lørdag 8. august 2009

Regnværsdag med roser

stemmer skriften på veggen. Take the time to smell the roses. Utenfor vinduet blomstrer hekken av lyserosa roser! Et herlig syn!

Denne trappa går i sving oppover i hagen. Jeg ble imponert da husbonden klarte å snekre den. En hagearkitekt sa nemlig det ville bli en byggeteknisk utfordring.
Jeg er en slik som liker å sitte i trapper, så her finner du meg ofte.

Idag må rosene nytes innedørs. Ute pøser regnet ned, det lyner og tordner. Hele min verden var iferd med å gå i grus tidligere idag. -Strømmen gikk! Og dermed går også futten ut av symaskin, strykejern, kaffitrakter, Kitchen Aid og lydbok... Du forstår poenget?
Jeg er alene hjemme og skal sy og bake idag!

Nå vil jeg sende en hilsen til en annen hageeier!

Jeg har vært på sørlandet noen dager nå. Vi overnattet på hytta til min tante og onkel som har en fantastisk hyttehage! Den er på mange mål og grenser til et stort vann. Hagen er full av stier, små sitteplasser, høye oppstamma trær, svaberg og et hav av blomster. En fontene skaper en bekk som sildrer langs fjellet, og da kvelden kom lyste det i lykter over alt.
Midt på natta gikk vi tur i hagen og så månen speile seg i vannet. Prammen lå fullstendig stille og skapte et fantastisk motiv - som mitt simple kamera dessverre ikke klarte å fange...
Vi måtte bare nyte det der og da.
Jeg vil gjerne snekre en ny, større tallerkenhylle til kjøkken. Men jeg mangler en tenknisk dubeditt, en overfres, for å lage fine profiler. Er det riktig av meg å ønske en slik til husbondens bursdag...?
Naboen bedriver jackass idag med sitt elektriske verktøy. Han står på vått underlag og sager - mens det lyner... Burde jeg si noe? Kanskje han bare liker litt spenning?

Nei, jeg må komme meg i arbeid. Jeg har en lang liste over ting jeg ønsker å få gjort denne helga. *Bli ferdig med lappeteppet er ett punkt på den lista.
Skal jammen skrive *Lese blogger også på den lista... Det hadde vært hyggelig å besøke noen av dere også ikveld! Lenge siden jeg har hatt tid til det. See you!

22 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Uffa meg...ikke noe kjekt vær hører jeg...her regner det bare...nok det... hørtes litt skummelt ut å holde på med sag i det været...

Høres ut som du får gjort noe i løpet av dagen..
Kos deg masse denne lørdagskvelden..
Klem Kerstin

Fjordheim sa...

Jeg sitter på erandaen og nyter varmen. Enn så lenge. Det kommer nok noe av regnværet her øst også. Min mann er på Sandnes i helgen,på motorsykkel, så jeg fikk en væroppdatering for litt siden. da var det visst noen små solglimt.
Nydelige bilder fra hage og hus.
Visst den overfresen er noe din kjære også bruker så må det jo være helt greit å ønske det til hans bursdag. Jeg ønsker meg ofte klær til min mann som jeg liker å se han i. hehe. For han ønsker seg sjelden noe.
Lykke til :)
Håper været er litt bedre, og at det gikk bra med naboen.

Tee of Vinnord Cottage sa...

Nyyydelige roser!!! Ahhh... og jeg er så enig med eg, å sitte i trapper er deilig!!! Jeg sitter titt og ofte på trammen hjemme :) :) Er rart det der... DEilige bilder du viser frem også... missunerlig på den hagen din ja!!!

Ha en flott helg!

perler på en snor sa...

For en nydelig hage.
Den trappa var kjempefin, og sikkert deilig å sitte der og bare nyte:)

Monica sa...

så kosleig at du ville være emd i konkurransen mn:) ja den boken er en av de fineste jeg har, jeg bare elsker den og inne på capris er den jo såå billig:)

Litt av et vær vi har idag ja, skikkelig innevær. Vi har vært å kjøpt lydbok med pulverheksa til prinsessa idag, blir litt kjedelig i lengden når man ikke går ut..

Ikveld skal jeg kose meg med håndarbeid. den broderte duken er endelig ferdig og nå har jeg begynt å hekle et sengeteppe:) Liker litt store prosjekter som man kan dra frem når man ønsker:) åsså litt små prosjekter innimellom:) Synd du må ta det med ro med armen, du som liekr så godt å "pottle", men da kan du finne andre muligheter... armen trenger nok ro og hvile!!

Lappeteppet var NYDELIG, skikkelig herlige farger:)

Ønsker deg ei videre fin helg:) Klem monica

Anita sa...

Godt vær ute og være inne i hos dere da! det er godt det også!! Tror vi får sånt vær i morgen jeg og da skal det ryddes og ordnes her for nå er ferien over :p. Syns det er så godt å møte hverdagen med skikkelig ryddig hus! Sååå fint hos deg Marit, koselig! Kos dere med sensommeren! Klem!

Guttemamma sa...

Dette noreks sommerværet er bare å gi opp...:-(, men mye fint hos deg da, mye herlig rosa:-)

My home is my Castle sa...

For en nydelig tekst og flott trapp :)
jeg liker og å sitte med kaffekoppen i trappa og bare kose meg :)

Syntes det hørtes skummelt ut med den naboen din !

Klem,Kari

Bestefars Verksted. sa...

Heisann Marit,nå er det jammen altfor lenge siden jeg har lagt igjen et lite spor hos deg ! Du står på,som vanlig.....snekrer pram +++++ ! Flott trapp dere har i hagen,koser meg også i trapper.......vet ikke hva det er med dem.....men NOE er det :) Klart du kan ønske DERE en overfres.......hihiiiii...kjenner meg litt igjen,nemlig..........men her er det kontursag,som er målet :) Overfresen har VI.......hahaaaaaa :) Super til hyller og rammer,ja mye igrunnen....så den MÅ du nok bare få i hus :) Skriften du har malt på veggen,er bare nydelig...ønsker meg en slik vegg,en vakker dag.....! Høres ut som du har en dumdristig nabo......skumle saker ! Kos deg videre,skal prøve å sende over litt sommervær.....lyn og torden er ikke kos ;( Klem fra varme nord.

-Kamilla- sa...

Det er nydelig hos deg som alltid ;-) Trappen ble flott der den slynger seg oppover i hagen, så herlig å kunne sitte øverst og se utover. Teksten og rosene passet bare så godt nå! Håper du får fint vær slik at du kan gjøre det ;-) Og den naboen din.... skummelt!!!

*Sommerklem*
-Kamilla-

Josefine sa...

Halloen..

Så fine bilder her hos deg. Lappeteppet blir kjempeflott i de herlige fargene! Og bilde med skrift på veggen og blomster utenfor var bare helt nydelig!!

Imponert over han som har bygget trappen, den ble så fin:) Flinke og kreative begge to skjønner jeg... stor søndagsklem

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Litt av en nabo du har..må helt klart like spenning den karen:)
Den hagetrappa deres var flott,og hagen også:)
Lykke til med sying av lappeteppe og div, herlig teppe foresten!

Monicas sa...

nydelig hage du har:)...

Linda sa...

Wow ..slik en lekker hage du har!
Koselig ved ditt kjøkkenbord også!

En fin kommende uke til deg!

Hemmet Är Min Borg sa...

oj så fint du har det, och så ljuvliga bilder du bjuder på
ha de gott
kramis /Jeanette

Linda sa...

Hei Marit!Skjønn skrift på veggen.
Nydelige roser,hva heter de?
Hva gjødsler du rosene med?
Høres ut som en fantastisk hage du besøkte på sørlandet.
Hos meg er blomstene kommet hjem fra feriekoloni,Dronning Ingrid og hennes kusiner.
Fint lappeteppe,det er vel en del
stoffer fra Lydia om jeg ser rett.
Ha en fin uke!
Ps.Pass på hånda de.Linda :))

Unknown sa...

For en vakker blogg! Nydelig syn for øyet!! Ønsker deg en flott dag! Følger deg gjerne! Klem

Unknown sa...

...ops! her må det ha skjedd en feil hos meg - var ikke klar over at jeg allerede "fulgte" - men nå er jeg det!;-)

Unknown sa...

Så fine bilder du viser...jeg likte lappeteppet ditt godt. Rosene er så nydelige jeg kan nesten kjenne duften helt hit.
Du må ha en god uke.
Klem....Ellen

Magdalena sa...

så flink å skrive mye innholdsrikt du...
håper solen skinner fore dere snart...

ntdleige bilder! har selv vært i hagen og hentet inn roser idag,- er hjemmom fra landstedet, har vært der i 5 uker nå...
takk fro koz hilsen fra deg tidligere,- bli glad av å høre fra deg'''

her er det hett og ovsrskya idag,- deiligt å sitte på trappa..! gjør alldtid det,jeg ...
( regnet kommer nok!)
kos deg videre. klem, magny**'

Hilsen Bodil F.T. sa...

Herlig innlegg!!

Anonym sa...

Herlig blogg du har.. mange flotte bilder..