torsdag 14. januar 2010

"Best før"

Det blir kjøkkenbilder idag.
Om du vil starte med noen fine ord før maten, kan du lese Fader vår. Det er av merket Figgjo Flint, og er en gave fra min bror.

Som tilbehør til en god middag anbefaler jeg 1 glass vin og 1 liter stearinlys.

Kanskje jeg kan flette inn litt engergisnakk også i dette innlegget. Får nemlig spørsmål om hvor jeg henter engergien min fra.
God mat kan være et svar på det. Lag mat av skikkelige råvarer. Dekker du bordet fint er det hyggelig å sitte der, og alle trives.

Vakre ting gir meg også engergi. Jeg omgir meg med ting jeg blir glad for å se, og kaster det som ikke gir meg noe. Kast noe som irriterer deg, se hvor godt det gjør!

Jeg er vill etter gamle kjøkkenting. Tallerker, kopper og utstyr er i daglig bruk. Jeg liker ikke å ha ting stående bare til pynt. Her er grovt havsalt til potetene. Skeia er et loppefunn.

Det ene utelukker ikke det andre.
Selv om kjøkkenet domineres av gamle funn, er jeg også svært glad i denne doningen av litt nyere dato... Gammelt og nytt kan godt stå side om side.
Gå en tur. Det gjør godt med frisk luft, en får god samvittighet, en blir fornøyd med seg selv og en får tid å prate med den man rusler sammen med.
Fattigmannsølv har jeg mye av i stua. Nå har det visst også spredd seg til kjøkken. Sammen med rosa gir det et vårlig og romantisk inntrykk.

Gode venner får du også energi fra. Inviter dem en kveld midt i uka. Det er alltid noen som har tid. Jeg arrangerte kreativ hobbykveld denne uka. Gjett om vi fikk energi!

Jeg har vært uten data noen dager. Da ble det desto mer jobbing på syrommet. Og skaperglede gir meg engergi - utrolig mye engergi.
Start i det små. Kjøp f.eks. en blomst. Sett den i ei potte sammen med mose, greiner og en liten fugl. Da har du en flott vårdekorasjon. Og hver gang du ser på den blir du fornøyd med deg selv!
Gammelt, hvitt og slitt. Det er ord som klinger godt. Jeg flytter stadig rundt og finner nye bruksområder for kjøkkentingene mine. Forandring fryder!
Yoga må jeg nevne når jeg skriver om energi.Det er en kraftull, fasinerende - men enkel form for trening. Det passer for alle, uansett fysisk form og alder. Og du kan jo trene hvor du vil. Du kan ta yogaøvelser mens potetene koker!
Her er det et gammlet dørslag som brukes som potteskjuler. Litermål, kaffikopper og bærplukkere kan også brukes. Mulighetene er uendelige.

Tenk riktig. Du blir ikke sliten av det du gjør, men av det du ikke får gjort. Stryk jeg burde/jeg må fra ditt vokabular. Ugjorte ting tapper hurtig din energi. Så få ting gjort eller glem dem! Det du ikke klarer selv, må du ikke tenke på. Da blir du utslitt.

Dette kan minne om forsiden på et Kom-i-form blad. Deler av dagens innlegg kunne nok også passet der.
Håper du har fått både litt kjøkkeninspirasjon og litt energi idag!

Ta vare på deg selv - du er unik!

16 kommentarer:

Minka sa...

Masse gode gullkorn fra deg....Nydelig innlegg, med masse fine bilder og...ha en god helg,klems..

Tone sa...

Så fine ord,og det er så sant så sant:))
Ha en fantastisk helg, og kanskje vi flyr forbi hverandre på loppis i helgen:) Jeg har bestilt et par timer loppetid på lørdag, og gleder meg veldig til det!!

Klem Tone

Perlemor sa...

Fine ord og fine bilder!
Nå er det helg og tid for å samle energi og lade batteriene!

Fredagsklem med ønske om en super helg fra Perlemor ;)

MODERN COUNTRY sa...

Hei vennen!!

Har tenkt på deg sååå lenge, men har ligget vannrett i over en uke med tett hode og ingen krefter. Jeg ville jo så gjerne få takke deg for dine alldeles herlige ord du la igjen, i forbindelse med reportasjen jeg gjorde for Jeanne d`Arc. Tusen takk!! Sender ett favn av roser med vinden og setter de pent på bordet ditt!! Du min herlige gode støttende bloggevenn.

Jeg ble så glad også for og lese om kleskolleksjonen du nå skal ha i Skulehuset til neste åpning, du er så utrolig dyktig!! Og har mye mot. Det vil bli så flott blant alt det andre dere lager, herlig for de som ønsker noe håndlaget og unikt i klesskapet!! Lover du og vise noen smakebiter utover?

Så sitter jeg her da og ser på alt det vakre du har der hjemme, og leser og tar innover meg alle kloke ord. Du er et godt menneske Mari, og det er deilig og komme inn her og føle roen før helgen. Det føles nesten som vår i heimen din, med en dus fargeklatt her og der. Var det en rosa Kitchen aid jeg så på benken din? Herlig :))

Ønsker deg en riktig deilig helg, ta du også godt vare på deg selv!!

Varme klemmer
Aina

Ps: Så da blir det kanskje nytt kamera i helgen, tror du jeg gleder meg eller?? Er så spent på hva dette kan gjøre med bildene..

Bestefars Verksted. sa...

Hei Marit !! For et inspirerende,og koselig kjøkken du har....med denne sukkertoppen av en mixer,i tillegg !! Nydelig pynt på hyllen også.....du kan styling :) Drømmer støtt og stadig,om et lyst kjøkken jeg......denne UINSPIRERENDE kjøkkenkroken vår,er ikke mye å ta bilder av,å langt mindre lage god mat i.......! Men når jeg stiger opp på badevekten,skulle man tro jeg hadde verdens nydeligste kjøkken.......kremt !! Ikke har jeg noen å gå tur sammen med,heller.....derfor ønsker jeg meg en ny,liten firefoting..... :)Yoga har jeg aldri prøvd,men det høres interresant ut.....! Kos deg masse i helgen,enten med vinglasset,eller andre fristelser... :) Stor klem fra meg !

Synnøve. sa...

Fikk mye energi av å kun lese ditt inlegg idag.
Det er så mye du skriver der som er helt sant.
Man får energi av å gå en tur. Ikke som en veninne sa til meg en dag eg spurte om hun ville med å gå en tur.
Nei eg blir så sliten av å gå.
Klart man blir litt sliten. Men det er ju det som er poenget. Man blir både pigg og sliten. Trött i kroppen men pigg i hodet.

Så nå skal eg ta meg en tur ut. Kamera skal med. 10 kuldegrader og det snör. Kjempeflott januarvär.
Ha en fin lördag.
Klems Synnöve.

M sa...

Kloke ord....og masse fine bilder! Så pent du har det!
Ha en fin helg videre, klem,M

Josefine sa...

Så koselige og sjarmerende bilder fra kjøkkenet ditt:))

Ønsker deg en flott helg! Klem fra meg

Linda sa...

Hei Marit!Du er unik.Himmel og hav,
så mye lekkert på ditt kjøkken.
Flotte ord å ta med på veien.
God søndag og fin ny uke!
Klem Linda :))

Anitas hus sa...

Å nå har jeg kost meg på kjøkkenet ditt Marit. En salig blanding av nytt og gammelt, lekkert, lekkert!!!
Du har det jo så fiiint!

Håper å få vært på noen bruktbutikker til uka og da håper jeg å finne noen fine skatter. Problemet er at det er blitt så populert å handle brukt at de fineste skattene forsvinner raskt;)
Er ute etter ett par småmøbler som jeg kan pusse opp, så får vi se om jeg har hellet med meg.

Ha en fin ukestart imorgen!
Klem, Anita:O)

Janne i Fagerlia sa...

Tusen takk for mange gode tips og råd, og ikke minst flotte bilder.

Supert å bruke det gamle dørslaget til potteskjuler. Du vet råd......

Anonym sa...

Takk skal du ha, nå har jeg fått både inspirasjon og energi...

Ha en fortsatt fin uke.

Mvh
Kathrine

Hellemor sa...

Hei, min venn, og takk for godordene på min blogg :-)

Koselig å være 'på kjøkkenet' igjen... og selvfølgelig kan du ta kaffepausen hos meg en dag!! Har jo etterhånden mye å vise deg 'live' som du sier.

Ønsker deg ellers en god og kreativ arbeidsuke, he he...må også se å få pushet meg selv inn foran maskinen nå. Har gjort rent idag, og så var det så fristende med en kaffikopp foran pc'en...

Snakkes!

Klem klem

salige lavendel sa...

Utrolig mange fine bilder du viser!! Er så enig i at skaperglede gir masse energi =)

Sköna o Gröna Ting sa...

Här kommer massutskicket jag lovade i mitt senaste inlägg..., TÄVLING pågång, vill du vara med????
Har du redan hunnit anmäla dig så önskar jag dig Lycka till i tävlingen:)

Ha en underbar måndagskväll och ta väl hand om dig!!!
Kramar i massor...
Marianne

Torilpia sa...

Her var mange gode råd om det å hente energi :o) Noe vet man selvfølgelig - men er for lite flink til å følge det. Veldig kjekt med en påminnelse - i tillegg til masse inspirasjon og vakre synsinntrykk :o)