søndag 2. august 2009

BAD, BAD, BAD

Har du prøvd Tyrkisk bad?

Først ble jeg lagt på en varm marmorbenk for å svette. Rommet er ufattelig varmt og fullt av damp. Så kom en kar inn, iført kun et tørkle rundt livet, og sa han skulle vaske meg... Eh... Kjente da at jeg er typisk norsk. Litt utilpass når fremmede kommer såpass nær.
Jeg ble skrubbet med hamp, massert, badet i såpebobler, ristet og slått på (!), kastet vann på og jeg vet ikke hva. Det var uvant men utrooooolig godt!

Jeg ble så tørket, pakket inn og lagt på en benk. Innsmurt i leire skulle jeg ligge og drikke te og slappe av. Jeg gliste fra øre til øre og tenkte det ikke gikk an å få det bedre.
-Men så var det tid for aromaterapi. Med duftende oljer ble jeg massert fra tærne til hodebunnen. Massøren tok ibruk både never og albuer! N y d e l i g .

Etter to timer luksuriøs behandling følte jeg meg som ei dronning. -Men jeg så nok ikke så stilig ut da jeg kom ut i dagslyset igjen. Vet du hvordan sveisen ser ut om håret er smurt med olje og du har ligget lenge med ansiktet nedi hullet på massasjebenken ?!?
Lekkert er nok ikke det rette ordet...

Slik behandling må være utrolig sunt for både kropp og sjel. Og jeg sendte både mann og barn i kjelleren for oppleve det samme!

Ordet BAD oppsummerer hele Tyrkia-turen. Vi måtte bade for å overleve. Gradestokken passerte 40 grader. Lufta stod stille, flisene brant under føttene. Og solstolene svei ræva av deg om du ikke satt på et håndkle. Det var rett og slett ubehagelig.

Synes det var et merkelig syn da slike store båter ankra opp mitdt på havet og passasjerer hoppet over bord. Fikk jo lyst å ringe sjøredningssentralen...

Vi dro selv på en slik tur. "Kjenn den deilige havbrisen" lokket plakaten. Men heller ikke her var det vind. Bare uutholdelig varmt.
Jeg var siste mann ombord hver gang vi ankret opp for å bade.
Her kommer ny forsyning med mat til hotellet. På bildet under ser du hvordan de pyntet melonene. Noe å prøve selv?

Jeg er tvunget til å snu litt på livet nå pga helsa mi. Håndarbeid må ned på et mini-mini-minimum og mye tid må settets av til trening. Det er en tøff forandring.
Men ferien ble liksom et vendepunkt. Mye sunn og deilig mat og mye svette hele uka. Jeg hadde 3 behandlinger med aromaterapi - kjente at jeg virkelig trengte det. Ei Feng Shui bok av Karen Kingston gav meg også mange nye tanker.

Ei ny jente er klar for en ny vei. Slår du følge?

16 kommentarer:

Pauline sa...

Høres ut til å være en flotters Tyrkia-tur, selv om varmen kanskje var litt vel meget..?
Massasje og aromaterapi kan man vel strengt tatt få her også,det hørtes kjempedeilig ut.
Lykke til med "omsnuingen"!!

Linda sa...

Hei Marit!Høres ut som en røff og
til sist skjønt bad....
Alltid morro å prøve noe nytt.
Vi hadde herlige dager på kreta og
3uker på hytta ved havet.Da bilr en også nyyy.Ja er skal jeg til på
nytt med sunn mat og bevegelse.
Du lærte vel noen sunne retter på kurset med mat fra natuen?
Blir gjerne med på nye impulser.
Kreativiteten din får blomstre på andre greiner en stund,Marit.
Helsa må en ta vare på.Klem Linda:)

Fru Luna sa...

Nei så deilig! Hvor i Tyrkia var dere? Fikk skikkelig lyst på en slik massasje, men kanskje ikke når det er 40 grader...

Josefine sa...

Fantastiske bilder!
Høres ut som en flott ferie tur...

Tyrkisk bad har jeg hørt flere si er en røff, men god opplevelse...hi.hi

Sikkert varmt og godt med tur til Tyrkia...må ha vært et sjokk og komme hjem til regntiden her vest:(
Men temperaturene er jo ikke så ille da..

Ha en flott søndag, klem

Ida sa...

Så utrolig deilig dette hørtes ut - minus varmegradene i Tyrkia - har selv vært der på høysommeren - og det er mildt sagt en ubehagelig tilværelse - til og med nettene er HOT HOT HOT!!!

Ny dag, nye muligheter ??
Husk å lage deg delmål - veldig oppnåelige delmål, hele tiden med tanke på det store målet! Og sett av rikelig med tid!

Dette klarer du !!

klem

Unknown sa...

Fantastiske bilder fra Tyrkia...badet ser så deilig ut. Jeg var selv i Tyrkia for noen år siden men turde ikke prøve badet...det angrer jeg på nå.
God uke til deg.
Klem....Ellen

Monica sa...

høres ut som en super ferie og det var nok noe som trengtes! Masse lykke til med omsnuingen og treningen:) det trengs nok det også:) klem monica

Amanda sa...

Herlig at vi som ikke tar ferie i år får drømme oss bort med deg! Takk for at vi fikk være med på ferie :)
Digger bloggen din, synes du er kjempeinspirerende! Føyer meg i rekken av lykkeønskninger!
- Amanda

Fjordheim sa...

Velkommen heim etter et varmt og godt opphold i Tyrkia.
Godt at du kjenner hånda blir bedre. Kjedelig å ikke kunne drive på som en er vandt med.
Ønkser deg ei riktig god uke :)

borghild sa...

Jepp, jeg har vært på tyrkisk bad!:) Men der var det heldigvis DAMER som skrubbet, selv om de var både halvnakne, gamle og ganske gubbete;) Er enig i at det var herlig, herlig vondt av og til;), men en opplevelse jeg ikke ville ha vært foruten. Min massøse brukte forresten ikke olje i ansiktet/hodet, men et sånt vann med sitronlukt som de har overalt i Tyrkia på toalettene o.l. (Nå er det jo noen år siden jeg var i Tyrkia, så jeg vet ikke om det er så vanlig lenger, men jeg husker jeg kjøpte med meg hjem en flaske hjem (som forøvrig ble kastet for et par år siden!!)
Lykke til med livsstilsendring, kan tenke meg det tøffeste blir å holde seg unna håndarbeidet!:) Klem B:)

Anonym sa...

Det er bra å unne seg slike ting!
Jeg tok tyrkisk bad i tyrkia for 2 år siden... og gudameg som jeg savner det, spesielt etter dine bilder! Ble dessverre litt solbrent etter skrubbingen, men det var definitivt verdt å ta full pakke! Der jeg var fikk damene masasje av damer og motsatt..

Nydelig melonutskjæring, ikke sett sånt før. Får håpe omsnuingen gjør helsa bedre fort!

Elin Osa Søreng sa...

Du hellige tid- jeg skulle gjerne vært i ditt sted, ja! Hørtes fabelaktig ut :o) Og de vannmelonene imponerte iallefall meg. Ja, helsa må man ta godt vare på- jeg er heldigvis på rett spor jeg også :o) Nyt livet!

Mitt hvite hus sa...

Ååå så mange flotte bilder... Tyrkisk bad har jeg ikke prøvd men det hadde sikkert vært spennende det...

De flisene la jeg merke til mange flott ...

Klem)

@__EY__ sa...

Hei, hei.

Så flott Tyrkia tur du
har hatt. Da jeg var
"der" ble både sko, bikini
og solbriller ødelagt pga.
av den sterke varmen.

Meget pen blogg du har !

Au revoir.

Kari sa...

Dette hørtes deilig ut!!

Lykke til med livsendring :-). Det første jeg tenkte var at det hadde vært morro å henge seg med. Litt sånn støtte over nettet, uansett hvilken endring man må gjøre. Men den største snuoperasjonen jeg burde gjort nå er å kutte ut sjokoladen og etter en rask vurdering fant jeg ut at "Neeeeei, jeg vil ikke. Den er miiiin... miiiiin sjokolade...".

Humre.

Jeg har også gått gjennom store livsendringer de siste årene på grunn av helsa. Det var hardt til å begynne med. Rene kaotiske slosskampen. Men nå er livet kjempegodt. Det er rart hvordan ting ordner seg :-D.

Og etter å ha lest litt her og der på siden din, er jeg sikker på at du snur ting til det gode, uansett hva det er. Tyrkia-bad er jo en herlig knallstart! Lykke til videre.

Jeg skal ut i "delvis skyet, bygevær" og hjelpe til med å stelle beitet til hestene. Skal tenke på hvor godt det hadde vært å komme inn til massasje og bading etterpå. Det blir vel helst med drømmen her i gården ;-)

Bitteliten sa...

høres helt himmelsk ut! Har aldri prøvd, men vil gjerne ;)

Ellers må jeg tipse om en bok jeg syntes er veldig fin og som har hjulpet meg - kjernesunn famili heter den. anbefales.

fin blogg har du! kommer gjerne innom igjen :)