onsdag 3. november 2010

Ny kolleksjon

Nå har jeg virkelig overrasket meg selv. Jeg trives best med duse farger. Det er det jeg bruker enten jeg syr, maler eller kler meg. Men plutselig eksploderte syrommet i sterke farger. Kreativiteten og arbeidslysten tok helt av et par dager!

Resultatet er en egen kleskolleksjon for barn til Skulehuset!
Jeg tenkte på Pippi da alle disse stoffene lå på bordet. Derfor har jeg kalt kolleksjonen for nettopp Pippi - Muntre klær for tøffe jenter.

Jeg har sydd kjoler, tunika og ballongbukser. Alt er etter gammeldagse mønster, hvor klærne vokser med barnet. Buksene er regulèrbare i livet og i beina. De passer i mange år, og er like fine sommer som vinter.

Siden ermehullet er dypt skåret, passer også kjolen i mange år. Dette blir en fin kjole på ei lita frøken. Men den passer også som tunika til samme jenta flere år senere.
Jeg sydde mange slike plagg da mine tipper var små. Deilige klær å ha på!

Jeg blander ulike stoff. Så hele kollekjonen har et lekent og muntert uttrykk. Jeg planlegger ikke hvordan hvert plagg skal bli. Jeg slipper liksom taket og syr på autopilot. Det er gøy å se hva det blir til.
Håper muntre jenter og deres mødre vil like klærne. Men husk at det er første mann til mølla... -Det er bare ett av hvert plagg!

12 kommentarer:

Linda sa...

Så gøyale og muntre plagg.
Flotte stoffer og fint mønstre.
Lykke til!Klem:)

Sologbolig sa...

Så flotte og festlige plagg. Dette må jo være midt i blinken for små jenter. Ha ein fin kveld og lykke til. Klem:)

Mitt hvite hus sa...

Kjempeflotte småkjoler... blir nok mange skjønne prinsesser som nyter disse..

klemmer 0)

Tina sa...

Wow sier jeg bare, imponerende. Slik blir det ikke når jeg setter på autopiloten ved ei symaskin nei. Not! Fin fin dag til deg!

Gyngestol og kaffigrut sa...

Så herlige plagg!
Imponert, tenk å kunne trylle frem slikt "på autopilot", jeg bøyer meg i støvet..
Ha en flott dag!

h.espe sa...

Wow, jeg er imponert - for en flott kleskolleksjon du har laget for barn! Kjempeherlig og nydelig, nydelig..!!! Nå er det jo slik at barn ofte liker litt farger da, så dette kommer nok de små til å elske :o)

Strålende kreativ dag til deg!

Klem fra Hildegunn

HildeS/Frøken Fryd sa...

Fantastisk nydelege klær du har sydd Marit.
Du er kjempedyktig i alt du gjer.
Desse kjem til å gå unna:)))
Masse lukke til.
Klem H

Hege sa...

Å hjelpes meg så flink du er!!!!! Du tryller frem det ene vakre etter det andre! Jeg er dypt imponert!!! (Skulle hatt ei prinsesse bare...:)) Syr du klær til små prinser også???

Klem;)

Hellemor sa...

Åh, så kjekkt å se kreativiteten blomstre! Heilt utrolig! Veldi, veldi fine klær - gleder meg til å se dei i virkelighet i butikken vår :-)

Klemmer

Fjordheim sa...

Skulle gjerne hatt ei lita jente som kunne bruke dei flotte klærne.
Spennende.
Ha en god kveld :)

Trollmora sa...

JEG blir tungpust av den farten din! Er det noe du IKKE gjør???? Helt imponert jeg... nydelige klær!
Ha en god kveld!

Bestefars Verksted. sa...

Herremin Marit,du er rå......finner stadig på noe nytt !! Og disse var virkelig kvikke,blir nok mange mammaer som shopper hos deg !!! Men som du sier,man blir litt sliten av en intens periode,og man kjenner at man har godt av en pause,når julen kommer....... Jeg har ryddet arbeidsbordet nå ikveld,men hvor lenge tror du det varte.....hahahahahahahahhahahaaaaa !! Nå er det ikke ryddig lenger !!! Ny ide,nytt rot !!! Det vet du nok allt om ! Denne kreativiteten er faktisk slitsom,som jeg har sagt før.....du vet jo det,du også :) Gleder meg faktisk til å ta helgevasken nå,for det har absolutt ikke blitt prioritert i det siste......og ser ut deretter !!! Skulle nesten tatt før/etterbilde......hihiii :) Ønsker deg en finfin helg,og husk og pust...... :) Klem fra meg til deg :)