fredag 5. februar 2010

Fornemmelse av vår

Jeg ønsket å skritte opp reviret igår. Siden hagen vår har bratte partier med fjell, og dessuten nå er full av snø, går det på helsa løs. Jeg klatrer fra nivå til nivå og prøver så godt jeg kan å holde balansen når jeg rutsjer ned igjen.
Vel inne igjen fant jeg frem hagebøker og frøposer. Kulden i fingrene forsvant da drømmen om valmuer, prestekrager og cosmos dukket opp i hodet. Så deilig å drømme seg bort ei lita stund!

Når det hvite vinterlyset fyller hele stua blir jeg våryr og gal. Jeg lengter slik etter å grave i hagen og kjenne lukta av jord. Neglelakk og fine hender forsvinner samtidig med telen i jorda. For når jeg endelig setter igang i hagen ser jeg ut som en orntlig bonde på hendene!

Ute i hagen er det moro å se spor etter fugler, katten og til og med mus!
Katten klarer ikke hamle opp med musene. Kanskje ikke rart, de spiser nemlig fuglefrø og kaninens kraftfòr...
På skatollet står løkene og speiler seg. Skatollet bruker jeg til småscrapping og forefallende papirarbeid. Men nå, før våren braker løs i Skulehuset, driver jeg masseproduskjon. Da er det kjøkkenbordet som tas ibruk. Idag har jeg laget tags, malt skilt og serveringsbrett. Så jeg har en liten ryddejobb å gjøre før jeg kan servere middagen...
Denne fruen er av betong. Hun står under oliventreet i stua. Jeg tror hun lengter etter å flytte ut på terrassen. Hvis vinden løyer har jeg også planer om å flytte ut på terrassen.
Synes det er skjønt å sitte på skinnfellen og kjenne vårsola.
Må gi dere lesere litt skryt idag.
Straks jeg har laget et innlegg raser det inn med kommentarer. Det er så hyggelig å se at du har vært innom her og lagt igjen noen ord. Det gir meg et puff til å lage flere innlegg...
Tusen takk - og fortsett slik!
Med frisk lavendel rett fra hagen og drømmen om florlette valmuer avslutter jeg dagens innlegg. Gjør dette til en deilig helg for deg og dine!

27 kommentarer:

Anonym sa...

Hei og takk for nok et koselig innlegg. Er innom hos deg hver dag for å hente inspirasjon. Har enda ikke hatt anledning til å besøke skulehuset men håper jeg får det til i vår. Masse flott dere lager. Ha ei flott helg du og. Vennlig hilsen Kristin, uten blogg.

Hilsen Bodil F.T. sa...

Det var rett og slett deilig å lese dette innlegget. Det var så mye vårfornemmelse i det, at jeg glemte snøen utenfor! Takk skal du ha. Og god helg!

Magdalena sa...

ja det er vakkert å ha vårsola inn i stua... nydleige bilder hos deg..
skjønn helg ønskes..
klemklem

Anitas hus sa...

Jeg blir så glad hver gang jeg ser det er ett nytt innlegg fra deg Marit for da vet jeg at det er noe flott i vente;)
Jeg venter på vår jeg også. Har nettopp kommet inn etter en lengre tur med hunden så nå sitter jeg her med røde kinn som koker. Det var kaldt i kinna ute ja;)
Gleder meg til å kunne sitte i solveggen jeg også, lukke øynene å kjenne at solen varmer i kinna. Vi får drømme litt til, men det er ikke lenge til nå.

Så nydelige lommebok du hadde laget også, den var sååå lekker og moro å ha en unik lommebok. Du er så flink Marit!

Ha en kreativ og deilig helg!
Klem, Anita:O)

-Kamilla- sa...

Så flott at du har vårfornemmelser! Her i nord har vi ikke en centimeter snø engang, ute er det bare is og grågrønne plener. Og vi bruker å ha mye snø på denne tiden av året. Kos deg videre, vår blir det om ikke så lenge ;0) *Klem*
-Kamilla-

Pauline sa...

Du får komme en tur i gartneriet og få litt mere vårfornemmelser.. ;-) Vi potter inn tusenvis av pelargonia om dagen, og pakker hortensia i sotre lass..
Ha ei god helg du og! :-)

Fjordheim sa...

Ja det skal bli godt med vår, selv om vi må vente ei stund til på den. Godt når vintersola begynner å varme i solveggen. Gleder meg også til å sitte ute på balkonen snart.
Ønsker deg ei herlig helg :)

Grip dagen sa...

Hei Pauline!
Skulle gjerne kommet på besøk i gartneriet en dag!
Hadde vært deilig å snuse inn lukta av alle blomstene og se så mye frodig og fint!

Hvis du trenger pause en dag kan jeg stille med kaffi!

Marit

Janne i Fagerlia sa...

Du er jammen produktiv. Kjenner godt til dette med kjøkkenbordet - det er her det mest foregår hos meg også. Føler meg ensom og forlatt på arbeidsrommet.

God helg til deg!

Synnøve. sa...

Ja, det er nok ikke lenge til våren er her.
Til å begynne med litt forsiktig. Sen slår hun ut i full blomstring.

Flotte bilder.

Önsker deg ei flott kveld.
klems Synnöve.

VigdisMargrethe sa...

Kjøpte små hvite løkblomster hos Kamille blomster i Mjøndalen i dag. Nå er vårfølelsen så smått begynt å krype inn.

Gunnemor sa...

God helg til deg også! Enda et mesterverk av innlegg. Bare helt fantastisk. Syntes jeg så for meg oppskrittingen av hagen. Måtte være litt av ett syn, men det tar nok en tid før det er mulig å skritte opp noen hager her jeg bor.

Anita sa...

God helg til deg og dine Marit!! Klemmer fra Anita!

Ruths datter sa...

Så flotte bilder og koselig du skriver. Ja vi lengter vel etter varmere tider alle sammen.Ikke lenge til nå.
Klem

Josefine sa...

Heisan..

Herlig vårlig innlegg!

Nydelige muffins under her også:))

Ønsker deg en flott helg, stor klem

Anonym sa...

I dag ble du med meg mens jeg drikker morgenkaffe og det vat veldig hyggelig synes jeg. Lite vårfornemmelser her i Mayra men drømmenen er jo der og med lavemdelpotter i kjøleskapet og måking av terassen så kan man jo drømme litt.
Ang kjøkkenbordet så neste gang så kan du jo overaske og servere middag på stua...

god helg til deg og dine.

bloggløse Gun fra Maura

Bjørg 47 sa...

Sitter på hytta i snøkavet, og får vårfoenemmelser av bilder og tekst fra hele bloggen din. Selv om du er 'milevis' fra min stil og mitt liv, nyter jeg alt, og får vårfornemmelser. Takk så mye for alt du deler med deg.

Tone sa...

Gleder meg til våren, kjenner det kribler litt ekstra når jeg leser slike innlegg:)
Ha en fantastisk helg!!
Klem

Kreoline sa...

Hei M., herlig innlegg og bilder. Likte godt det du skal prøve med hekken, måtte le da, ser for meg hele vinduet dekket med hekk. Det er godt vi er på rette siden av året, nå er det bare opp og frem vett du. Snart grave i jorda, kjøpe planter og blomster, bare kos. Allerede et stykke inn i februar, jammen går det fort. Kos deg og drøm videre om vår og sommer, klem fra Mona.

Nooria sa...

Hei. Jeg kan ikke huske at jeg har vært i bloggen din før, og jeg er veldig glad for at jeg fant den. Jeg har kost meg en god stund her nå.

Det ser ut til at vi har samme lidenskap ;-).

Jeg gleder meg til å følge dine kreative sysler fremover!

Minka sa...

Flotte bilder..Blomstene som speilet seg var flotte...At de fine neglene forsvinner samtidig med teglen er nok noe som skjer mange, og vi gleder oss...Klems

Linda sa...

Hei Marit!
Deilig med vinter og drømmer om vår,det er slik det skal være.
Skjønne blomster på skatollet.
Så masse flott du lager til skolehuset.
Når vår i skolehuset er over og du har tid, kontakter jeg deg for et skilt.Nydelige muffins,for et kupp å få tak i gamle former.
God helg!Klem Linda :))

liven sa...

Så fine bilder hos deg.....koselig i stuen din!!Her hos deg er det vårstemning :o)
Gleder meg også til vår og jord under neglene!! og snart er vi der....
Ha en fin lørdagskveld :o)

Anonym sa...

Nå har jeg virkelig fått vårfornemmelsen jeg og! Takk for supert innlegg, dette fryder og nå skal jeg sjeke de gamle frøposene mine om det er noe som kan brukes i år.. tida er vel inne for såing snart!

KOs deg denne søndagen, her er det sol ute og sol inne!!!

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Herlige bilder og vårdrømmer...
Det kribbler i fingrene etter å sette i gang ute, men det ligger ennå masse snø...og det kommer stadig mer..sukk!
Flott søndag til deg:)

lavendel mio sa...

Så vakkert og vårlig innlegg!!
Syns jeg kjenner vårsolen brenne i ryggen mens jeg ligger på alle fire og graver i jorda:) Får håpe vi slipper å vente for lenge på at snøen skal smelte.
Ønsker deg en fin søndag,klem Hanne

Hellemor sa...

Pass nå på i hagen, du kjære... tenk om du ble skadet akkurat nå :-)
Håper du har hatt en fin helg - jeg har vært flittig og legger meg snart med den beste samvittighet. Gleder meg til å se deg på onsdag!

Masser av klemmer!