne har jeg nemlig en svært vellykket bakedag hos en venninne. Vi prøvde oss som lefsebakere og synes vi var kjempeflinke!!! Nå skal det sies at de første eksemplar var gjennomhullet og hadde blondekanter. Men de ble til deilige smaksprøver.
Høye på selvskryt og kaffi (måtte jo ha kaffi attåt alle de prøvelefsene...) synes vi stabelen med 43 lefser var enestående!
...helt til min mor sa: -Åh! Har dere bakt kråtekaker!
I oppskriften stod det da lefser - men det kalles nok ulike ting rundt i landet...
Derfor ville jeg altså nå bake LEFSER. Men det var himla travelt å gjøre slikt alene... Jeg kjevlet som en gal, rullet dem på bakstepinnen og la dem på takka. Kjevlet videre og snudde den som lå til steking. Brannalarmen ulte og jeg ble både ør og svett!
Resultatet ble ikke noe vakkert syn. Men det er utrolig hvor god appetitt en får opparbeidet etter timer med kjevling i varmen fra en stor takke, for så å vaske gulv som er fullt av sortbrent mel.
Konklusjon: Det kan ikke bli verre.
Altså blir det mye bedre neste gang!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
14 kommentarer:
Ja enkelte ting er det nok best å gjøre sammen med andre.
Bedre lykke neste gang :)
Ha ei herlig uke :)
Synes det var en bra innsats jeg. :-) Liker bloggen din jeg, hit kommer jeg flere ganger!
Hehe.. herlig innlegg ღ
Lefser er nydelig godt,
og jeg syns du er flink
som hiver deg rundt å
prøver - det har nemelig
jeg tilgode ;)
Mange flotte innlegg her
hos deg og fine bilder :)
Ønsker deg en fortsatt fin
søndagskveld og ukestart.
Klem fra Mette
Morsomt innlegg:)) Nå har du fått testet det ut, så da går det nok mye bedre neste gang:) Ønsker deg en flott uke og lykke til med syltingen!
Klem Tone
Innsatsen står de iallefall ikke på. Jeg har bakt lefser sammen med svigermor og det var utrolig greit å være to ja. Veldig kjektå kunne og je elsker jolefser også. Forresten en dille jeg har hatt nå som graid, så jeg har kjøpt et par prekestollefser kan du si, hihi
Uff ikke noe bra å skrive på ipad ser jeg
Øvelse gjer meister, veit du,så det er berre å prøve igjen.
Et godt tips når du bakar åleine er å ha litt svakare varme på takka. Då kan du greie å henge med i svingane! Bakar alltid lefser åleine og det går veldig bra. Lykke til med neste forsøk.
Fin blogg har du iallefall.
Helsing Alva
du godeste, så flink dame.
lefser er godt!uansett.
koselig det du skrev om boka jeg fant på loppis... er så glad for den. kjøpte du den dere så??? takk for hilsenen!
ha en fin senkveld og god natt når du køyer.
hilsen TOVE i dronninghuset
Huff...alt kan ikke bli like vellykket hver gang..:)
Artig lesning iallefall:)
Og innsatsen skal det ikke stå på:)
Ha en fin kveld hos deg:)
klem fra Kari
Du er bare tøff! Det er ikke bare bare å bake lefser.... ;) Men du klarte det!!
Så flink du er! Ikkje gje opp, neste gong går det betre:) Eg ladar opp til å prøva meg med fyrste forsøk sjølv, kjevle arva og takke kjøpt... Spennande;)
Huff da. Er vel best å være flere når en skal bake lefser!
Lykke til neste gang du prøver :)
Litt av en jobb du gjorde der! Husker svigermor bakte lefser, og lærte bakejenten min oppskriften på verdens beste vestlandslefser. Nå mangler vi bare en takke, så kanskje vi skal prøve? Likte veldig godt høstkurven din på trammen, nydelig med grantreet oppi. På tide det blir mer høstlig på min tram også, håper det er greit at jeg låner ideen din? God klem fra meg:)
Syns du har vert flink jeg.
Tungt arbeid å bake lefse, jeg må ha hjelp av ei venninne når jeg baker, da er det en som kjevler og en som steker:)
Flott blogg du har, la meg til som følger ,jeg:)
Ha en fin uke, Hanne
Legg inn en kommentar