torsdag 14. januar 2010

Ut å plukke blomster

Denne kransen laget jeg for lenge siden. Den er av treull og vinkorker. Synes det var et passende bilde akkurat idag. Vi har nemlig vært på seminar hele dagen. Det årlige vinserminaret i Stavanger. Der får vi lære om og smake på all verdens vin. O-la-la...

På en rusletur i hagen så jeg denne sølvblomsten som stakk hodet opp av snøen. -Hm, den må da kunne brukes til noe? Den kan da ikke stå der og fryse helt alene?!

Det er begrenset tilgang på materialer utendørs nå. Men litt lerkegreiner fikk jeg også gravd frem. Da de tinte var de medgjørlige og gode å jobbe med.
Resultatet ble en krans, en sommerblomst/lerkekongle-krans.

Herlig å kombinere røffe kongler med de lyse bladene fra sølvblomsten. Er det noen hagegale der ute som vet om dette er en staude? Kommer den igjen til sommeren?

Hvis du er lei av kongler kan du istedet blande sølvbladene med fjær! Da får du en flott påskekrans. De groveste bladene på planten har en støvet grågrønn farge. Helt lekkert.

Jeg kunne ikke la være... Måtte bare grave litt og se hvordan det står til under snøen. Til tross for tele i jorda og mange kuldegrader så er primulaen er i ferd med å våkne. Jeg smilte fra øre til øre da jeg så det. Er det ikke utrolig?!

På kjøkkenet er det også vårblomster. I neste innlegg får du både mer blomster og mer kjøkken! Ha ei fortsatt flott helg!

12 kommentarer:

Minka sa...

flotte kranser du hadde fått laget deg...

Synnøve. sa...

Så flotte kranser du får til.
Slike ting klarer eg ikke. Ser ikke hvordan eg skal få det til.
Får heller nyte dine bilder.

Så primulan er på vei opp.
Er ikke det litt tidligt?
Skal kjöpe noen flotte primulaer og ha på kjökkenet, men mine amarylliser må få blomstre först.

Ha en flott söndag.
Klems Synnöve.

Tone sa...

Beundrer din kreativitet:)) Du har så mange gode ideer!!

Ha en god dag!

Tone

Merethe sa...

Hvis det er slik sølvkrans du har brukt til kransen din så har jeg fått den igjen et år i hagen. Trodde ikke mine egne øyne for jeg trodde det var en sommerblomst. Og vi bor på hedmarken med mange kalde på vinteren. Kransene dine var skikkelig fine. Også tenk på at primulaen har voknet til liv...ja våren kommer om litt.... :)

Anonym sa...

Deilig å lese et "tegn på vår"-innlegg! Så flink og kreativ du er! Jeg får ikke til sirkelformen på kranser, blir bare skakke og rare!!

Ha en fin uke!

Hellemor sa...

Så fint at du vovet deg ut i hagen og gravde litt :-) Og veldi trøstende å vite at det spirer underneden!
Flotte kranser, også!
Er spennt på å se ballongskjørtet - sikkert bedårende fint...
Jeg fikk sydd den matchende jakke nesten ferdi igår, mangler bare kantebånd hele veien rundt, og en fin liten hekte m strass-steiner. Fikk blandet noe offwhite velour inn i saken - passet fint til linet.
Du sitter nok v maskinen akkurat nå, så jeg ønsker dig god arb.lyst!
Masser av klemmer!

Tone sa...

God kveld!!

Den brukt butikken jeg mener er i enden av Langata, tror det er nr 62. Hun som driver den har vært mye nedover europa i det siste på innkjøpsturer, og fått med seg en del kjekke ting, var innom en tur hos henne i dag, og tingene hadde jammen fått "bein å gå på". Skulle kjøpe meg et lite sinkbadekar til ved, men det var helt utsolgt...så får vel vente på neste loppis og søke lykken der:))
Ha en fin kveld

klem Tone

Torilpia sa...

Kjempefine kranser .. :o)

Jeg vet ikke om den er en staude eller ikke .. er ikke så bevandret i hagekunsten .. :o)

Skjønner ikke at jeg ikke har fått kjøpt noen primula enda .. de er jo bare så fine - og et must etter at julen takker for seg ..

Du får ha en flott tirsdag - klemmer!

Anonym sa...

Sølvblad er toårig, trur eg. Så det blir som persillen, du kan ha glede av den to sesongar. Cilla

Skrekk og Gry sa...

Nyyydelige kranser du hadde laget. Likte aller best den med fjær..

Åsså syns jeg at du tar så flotte bilder.
mvh Gry

Gunnemor sa...

Hei igjen. Så utrolig inspirerende og morsomt å følge med hva du holder på med om dagen. Skjønner ikke hvor du får all energien fra? Kan du ikke sende litt av den til meg i lukket konvolutt til Trlag slik at jeg kan komme igang og være kreativ jeg også? Du er bare kjempeflink. Og skulle gjerne være i Skulehuset igjen. Det har vel ikke åpent i påska? Eller palmehelga? Da er jeg i Stv.

Yvonne sa...

rå tøffe kranser!